Нека ни е честит 8 септември - Денот на независноста!

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Toa e za da gi vidat odblisku, da gi naucat poubavo, za poveke da se zaljubat vo niv...znaes, dalecinata e ubiec na ljubovta..
da se povrzeme..
тоа е затоа што сакат да кажат дека тоа не е македонска територија таму и дека треба да се вејат албански знамиња.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Имав шанса да гледам натпревар во ракомет, бев заедно со колега македонец и кога почна публиката да извика клетите Албанци знаев длабоко во себе иако ми е другар имаме разлика како планина, и тој и јас се чувствувавме лошо...... Албанците се дел од оваа држава, мислам дека не е крај на светот ако се пее на албански (неверувам дека српските песни се извиркани) имаме случаеви и мило мие кога албански пеачи пееат на македонски, уште помило ми беше кога Тамара пееше на албански (не е лошо што е единствената, добро е за почеток), ја сакав и порано но се разбира после тоа повеќе........ Сме сведоци за тоа што никогаш албанска песна не била пуштена на било која македонска телевизија (или јас сум пропуштил(освен евровизија)), но со поканата за прославата ова традиција може да се крши............... Така наоѓаме повеќе нешта заеднички и така ќе се поврземе, живееме во иста држава, нормално би било заедно да прославиме.........и кога има албански песни да не ни пречат затоа што музиката не знае за граници.............. Мило ми е што беа повикани пеачи албанци во прославата, имаше реакции под двете страни, од албанска страна им велеа добро ви направија, што баравте таму, а од македонска страна беа извиркани.............
Да ама Пуно искрено чувствуваш припадност кон државава ? го сакаш ли знамево ?

и дали поголема припадност би чувствувал доколку на 8ми септември се испеат 2-3 Албански песни па потоа и албански пеачи како пеат македонски песни ?

Член од
25 март 2012
Мислења
8.570
Поени од реакции
5.147
Ooo srce toa, ne trogna!! :( Ne raznezni!!
Ova pred ili otkako protestiravte za osloboduvanje na ubijcite na decata vo Smilkovo? Ili otkako dadovte podrska za UCK, ONA, DUI, ANA, ONA,...isti kur? Da sme se povrzele..
Ej, vie se raduvate na vasite "albanski" heroi sto kolea civili i masakriraa, siluvaa makedonci i barate da se POVRZEME ?
da se POVRZEME?
Zasrami se be..a ako ima nekoj makedonec sto veruva vo ova, znaci i go zasluzuva tretmanot.. neka pomine niz zapadna makedonija so makedonsko zname posle 21,00 casot i ke praime muabet za POVRZUVANJE i za pocituvanje na drzavata, pravo na slpobodno dvizenje...

Da ja cuvame drzavata, a toa znaci mn. vnimavanje i da ne se letame po "sentimentalni" postovi kako ovoj zaso ovoj i slicni na nego baraa osloboduvanje na ubijci samo zatoa sto se albanci. site nivni politiciari rabotat JAVNO vo nasoka na podelba na drzavata. NE ZABORAVAJTE
КОЈ И КОГА БАРАШЕ ДА СЕ ОСЛОБОДАТ УБИЈЦИТЕ?????????? јас ли????? било кој албанец?????
Јас дадов подршка за УЧК затоа што луѓето даваа животи за јас да живеам подобро, безразлика што имаше и луѓе кои го искористија случајот за профит......
И вие го славите Александар Македонски и велите дека го ОБЕДИНИЛ СВЕТОТ, јас велам тој убил многу луѓе додека ја стигнал целта.............
Зошто да се засрамам??? затоа што не спаѓам меѓу нив(каде спаѓаш ти) што се плукаме меѓу себе???????
Ако поминуваш 21:00 било каде со знаме јас ќе се јавам да те приведат во бардовци........
Не смееш да ме етикетираш ни мене ни ниту еден албанец дека подржуваме било какви убијци.......
Сите албански политичари барем јавно се залагаат за решавање на внатрешните проблеми и зачленување во ЕУ............НЕ ЗАБОРАВАЈТЕ..........
И нема да ја чуваш државата ако плукаш се околу, и уште нешто не заборавај дека сите сме луѓе............

Член од
25 март 2012
Мислења
8.570
Поени од реакции
5.147
Да ама Пуно искрено чувствуваш припадност кон државава ? го сакаш ли знамево ?

и дали поголема припадност би чувствувал доколку на 8ми септември се испеат 2-3 Албански песни па потоа и албански пеачи како пеат македонски песни ?
Прво кажи ми што значи припадност кон држава?????? Дали ти го сакаш знамево?????????? Јас не сакам ниту едно знаме, дома немам ни албанско ни македонско, во моја куќа во прослава нема да се вее знаме...... Знамињата се само симболи, ништо друго..... Еден албанец за да чувствува поголема припадност во државава не треба да се *прави* нешто, доволно би било апсолутно ништо да не прават политичките партии(власта) во насока да се *подобрат* односите...... Во последните 10 год. требаше да има национално помирување, можеше да се случи ако не би интервенирале партиите.......... Не знам како (би) се чувствувал(ам) ако на 8ми септември се испеат 2-3 албански песни, но тоа го сметам како добар знак, ако намерата било само и само да си ги видиме реакциите на мак. и алб. и со тоа да заклучиме дека навистина не се трпиме, тогаш сметам дека ваквите игри требат да престанат................. Не би ми сметал кога нема да се пее ниту една албанска песна во 8ми септември, но би ми сметало кога тие албански песни би му сметало некому и би биле свиркани........тоа покажува нетолеранција и омраза...........
--- надополнето: 9 септември 2012 во 19:05 ---
тоа е затоа што сакат да кажат дека тоа не е македонска територија таму и дека треба да се вејат албански знамиња.

Браво, алал да тие како успеа да заклучиш така............реткост

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Прво кажи ми што значи припадност кон држава?????? Дали ти го сакаш знамево?????????? Јас не сакам ниту едно знаме, дома немам ни албанско ни македонско, во моја куќа во прослава нема да се вее знаме...... Знамињата се само симболи, ништо друго..... Еден албанец за да чувствува поголема припадност во државава не треба да се *прави* нешто, доволно би било апсолутно ништо да не прават политичките партии(власта) во насока да се *подобрат* односите...... Во последните 10 год. требаше да има национално помирување, можеше да се случи ако не би интервенирале партиите.......... Не знам како (би) се чувствувал(ам) ако на 8ми септември се испеат 2-3 албански песни, но тоа го сметам како добар знак, ако намерата било само и само да си ги видиме реакциите на мак. и алб. и со тоа да заклучиме дека навистина не се трпиме, тогаш сметам дека ваквите игри требат да престанат................. Не би ми сметал кога нема да се пее ниту една албанска песна во 8ми септември, но би ми сметало кога тие албански песни би му сметало некому и би биле свиркани........тоа покажува нетолеранција и омраза...........
Припадност кон држава значи да ја чувствуваш државата како своја а не како туѓа јас сметам дека тоа ни е основниот проблем кај нас ... што Албанците (поголем број од нив*) не ја чувствуваат Македонија за своја туку за туѓа држава они повеке ја сакаат илирида односно Голема Албанија ... а од друга страна пак Македонците не ги сакаат Албанците во државава бидејки се воглавном примитивни и нема разбирање со нив но неразбирањето со нив потекнува од тоа што нема чувство на заедништво и припадност кон државава еве мене не ми смета што имаше 2-3 албански песни баш напротив мило ми беше не бев таму ама да бев ќе ми беше ... па и да запеат они една народна Македонска глупаво е да бидат исвиркани но тоа е производ на 10те запалени Македонски знамиња и повиците за илирида ...
ме разбираш ли што зборувам сега?

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
--- надополнето: 9 септември 2012 во 19:05 ---

Браво, алал да тие како успеа да заклучиш така............реткост

Кога бев последен пат накај матка на секоја бандера маше истакнати само албански знамиња и тоа кога нема некој празник, значи секојдневно таму висат. Ако не донесе таков заклучок секој нормален човек јас не знам што треба да значат у сред макеоднија албански знамиња?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.997
Поени од реакции
83.375
Украдени македонски знамиња од бандери во Чаир

Текст: Макфакс
Црна Хроника | 09 септември 2012

Во сабота, на државниот празник на независноста на Македонија, непознат сторител ги украл знамињата од бандерите поставени во чест на празникот од улица во Чаир, јави МВР.

Имено, околу 15 часот во ЦИК-Скопје, пријавено е дека непознат сторител ги одзел државните знамиња кои биле поставени на бандери на ул.„Александар Урдаревски" по повод државниот празник „Ден на независноста".
Полициската станица во Чаир презема мерки за пронаоѓање на сторителот.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Украдени македонски знамиња од бандери во Чаир

Текст: Макфакс
Црна Хроника | 09 септември 2012

Во сабота, на државниот празник на независноста на Македонија, непознат сторител ги украл знамињата од бандерите поставени во чест на празникот од улица во Чаир, јави МВР.
Имено, околу 15 часот во ЦИК-Скопје, пријавено е дека непознат сторител ги одзел државните знамиња кои биле поставени на бандери на ул.„Александар Урдаревски" по повод државниот празник „Ден на независноста".
Полициската станица во Чаир презема мерки за пронаоѓање на сторителот.
Да не се тревожиме. Тоа некој Албанец ги украл знамињата од што многи ги сакал, и сакал да ги има дома. Ова е чин на љубов спрема државата.

Честит празник...

Член од
25 март 2012
Мислења
8.570
Поени од реакции
5.147
Припадност кон држава значи да ја чувствуваш државата како своја а не како туѓа јас сметам дека тоа ни е основниот проблем кај нас ... што Албанците (поголем број од нив*) не ја чувствуваат Македонија за своја туку за туѓа држава они повеке ја сакаат илирида односно Голема Албанија ... а од друга страна пак Македонците не ги сакаат Албанците во државава бидејки се воглавном примитивни и нема разбирање со нив но неразбирањето со нив потекнува од тоа што нема чувство на заедништво и припадност кон државава еве мене не ми смета што имаше 2-3 албански песни баш напротив мило ми беше не бев таму ама да бев ќе ми беше ... па и да запеат они една народна Македонска глупаво е да бидат исвиркани но тоа е производ на 10те запалени Македонски знамиња и повиците за илирида ...
ме разбираш ли што зборувам сега?
Овде не станува збор дали албанците ја сакаат државата или македонците не ги сакаат албанците затоа што се примитивни (само малоумни можат да го мислат тоа), туку проблемот е што уставно албанците биле третирани како да не постојат во ова држава, тоа не било направено затоа што албанците се примитивни, туку затоа што сакаат да бидат запоставени и дискриминирани и до ден денес се случува тоа.............. Мене лично не ми смета индивидуалец македонец кој сака да тепа албанци, да навредува, итн тој е безопасен, во затвор и завршена работа.................туку најголемиот проблем е кога институците го прават тоа и со тоа добиваат повеќе популарност од гласачите.............знаеме дека македонските партии се фалеа пред изборите кој убил повеќе албанци........ Одговорноста за помирување секогаш ја има поголемата страна, а тоа се македонците, Тоа е исто кога мајка ќе избрка дете, ќе го понижува, и после да се оправдува: го викам да дојде да ме гушне ама не ме сака детето............можеби детето е примитивен............ Се потпишува договор каде албанците добиваат 25% од одговорностите и тоа ви изгледа како да е 100%............не знам како да го кажам ова ама албанците не се туѓи за вас, ако го знаете тоа престанете да глумите.......

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Тоа е исто кога мајка ќе избрка дете, ќе го понижува, и после да се оправдува: го викам да дојде да ме гушне ама не ме сака детето............можеби детето е примитивен............ Се потпишува договор каде албанците добиваат 25% од одговорностите и тоа ви изгледа како да е 100%............не знам како да го кажам ова ама албанците не се туѓи за вас, ако го знаете тоа престанете да глумите.......
Мајката не го сака детето, затоа што детето и забива нож во грб и константно работи на својата кауза децении наназад.

А во врска со тие 25%.. јас лично немам проблем, ама дај нека се смени таа карта, нека се внесат луѓе способни и кадарни да ја извршуваат својата работа. Епа неписмени деца не може да работат во администрација. Уствари може, затоа сме уназадени, во полиција функција на инспектори извршуваат луѓе со некоја виша школа за спорт и рекреација завршена во "универзитет" во Косово.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Овде не станува збор дали албанците ја сакаат државата или македонците не ги сакаат албанците затоа што се примитивни (само малоумни можат да го мислат тоа), туку проблемот е што уставно албанците биле третирани како да не постојат во ова држава, тоа не било направено затоа што албанците се примитивни, туку затоа што сакаат да бидат запоставени и дискриминирани и до ден денес се случува тоа.............. Мене лично не ми смета индивидуалец македонец кој сака да тепа албанци, да навредува, итн тој е безопасен, во затвор и завршена работа.................туку најголемиот проблем е кога институците го прават тоа и со тоа добиваат повеќе популарност од гласачите.............знаеме дека македонските партии се фалеа пред изборите кој убил повеќе албанци........ Одговорноста за помирување секогаш ја има поголемата страна, а тоа се македонците, Тоа е исто кога мајка ќе избрка дете, ќе го понижува, и после да се оправдува: го викам да дојде да ме гушне ама не ме сака детето............можеби детето е примитивен............ Се потпишува договор каде албанците добиваат 25% од одговорностите и тоа ви изгледа како да е 100%............не знам како да го кажам ова ама албанците не се туѓи за вас, ако го знаете тоа престанете да глумите.......
Не е проблем во процентите дали се 25 % или 35 %, проблемот е кога на конкурс за државен/јавен службеник имаш пријавен граѓанин на конкурсот со правен факултет и завршена магистратура за јавна администрација, од друга страна пак работата ја добива граѓанин со завршено средно земјоделско училиште од причина што во општината каде што аплицира на тоа работно место има само 15% од негова националност и го користи дебилниот закон за соживот.
Ниту јас како Македонец, ниту пак ти како Албанец во оваа држава нема да имаме аир од него, ама тебе ти праи ќеиф оти ете сега државата е "рамноправна".

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Друга тема е тоа aff nevermind доволно муабет беше др ден можеби ме мрзи сеа

Член од
25 март 2012
Мислења
8.570
Поени од реакции
5.147
Не е проблем во процентите дали се 25 % или 35 %, проблемот е кога на конкурс за државен/јавен службеник имаш пријавен граѓанин на конкурсот со правен факултет и завршена магистратура за јавна администрација, од друга страна пак работата ја добива граѓанин со завршено средно земјоделско училиште од причина што во општината каде што аплицира на тоа работно место има само 15% од негова националност и го користи дебилниот закон за соживот.
Ниту јас како Македонец, ниту пак ти како Албанец во оваа држава нема да имаме аир од него, ама тебе ти праи ќеиф оти ете сега државата е "рамноправна".
Е кога другот 75% ќе работи како треба и навистина посакува тоа 25% да се интегрира и да се научат со текот на работата тогаш нема да има проблеми, ама кога тоа 25% се остава беа канцеларија, без одговорност, без работа воопшто тогаш немаме да имаме аир, вам ви се допаѓа оправдувањето дека неписмени се вработуваат, но не е така, ако има вработени со средно, има кај двете етникуми, во администрацијата не се сите макеоднци со факултети..................... НО кога тоа 75% не работи како треба(забушава вообичаено) а ги осудува тие 25% не е фер............... Дали си приметил во водостопанство кога копаат нешто да поправаат пола ден им требаа да поправат една цевка, цело маало во Куманово без вода, а работниците беа еден старец македонец (класичен забушавец) и двајца роми....(овие се од 75%)............................. Јас пак велам подобро неискусен отколку искусен кој забушава и дискриминира............. Неискусниот ќе стекне искуство а другиот тешко дека ќе се поправа........... Во Куманово една сестра (македонка и убава) на шалтер ме тера да чекам цели 5 минути, а знете зошто??? зборуваше со својата другарка за фејсбук профилот на некој си Саша кој извадил слика и некоја друга Милена стиснал лајк, замисли...................... А тој македонец што има правен факултет и магистратура нека извади и партишка книшка на ДМНЕ ќе и затреба...............

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom