На 30 април само Скопјани нема да учат?

АуРоРа

Засекогаш
Член од
15 мај 2005
Мислења
1.109
Поени од реакции
15
walker_girl напиша:
Не се само Скопјани.
Во Струмица единствено моето школо работи во понеделник, ама ова на ништо не личи. Ако рекле дека има закон од Министерство за образование да биде работен ден нека биде за сите.
Ми ги уништија сите планови, во темата „Каде за 1 мај” го реков истото
Е аман де, зашо толку комплицирате, нема да идете тој ден на школо и готово... Тоа ли е проблем? Мислам хелоууууууу основно сте, алооо, па и средно да е, мама и тато те правдаат по телефон, или лажат за тебе , не е така?!?!?! Некој да ти ги уништи плановите за Мај? мy goooooood...:tapp:
Решен проблем, па и посебна тема за ова. Или интересно ви е препукувањето на релација Скопје - другите градови а???????

АуРоРа

Засекогаш
Член од
15 мај 2005
Мислења
1.109
Поени од реакции
15
CuCeNcE напиша:
Пред малку глеав вести на канал 5 и министерот за образование изјави дека закон си е закон и дека мора сите да го почитуваат.Според тоа утре сите морале да идат во школо ако не ќе се превземеле соодветни казни за директорите и професорите...

Да да секако нема грешка.......:vozbud:

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.404
Поени од реакции
5.960
АуРоРа напиша:
Е аман де, зашо толку комплицирате, нема да идете тој ден на школо и готово... Тоа ли е проблем? Мислам хелоууууууу основно сте, алооо, па и средно да е, мама и тато те правдаат по телефон, или лажат за тебе , не е така?!?!?! Некој да ти ги уништи плановите за Мај? мy goooooood...:tapp:
Решен проблем, па и посебна тема за ова. Или интересно ви е препукувањето на релација Скопје - другите градови а???????
Мислам дека требало да ми ги прочиташ и другите постови на темата пред да се решиш да ме нападнеш и да се возбудуваш.
Плус тоа не сум основно туку сум трета година средно и никогаш моите не лажеле за мене да ме оправдуваат, редовна сум на часови и мразам такви глупости.
А реков дека не се работи за локал патриотизам, немам ништо против Скопје. Работата е што и во другите градови е иста ситуацијата, некои школи учат некои не. И настана голема збрка околу ова па Министерството за образование и само не знае каква одлука донело а не пак учениците да знаат.
Ете јас утре ќе одам на школо, а гарантирам дека ќе бидеме најмногу 10 луѓе во клас.

Dragana <><

Daydreamer
Член од
18 јуни 2006
Мислења
1.130
Поени од реакции
8
Абе Скопјани нема да одат во школо утре, ама затоа во сабота кога другите ќе си одмараат они ќе бидат у школо( во мојот случај втора смена 7 часа:placko: )

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
JeEnU GiRl напиша:
ЈБТ- Скопје.
И јас учам таму...А кој ти е класен уствари?

А инаку што се однесува до темата... а бе не знам што им е филмов на луѓево кога на сите им одговара да не се работи. У сабота часовите ќе бидат скратени ниту ќе се испрашува нити ништо. Второ, прекасно му текна на министеров да кажува дека ќе се учи кога веќе половината си отидоа у Грција, Охрид и сигурно немаат намера да се враќаат, а не ми е јасно како може професорите и директорите да сносат последици, ако УЧЕНИЦИТЕ не се појават...
Јас немам намера да одам, затоа што прво не сум ни прибрана деновиве дома и ниту имав време да фатам книга, што е нормално имајќи го во предвид фактот што сегде кажаа дека нема да се учи и у недела у 6-7 кажуваат ќе се учи...
А бе седи не ме знаеш!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Член од
17 август 2006
Мислења
1.531
Поени од реакции
123
I nie u tetovo ne ucimo utre(deneska 01.04 o`clock e sea)

Black Rose

дете на цвеќето
Член од
12 февруари 2007
Мислења
1.972
Поени од реакции
38
Не се само скопските и велешката гимназија ќе одмараат, а тоа за у сабота........чисто сумњам!

ForFokSake

The Only Thing To Fear Is Running Out Of BEER !
Член од
26 јануари 2007
Мислења
429
Поени од реакции
0
Skopje si e skopje be drugari.nema labavo

АуРоРа

Засекогаш
Член од
15 мај 2005
Мислења
1.109
Поени од реакции
15
walker_girl напиша:
Плус тоа не сум основно туку сум трета година средно и никогаш моите не лажеле за мене да ме оправдуваат, редовна сум на часови и мразам такви глупости.
Wow, браво за тебе! Епа фино тогаш иди си на школо и биди си чесна додека другите си слават Мај :zlo:

walker_girl напиша:
А реков дека не се работи за локал патриотизам, немам ништо против Скопје. Работата е што и во другите градови е иста ситуацијата, некои школи учат некои не. И настана голема збрка околу ова па Министерството за образование и само не знае каква одлука донело а не пак учениците да знаат.
Ете јас утре ќе одам на школо, а гарантирам дека ќе бидеме најмногу 10 луѓе во клас.
Пак ќе кажам - нема збрка - вие ја правите цела збрка , изборот е твој, или идеш или не идеш на школо, нема збрка нема проблеми. Секој како се снашол, секој како сака. НЕма тука некој проблем. Ти се молам, проблем во средно?!?! Проблем е веќе на факс, коа ти зависат бодови и потпис од присуството,ама ај мала си ќе доеш ќе видиш како е... и јас така рипав во средно...

И пак ќе кажам браво за тебе ако идеш утре на скул!

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.404
Поени од реакции
5.960
Шо дека е средно? Во средно не може да има проблеми? Хах ај те молам. Прво ми викаш ај мала си основно си, па твоите лажат да те оправдаат, само не знам од каде дојде до такви заклучоци, сега ми викаш во средно немало проблеми на факс имало.
Сеедно, не се замарам повеќе. Таква ни е државата, некои работи треба навремено да се соопштуваат.
И а не ми е целта да се правам јас чесна а другите да одат на школо.
Македонија е една држава и треба за сите училишта одлуката да биде иста, тоа го зборувам цело време а не ги напаѓам Скопјани, Велешани, Битолчани или било кои што нема да учат.
Тоа е кривица на државата а не на професорите, директорите и учениците.

Член од
25 август 2006
Мислења
336
Поени од реакции
6
И сега конечно...се учи денес или не се учи?????

S

Sith_Lord

Гостин
Море не за друго, џабе станував од сабајле... Идам пред Правен, и што да видам- соопштение дека не се учи... *grumbles*

Sith

Swifty

Никола
Член од
5 февруари 2007
Мислења
992
Поени од реакции
2
BlAcK_MamBa напиша:
Demek nekoj ke pojdi vo sabota na skolo, taka?
Kolku togas edna godina so se desi kolku so pamtam ko odevme sabotite, po pola klas nemase, taka i sea ke bide. Ke vidite. A nekoi si gi spojuvaat i o sopstvena zelba, kako mene...:vozbud:
Епа види вака, ако е во основоно така, ако сакаш дојди.. во средно, не е. Мислиш ми се иде ? Не бе брат, ама морам. Во понеделник не-учиме, но во сабота го заменуваме понеделник со истите предмети и истата смена. Ајт. :smir:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Crazy in Love напиша:
и ја учам таму...А кој ти е класен уствари?

а инаку што се однесува до темата...а бе не знам што им е филмов на луѓево кога на сите им одговара да не се работи..у сабота часовите ќе бидат скратени ниту ќе се испрашува нити ништо..второ,прекасно му текна на министеров да кажува дека ќе се учи кога веќе половината си отидоа у грција,охрид... и сигурно немаат намера да се враќаат..а не ми е јасно како може професорите и директорите да сносат последици,ако УЧЕНИЦИТЕ не се појават...Јас немама намера да одам,затоа што прво не сум ни прибрана деновиве дома и ниту имав време да фатам книга,што е нормално имајќи го во предвид фактот што сегде кажаа дека нема да се учи и у недела у 6-7 кажуваат ќе се учи..а бе седи не ме знаеш!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Драган Додевски- Историја.
Денес кај нас у ЈБТ кој сакаше да оди у школо,можеше да си дојде...ќе имаше еден час и немаше да иде у сабота.Јас не отидов(како не,сеа јас паметна тука ќе се правам),ама тие што отишле не праеле нишо и сеа нема да идат у сабота.Само им запишале име и презиме.Не знам како било у другите училишта.:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom