На северот на Косово напнато

Член од
19 декември 2010
Мислења
246
Поени од реакции
296
Во тоа најискрено ви се восхитувам, ние сме разделени не се обединовме кога се случи громорозно убиство (постоеја личности кои го оправдуваа тоа) и не знам со ваков став каде ќе стигнеме.
А,ти поверува затоа што некој муслиман од Македонија ти кажа така??Си била ли некогаш во Албанија,си прошетала ли таму,си запознала ли Албанци христијани??

Јас бев оваа година во Албанија на одмор 10 дена како и претходната година затоа што е евтино.Како што и секаде во светот постои религиска поделба така и во Албанија се поделени.Албанците христијани и муслиманите се сосема два различни народи во култура,цивилизација,социјализација и ред други работи.Не се мразат до тој степен како што ние се мразиме во Македонија,но со сигурност ти тврдам дека не се дружат,мешаат и социјализираат помеѓу себе.Јас таму не видов машко и девојче,а да не носи крст околу вратот.Џамии и забулени девојки неможеш да видиш никаде,а додека цркви,катедрали,манастири на секои 5 км.Многу,многу се поделени на религиозна основа и немој да дозволуваш некој овдешен да те манипулира;).Со сите што ги запознавме,се дружевме таму сите беа христијани и ни кажуваа што како имале проблеми со нивни тамошни муслимани.Нормално ,Албанија си е нивна држава и си ја сакаат,но со муслимани немат никаква допирна точка освен што живеат во иста држава.Ако нешто друго те интересира слободно ме прашај или пиши на профил.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Да си ми жив и здрав за ова. Тука лежи зајакот.. и нема да се објаснувам повеќе. Ти знаеш.

И, да.. неќам воопшто да кажувам дека ти, црногорецот или јас сум сепаратист, ама приказната твоја не држи вода. Црна Гора ја има таа земја, почва, домовина.. повеќе и од србите што ја имаат Србија. Кога ќе се навратам на Косово, не гледам како можеш да го споредиш со Црна Гора.. period. Уствари не, те прочитав и претходно, како тоа вие сте биле сложни без разлика на верата. Секако дека сте, кога силата се покажува со прст кон фамилијата.. и ја ќе сум. Срам да ти е.

И другар.., познававм многу албанци, другари, другарки, и девојка имав, секаде има добри и лоши, и овде, и таму.. ама овде само можам да прочитам пристрасност, со доза на култура и начин што и може, ама и немора да се испровоцираш. Ама ако човек те погледне подлабоко, ништо чудно, утре истава прича на некој бугарски форум да ја збориш, само место србите, македонците да бидат терористи.
Ми го зема зборот, сакав да му пишам дека нема смисла споредбата, ама ме замрзе некако...(y)

LGBT

Weird
Член од
20 јули 2011
Мислења
329
Поени од реакции
157
А,ти поверува затоа што некој муслиман од Македонија ти кажа така??Си била ли некогаш во Албанија,си прошетала ли таму,си запознала ли Албанци христијани??

Јас бев оваа година во Албанија на одмор 10 дена како и претходната година затоа што е евтино.Како што и секаде во светот постои религиска поделба така и во Албанија се поделени.Албанците христијани и муслиманите се сосема два различни народи во култура,цивилизација,социјализација и ред други работи.Не се мразат до тој степен како што ние се мразиме во Македонија,но со сигурност ти тврдам дека не се дружат,мешаат и социјализираат помеѓу себе.Јас таму не видов машко и девојче,а да не носи крст околу вратот.Џамии и забулени девојки неможеш да видиш никаде,а додека цркви,катедрали,манастири на секои 5 км.Многу,многу се поделени на религиозна основа и немој да дозволуваш некој овдешен да те манипулира;).Со сите што ги запознавме,се дружевме таму сите беа христијани и ни кажуваа што како имале проблеми со нивни тамошни муслимани.Нормално ,Албанија си е нивна држава и си ја сакаат,но со муслимани немат никаква допирна точка освен што живеат во иста држава.Ако нешто друго те интересира слободно ме прашај или пиши на профил.
Сум била во Албанија на одмор. Но во Саранда (тоа е претежно христијански, така?). И таму видов машко и девојче да се дружат, забулени немаше, девојки во миничи колку сакаш. Беа љубезни спрема нас Македонците, не најдов забелешка. А џамии 2 дали видов. Повеќе за нивната поделба не знам. Само знам дека претежно се католици таму.

Член од
19 декември 2010
Мислења
246
Поени од реакции
296
Албанија е земја којашто најбрзо се христијанизира во светот.Многу пари фрлаат Ватикан и протестантската црква таму и голем дел од медиумите,политичарите работат во интерес на христијанските комуни.

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
NAJNOVIJA VIJEST!!!! Zapaljena crkva na Kosovu... Cekamo i zvanicnu potvrdu!
Ова го прочитав на една од социјалните мрежи и пренесов, не е сигурна информација ама зошто да не ја пишам, што толку се возбуди да не не е типично ова за Косово ?
Нема зошто да се возбудам, само што не би сакал темава да оди на спротивна насока, и да се почне дискусија иако тоа не се случувало, или не е вистина, затоа е важно секоја информација прво да биде потврдено.

Да си ми жив и здрав за ова. Тука лежи зајакот.. и нема да се објаснувам повеќе. Ти знаеш.

И, да.. неќам воопшто да кажувам дека ти, црногорецот или јас сум сепаратист, ама приказната твоја не држи вода. Црна Гора ја има таа земја, почва, домовина.. повеќе и од србите што ја имаат Србија. Кога ќе се навратам на Косово, не гледам како можеш да го споредиш со Црна Гора.. period. Уствари не, те прочитав и претходно, како тоа вие сте биле сложни без разлика на верата. Секако дека сте, кога силата се покажува со прст кон фамилијата.. и ја ќе сум. Срам да ти е.

И другар.., познававам многу албанци, другари, другарки, и девојка имав, секаде има добри и лоши, и овде, и таму.. ама овде само можам да прочитам пристрасност, со доза на култура и начин што и може, ама и немора да се испровоцираш. Ама ако човек те погледне подлабоко, ништо чудно, утре истава прича на некој бугарски форум да ја збориш, само место србите, македонците да бидат терористи.
Како прво, излгледа си утнал мал детал. Првично кога темата го отвори членот RedStarFanMKD, Косовската Полиција ја нарече СЕПАРАТИСТИ, значи не е во ред тоа нели. Косово како прво е независна држава и си има свој УСТАВ, каде точно и многу прецизно кажува дека територијаниот интегритет е недопирлив, и мора законите да важат низ целата држава, што тоа не беше случај на граничните премини Јариње и Брњак, и затоа овој закон неможеше да функсионира како што треба, па мораше Тачи овие гранични премини да ги стави под своја контрола.

И другар, ако имаш со мене да збориш, за тоа што правам јас, дали влегувам по бугарски форуми, дали сум пристрасен можеме тоа да го сториме по пат на приватни пораки. За твоја информација, не знам да пишувам бугарски, а и не ги разбирам кога зборуват.

Факт е дека Србите уште еднаш му покажа на светот дека се диво племе, сепаратисти, покажаа уште еднаш дека се немат променето ништо од 90' години, дека уште се дива лига. Покажа дека и покрај сето зло што му го нанесоа на Косово па и на целиот регион, пак они се точката или земјата која не дозволува на овие простори да има стабилизација, мир и добар живот.
--- надополнето: Jul 29, 2011 1:06 AM ---
Албанија е земја којашто најбрзо се христијанизира во светот.Многу пари фрлаат Ватикан и протестантската црква таму и голем дел од медиумите,политичарите работат во интерес на христијанските комуни.
А бе нека се христијанизира Албанија, ако толку ти е по ќејф, но јас и кажав за националните прашања дека сме ЕДНО. Ти ако си бил еднаш во Албанија, јас сум бил преку 500 пати и што сега, сакаш да си го мериме???

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Што ми е мене гајле што рекол Ред Стар? Второ, бугарски форуми и остало беше со друга замисла напишано, ама нема везе.

И за крај тргни го Косово, зошто Јас во Скопје немам мир и стабилизација? Србите ли се криви што твојот народ пукаше на мојот, или што не важи ниеден закон на пластичарска и битпазар, србите ли се криви што мојот народот се бори секој ден, вака или онака. Србите ли се криви објасни ми, што туѓинец му влегол во домот, па уште ги нарекуваш диво племе. Ја овде не ги бранам србите, бранам вистината.

И ти си нашол да збориш за мир и стабилизација. Умот си го изгубил.

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
Ајде вака, тоа што рекол ред стар, беше за зборот сепаратисти, кој очигледно ти го утна, но ајде...

Како прво, ти зошто немаш мир во Скопје, не е тема на разговор, за тоа во друга прилика ке дискутираме.

А за пластичарска/битпазар, да бидеш сигурен дека повеќе ги почитуваат законите од некој друг на зелен пазар.

За пукањата не бевме ние криви што вашите донесоа таков УСТАВ 91, не бевме ние криви за случувањата во Гостивар, ни за универзитетот во Тетово, каде загубија животи млади луѓе, не бевме криви ни за случајот во БитПАЗАР, па ни криви затоа што твоите изиграва wanna be Milosevic.;)

Ти очигледно е дека ги браниш србите, или па си србин, па те боли вистината. ;)

Член од
19 декември 2010
Мислења
246
Поени од реакции
296
Нема зошто да се возбудам, само што не би сакал темава да оди на спротивна насока, и да се почне дискусија иако тоа не се случувало, или не е вистина, затоа е важно секоја информација прво да биде потврдено.

Како прво, излгледа си утнал мал детал. Првично кога темата го отвори членот RedStarFanMKD, Косовската Полиција ја нарече СЕПАРАТИСТИ, значи не е во ред тоа нели. Косово како прво е независна држава и си има свој УСТАВ, каде точно и многу прецизно кажува дека територијаниот интегритет е недопирлив, и мора законите да важат низ целата држава, што тоа не беше случај на граничните премини Јариње и Брњак, и затоа овој закон неможеше да функсионира како што треба, па мораше Тачи овие гранични премини да ги стави под своја контрола.

И другар, ако имаш со мене да збориш, за тоа што правам јас, дали влегувам по бугарски форуми, дали сум пристрасен можеме тоа да го сториме по пат на приватни пораки. За твоја информација, не знам да пишувам бугарски, а и не ги разбирам кога зборуват.

Факт е дека Србите уште еднаш му покажа на светот дека се диво племе, сепаратисти, покажаа уште еднаш дека се немат променето ништо од 90' години, дека уште се дива лига. Покажа дека и покрај сето зло што му го нанесоа на Косово па и на целиот регион, пак они се точката или земјата која не дозволува на овие простори да има стабилизација, мир и добар живот.
--- надополнето: Jul 29, 2011 1:06 AM ---

А бе нека се христијанизира Албанија, ако толку ти е по ќејф, но јас и кажав за националните прашања дека сме ЕДНО. Ти ако си бил еднаш во Албанија, јас сум бил преку 500 пати и што сега, сакаш да си го мериме???
Ти ако си бил 500 пати(а не си бил ни 5 пати ) чичко ми од оди секој месец во Тирана и неколку други градови по роба.А,тоа го прави речиси 3-4 години.И сега што ќе си го мериме ли?Таму скоро сите христијани ве сметаат за турски и арапски копилиља така да немој жити се на мене филмови многу дека сте ова и дека сте она.

Член од
19 јули 2011
Мислења
55
Поени од реакции
3
Некој се бори за правда, некој за територија, некој за независнос, а за жал постои сеуште место и група луѓе кои се борат за контрабанда. Група дивлаци во северна митровица се борат против својата држава, таа држава која ги рани, не плаќат никаков данок па и убиваат.

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Ајде вака, тоа што рекол ред стар, беше за зборот сепаратисти, кој очигледно ти го утна, но ајде...

Како прво, ти зошто немаш мир во Скопје, не е тема на разговор, за тоа во друга прилика ке дискутираме.
А за пластичарска/битпазар, да бидеш сигурен дека повеќе ги почитуваат законите од некој друг на зелен пазар.
За пукањата не бевме ние криви што вашите донесоа таков УСТАВ 91, не бевме ние криви за случувањата во Гостивар, ни за универзитетот во Тетово, каде загубија животи млади луѓе, не бевме криви ни за случајот во БитПАЗАР, па ни криви затоа што твоите изиграва wanna be Milosevic.;)

Ти очигледно е дека ги браниш србите, или па си србин, па те боли вистината. ;)
Не ги врти работите. Ти рече дека немаме мир ради србите во регионот. Добро немате вие, а бидејќи под регион спаѓа и Македонија, што да кажеме? Србите се криви! Нит ме боли вистината, нит пак нешто целам, само ми е криво што ги има многу како тебе. Зимаш за право на македонски форум, да збориш како македонците биле криви за војната. И да не е македонски форум, лагата е лага, а судот.. сам ќе си дојде.

Губи се и воопшто не реплицирам повеќе на некој кој ја навредува државата која му дала живот, фамилија и спокој. Дебилу еден.

Член од
19 декември 2010
Мислења
246
Поени од реакции
296
Некој се бори за правда, некој за територија, некој за независнос, а за жал постои сеуште место и група луѓе кои се борат за контрабанда. Група дивлаци во северна митровица се борат против својата држава, таа држава која ги рани, не плаќат никаков данок па и убиваат.
А,вие чие знаме газевте?Чија химна исвиркувавте?Ти ли се најде доследен да зборуваш?Тие не се дивјаци туку се Срби,а нивната држава не е Косово туку Србија;).

Член од
19 јули 2011
Мислења
55
Поени од реакции
3
За
А,вие чие знаме газевте?Чија химна исвиркувавте?Ти ли се најде доследен да зборуваш?Тие не се дивјаци туку се Срби,а нивната држава не е Косово туку Србија;).
За жал нивна држава се вика РЕПУБЛИКА КОСОВА и уште пострашно што ти си го признал.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Oоооф зелко една ти ли најде да збориш бре,оди нарани ги овците не тропај зелени без врска.

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
KФОР ја превзема северната граница. Направиле посебни зони. Војниците имаат наредба да пукаат по било кој што ќе се приближи или (демек) ќе ги загрози нивните животи.

Толку беше, им го земаа Косово на Србите. Единствемата помош може да дојде од Белград, но власта таму е американска и не смее да писне, па не дозволува ни протестен собир (50 души вечерва во Белград).

Сега на тие на Косово им останува или да се борат и да гинат (не се баш наоружани) или да се селат.

Ако останат, ќе бидат под чизмата на луѓе што тргуваат со човечки органи.

Не рекле бадијала, каде има сила, нема превдина.

Член од
19 декември 2010
Мислења
246
Поени од реакции
296
За
За жал нивна држава се вика РЕПУБЛИКА КОСОВА и уште пострашно што ти си го признал.
Јас не ја признав Америка ја призна.Ниеден Македонец не ја призна.Епа,јебига како што гледаш нивната држава е Србија.
Зборуваш за дивјаци,а чие знаме вие спуштавте,чија химна вие свиревте?

Kajgana Shop

На врв Bottom