Jaс мислам дека работава не е за коментирање,некој тера инат со ученициве и ни го расипува четиридневниот одмор
Скул,сосема е јасно дека денот кој ќе го поврзат со празникот ќе треба да се одработи друг ден,ама дали некој прашал која од овие две опции ја сакаме:
-Славење 1 мај еден ден + другиот викенд да ни помине ко сите други викенди
-Славење и одмарање по повод 1 мај четири дена + пола викенд
Јас би ја одбрал втората опција,но што реков,никој не не прашува нас што сакаме.Министерството за образование ко да заборавиле како е да се биде ученик и дека учениците веројатно заслужуваат бар 1 мај и викендот да го поминат без грижа,без да се плашат ако не одат на школо дека ќе им пишат +6 оправдани кои кај нашето школо би донесле намалено поведение(со над 5 неоправдани се добива намалено поведение)...
Не знам зошто ова го прават и како се одлучило ова да биде ама мислам дека е тотално не-фер,а кога подобро ќе размислам и животот е нефер и оваквите неправди тотално се склопуваат во Македонија.Гледајќи ја сестра ми која до Вторник ќе седи дома бидејќи нејзините другарки ќе учат во понеделник ми ја дава прекрасната слика каде што ја има сестра ми дома квачејќи јајца,мене со надуена глава додека сонцето моли да шеташ и да се одмараш некаде додека ти се спремаш за писмената која следува после викендот