- Член од
- 19 декември 2010
- Мислења
- 246
- Поени од реакции
- 296
А,ти поверува затоа што некој муслиман од Македонија ти кажа така??Си била ли некогаш во Албанија,си прошетала ли таму,си запознала ли Албанци христијани??Во тоа најискрено ви се восхитувам, ние сме разделени не се обединовме кога се случи громорозно убиство (постоеја личности кои го оправдуваа тоа) и не знам со ваков став каде ќе стигнеме.
Јас бев оваа година во Албанија на одмор 10 дена како и претходната година затоа што е евтино.Како што и секаде во светот постои религиска поделба така и во Албанија се поделени.Албанците христијани и муслиманите се сосема два различни народи во култура,цивилизација,социјализација и ред други работи.Не се мразат до тој степен како што ние се мразиме во Македонија,но со сигурност ти тврдам дека не се дружат,мешаат и социјализираат помеѓу себе.Јас таму не видов машко и девојче,а да не носи крст околу вратот.Џамии и забулени девојки неможеш да видиш никаде,а додека цркви,катедрали,манастири на секои 5 км.Многу,многу се поделени на религиозна основа и немој да дозволуваш некој овдешен да те манипулира.Со сите што ги запознавме,се дружевме таму сите беа христијани и ни кажуваа што како имале проблеми со нивни тамошни муслимани.Нормално ,Албанија си е нивна држава и си ја сакаат,но со муслимани немат никаква допирна точка освен што живеат во иста држава.Ако нешто друго те интересира слободно ме прашај или пиши на профил.