На 30 април само Скопјани нема да учат?

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
JeEnU GiRl напиша:
Ние си собравме потписи,и ги дадовме на директорката,таа на Трифун и крај.А и му се јавив на класниот и тој ми рече што и да кажат на вести,ДА НЕ СМЕ СМЕ ПОЈАВЕЛЕ У ШКОЛО НИ ПОД ТОЧКА РАЗЛОГ!
Кај учиш?

MaRiNa`Oh

стара школа
Член од
26 март 2005
Мислења
3.484
Поени од реакции
28
Работен ден е па ќе се ојт на екскурзија, ама никој нема да ојт. Јас денеска требеше да одам на одмор ама ќе одам утре, така да можда и на екскурзија ќе наминам. Другиве школи држет настава.

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
И јас гледав на вести сега:министорев вика дека е работен ден ама го прашаа овој директоров на корчагин и кажа дека нема да работи, а и другиве во скопје што се средни училишта:zlo:

Swifty

Никола
Член од
5 февруари 2007
Мислења
992
Поени од реакции
2
Мене и на сите остали во орце ни кажаа дека нема да се учи, но.. во сабота ќе сме учеле со предмети и смена од понеделник, глупости живи. :smir:

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.702
Поени од реакции
27
И ние на Универзитетот „Св.Климент Охридски” како и на Универзитетот „Св.Кирил и Методиј” понеделник ни е неработен ден, а кај нас (така со договор на професорот) и среда не ни е работен ден... :)

ZIKS

Ај за убо да е.
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.582
Поени од реакции
39
пак кај нас, наместо да ни го дадат денот, тие ај што не ни го дадоа, туку и по 2 предмети испитување за оценка ни дадоа, и што да речиме ние сега ?! :toe:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Volkswagen напиша:
И ние на Универзитетот „Св.Климент Охридски” како и на Универзитетот „Св.Кирил и Методиј” понеделник ни е неработен ден, а кај нас (така со договор на професорот) и среда не ни е работен ден... :)
Абе кој ко нас. Како ке си ја наредиш работата така.
А јас ве ослободувам и четврток и петок да не одите на факултет :) Цела недела одмор!

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.857
Поени од реакции
50.258
Суљо Рушити си кажа фино прееска нема ''одмор тоа е незаконски'' а Трифчо сега ке го ''јаде помрачина'' пошто се праи Скопски паша,и носи одлуки што не се негови за носење.Како и да е законот за празници не е донсен уште па не треба никој да кривиме за оваа ѓурултија .

CuCeNcE

perfectly imperfect
Член од
19 јуни 2006
Мислења
1.878
Поени од реакции
7
Пред малку глеав вести на канал 5 и министерот за образование изјави дека закон си е закон и дека мора сите да го почитуваат.Според тоа утре сите морале да идат во школо ако не ќе се превземеле соодветни казни за директорите и професорите...:toe: Ај па и они више нека се одлучат.Цела драма направија за еден ден.Голема работа ако ни го спојат ништо не губат.

СпаЈдеР

DissentiveMoron202
Член од
1 март 2006
Мислења
3.201
Поени од реакции
52
Jaс мислам дека работава не е за коментирање,некој тера инат со ученициве и ни го расипува четиридневниот одмор
Скул,сосема е јасно дека денот кој ќе го поврзат со празникот ќе треба да се одработи друг ден,ама дали некој прашал која од овие две опции ја сакаме:
-Славење 1 мај еден ден + другиот викенд да ни помине ко сите други викенди
-Славење и одмарање по повод 1 мај четири дена + пола викенд

Јас би ја одбрал втората опција,но што реков,никој не не прашува нас што сакаме.Министерството за образование ко да заборавиле како е да се биде ученик и дека учениците веројатно заслужуваат бар 1 мај и викендот да го поминат без грижа,без да се плашат ако не одат на школо дека ќе им пишат +6 оправдани кои кај нашето школо би донесле намалено поведение(со над 5 неоправдани се добива намалено поведение)...
Не знам зошто ова го прават и како се одлучило ова да биде ама мислам дека е тотално не-фер,а кога подобро ќе размислам и животот е нефер и оваквите неправди тотално се склопуваат во Македонија.Гледајќи ја сестра ми која до Вторник ќе седи дома бидејќи нејзините другарки ќе учат во понеделник ми ја дава прекрасната слика каде што ја има сестра ми дома квачејќи јајца,мене со надуена глава додека сонцето моли да шеташ и да се одмараш некаде додека ти се спремаш за писмената која следува после викендот:tapp:

Bidikov

Server guru
Член од
25 јануари 2005
Мислења
2.680
Поени од реакции
693
Cekajte malce ... neli srednite skoli se pod ingerencii na lokalna samouprava ...

Togas pravo na trifun za skopje, petok za ohrid, stanzko za sti pe da li ke im dozvoli da bide neraboten den ...

Plus mislam deka spored zakon za sredno obrazovanie ako se odrabotuva ne se smeta za neraboten znaci nema narusuvanje na nastavniot proces ...

Sepak smetam deka odlukata ja donesoja mnogu kasno - vo slucajot decata sto bea vtora smena na skolo dobija oficijalno soopstenie dodeka tie sto bea vtora smena i veke bea doma ostanaa da se snaogaat pa imase glasini ovo ono ...

Faktot ostanuva deka ne sa samo skopjskite ucilista koi ne ucat i svarno mislam deka se krena nepotrebna vreva ko kojznae sto da napravile skopjani koga eve ni vo ohrid ni vo stop ni vo gostivar ne ucat ...

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
veke se znae ne ucat samo srednite skopski ucilista i kraj :)

BlAcK_MamBa

:: Living by my own rules ::
Член од
25 март 2007
Мислења
431
Поени од реакции
5
Скулгрл напиша:
Средношколците не учат в понеделник
Средношколците нема да учат в понеделник. Скопскиот градоначалник Трифун Костовски ги одобри барањето на директорите на средните училишта што се наоѓаат на територија на градот Скопје да не држат настава на 30 април. Нивното барање било со цел понеделникот да се спои со празникот 1 Мај.

Училиштата имаат обврска часовите од понеделник да ги одработат во сабота на 5 мај. За оваа одлука е известено и Министерството за образование.

Demek nekoj ke pojdi vo sabota na skolo, taka?
Kolku togas edna godina so se desi kolku so pamtam ko odevme sabotite, po pola klas nemase, taka i sea ke bide. Ke vidite. A nekoi si gi spojuvaat i o sopstvena zelba, kako mene...:vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom