Нека ни е честит 8 септември - Денот на независноста!

Статус
Затворена за нови мислења.

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.583
Поени од реакции
22.530
Не е убаво никое исвиркување, ама знаејќи го односот Македонци-Албанци, не знам кој к*р им беше на организаторите уште на почетокот да пуштат 2 албански песни, од некој си албански пејач и од некоја си музичка група Шкупи?!
А, тоа што го пишуваат некои медиуми и членови на форумот, обидувајќи се да го претстават ова како голем срам за Македонија и Македонците, е чиста и голема глупост.
Бев таму, бев збунет и гневен кога започнаа да се пеат албански песни, свиркав и јас и воопшто не се срамам или каам заради тоа.

M

MrzaRules

Гостин
:eek::facepalm: Господе боже шо е овоа бе :гомце: Зборам за почетокот на видеото и настапот на пијаниов.

• Ми се допаѓа
Reactions: JOE

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.855
Поени од реакции
8.399
Јас искрено не знам и за каква "независност" всушност се славеше...

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Ден на ’’независноста‘‘ ............. хахаха !
Македонија е ’’независна’’ колку што и јас сум ’’независен’’ од моиве стари по дома ........... мислам ОК е човек да слави и да верува во тоа дека живее во своја независна и суверена држава, ама дали реалноста е навистина таква ?!
Јас мислам дека Македонија ите-како е зависна, а не независна земја ........... секој од страна не подјебава и шутира како сака, а и внатрешно сме бајаги поделени по разно-разни шавови ........... етнички, религиски, идеолошки, културни и.т.н. и.т.н. дури и самите Македонци еден со друг очите ќе си ги извадат за пола метро земја или за пет денари !
Достоинството и честа кај народот е целосно изгубена, луѓето(особено младите) се продаваат за ситна пара, за ситни интереси .................... денеска е тренд да имаш црвена(портокалова) партиска книшка за да стигнеш до парче леб ................ :facepalm:
Порака до политичарите(и од власт и од опозиција) гледајте си ја државата, гледајте си го народот, бидете свои, не потпаѓајте под туѓи интереси, баталете ги и не ги слушајте костумосаните мршојадци од Брисел, Вашингтон и.т.н.

Jack Nolan

Сите сме луѓе, но ретко кој е човек!
Член од
31 јули 2011
Мислења
1.587
Поени од реакции
1.506
Некој нешто погрешно сватил :facepalm:

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716

When you see it... балканскава Лејди Гага ни покажува среден прст... :D

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Битно Аделина си газеше. И никој не ја свиркаше неа, иако е Албанка :)
Како мешаше со колковите :love: а и повеќе од пола песната и беше на англиски.

Врв беше кога организаторот го кресна озвучувањето до крај, при свирежите на втората песна.

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.828
Поени од реакции
4.533
deckoto so belata kosula na momentot 20:26 sum jas
prdam od sreka sega
--- надополнето: 9 септември 2012 во 14:17 ---
i 20:43 odnovo :D jeeeeee

Член од
25 март 2012
Мислења
8.570
Поени од реакции
5.147
Да ми извиниш аце тетово ама 8ми септември е ден на независност на Македонија ДРЖАВАТА во која има 20% Албанци значи дека и на нив им е ден на независност на нивната држава и дека и они треба да го прослават убав гест било што имало и Албански пеач неубав гест било што биле исвиркани една до две песни на Албански немало да штети и тоа да помине мирно секако ....

puno Го осеќаше ли ти ко празник 8ми септември бе другар ?
--- надополнето: 9 септември 2012 во 03:09 ---

65% сме од државава бе јагодче .. а Албанците се 20% значи независноста на државава и за нив се важи 2 песни на албански не штетат на никому а они ќе се почувствуваат убаво среќни весели сите
Имав шанса да гледам натпревар во ракомет, бев заедно со колега македонец и кога почна публиката да извика клетите Албанци знаев длабоко во себе иако ми е другар имаме разлика како планина, и тој и јас се чувствувавме лошо...... Албанците се дел од оваа држава, мислам дека не е крај на светот ако се пее на албански (неверувам дека српските песни се извиркани) имаме случаеви и мило мие кога албански пеачи пееат на македонски, уште помило ми беше кога Тамара пееше на албански (не е лошо што е единствената, добро е за почеток), ја сакав и порано но се разбира после тоа повеќе........ Сме сведоци за тоа што никогаш албанска песна не била пуштена на било која македонска телевизија (или јас сум пропуштил(освен евровизија)), но со поканата за прославата ова традиција може да се крши............... Така наоѓаме повеќе нешта заеднички и така ќе се поврземе, живееме во иста држава, нормално би било заедно да прославиме.........и кога има албански песни да не ни пречат затоа што музиката не знае за граници.............. Мило ми е што беа повикани пеачи албанци во прославата, имаше реакции под двете страни, од албанска страна им велеа добро ви направија, што баравте таму, а од македонска страна беа извиркани.............

Член од
9 август 2007
Мислења
261
Поени од реакции
56
Имав шанса да гледам натпревар во ракомет, бев заедно со колега македонец и кога почна публиката да извика клетите Албанци знаев длабоко во себе иако ми е другар имаме разлика како планина, и тој и јас се чувствувавме лошо...... Албанците се дел од оваа држава, мислам дека не е крај на светот ако се пее на албански (неверувам дека српските песни се извиркани) имаме случаеви и мило мие кога албански пеачи пееат на македонски, уште помило ми беше кога Тамара пееше на албански (не е лошо што е единствената, добро е за почеток), ја сакав и порано но се разбира после тоа повеќе........ Сме сведоци за тоа што никогаш албанска песна не била пуштена на било која македонска телевизија (или јас сум пропуштил(освен евровизија)), но со поканата за прославата ова традиција може да се крши............... Така наоѓаме повеќе нешта заеднички и така ќе се поврземе, живееме во иста држава, нормално би било заедно да прославиме.........и кога има албански песни да не ни пречат затоа што музиката не знае за граници.............. Мило ми е што беа повикани пеачи албанци во прославата, имаше реакции под двете страни, од албанска страна им велеа добро ви направија, што баравте таму, а од македонска страна беа извиркани.............
Ooo srce toa, ne trogna!! :( Ne raznezni!!
Ova pred ili otkako protestiravte za osloboduvanje na ubijcite na decata vo Smilkovo? Ili otkako dadovte podrska za UCK, ONA, DUI, ANA, ONA,...isti kur? Da sme se povrzele..
Ej, vie se raduvate na vasite "albanski" heroi sto kolea civili i masakriraa, siluvaa makedonci i barate da se POVRZEME ?
da se POVRZEME?
Zasrami se be..a ako ima nekoj makedonec sto veruva vo ova, znaci i go zasluzuva tretmanot.. neka pomine niz zapadna makedonija so makedonsko zname posle 21,00 casot i ke praime muabet za POVRZUVANJE i za pocituvanje na drzavata, pravo na slpobodno dvizenje...

Da ja cuvame drzavata, a toa znaci mn. vnimavanje i da ne se letame po "sentimentalni" postovi kako ovoj zaso ovoj i slicni na nego baraa osloboduvanje na ubijci samo zatoa sto se albanci. site nivni politiciari rabotat JAVNO vo nasoka na podelba na drzavata. NE ZABORAVAJTE

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.921
Поени од реакции
73.330
http://kajgana.com/ukradeni-makedonski-znaminja-od-banderi-vo-chair

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Секоја недела некој празник и некој јубилеј.

21 година од независноста, јака работа, навистина.

Со автобуси зе закренаа да слават. Браво, браво.

Ајде за 6 месеци ќе славиме 21 година и 6 месеци од независноста. Или може побрзо, за три месеци можеме да славиме 21 година и три месеци. Битно е да се слави. Половина Македонија е надвор од контрола, луѓето немаат леб да јадат, но славиме.

Секој оној кој вчера отиде на стадион треба да добие по една клоца.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Зошто Албанија не ги вклучува македонците,србите,црногорците и грците да пејат нивни песни на денот на независноста туку се е преплавено со орловските знамиња и се е на албански?

И немој да дробиш дека се 10% и како такви безначајни.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom