На која такси компанија најмногу и верувате?

Scorpia

The one and only
Член од
4 април 2011
Мислења
86
Поени од реакции
16
Секогаш сум се возела со Коммак Комерц, незнам зошто...Сега веќе сум им стален клиент и знаат и без да кажам до каде одам и по кој пат сакам да одам. Али ако фаќам такси од улица, не го запирам првото што ќе намине со сомнително име, пред се заради безбедносни причини :pos2:Не ми прави некаква разлика дали колата е убава или не е, ама еве да се надоврзам на претходните мислења и мене ми се допаѓаат Наше такси поради тоа што даваат фискални.

Член од
3 март 2009
Мислења
601
Поени од реакции
178
Значи најправо да ве прашам, дали ви е важно кога се возите со такси (ако се возите нормално.:)), да се возите со позната такси - компанија со “реноме“ или влегувате во првото такси што ќе ви дојде?

А инаку што мислите која е најдобра и најефикасна такси - компанија во вашиот град? И зашто мислите тоа?

И што е потребно за да некоја такси - компанија да ја има вашата наклонетост? :)
Па сеа... Зависи колку ми се брза. Ако не морам да летам, ќе титнам на такси, ако ептен ми се брза, ќе го фатам првото што ќе налета. Иначе општо, па преферирам да се возам со една такси компанија. До пред некое време најчесто вртев на Сити или Парк, ама Сити веќе го снема попустот па ми остана само Парк. Иначе добро беше, по 10-15 % попуст на сметка над 100 денари. А сеа не знам веќе дали имаат попуст, поскапеа сите. Најефикасна не знам, фино изгледаат овие Наше такси, Ројал, не знам ти што, ама изгор се. Пред поскапувањето беа за едно 20-30 денари (бар според мое скромно искуство со овие компании) поскапи од другите, а сеа неќам ни да пробам после поскапувањето... Што е потребно за да ја имаат мојата наклонетост... Да се најефтини :)

Член од
11 јули 2011
Мислења
1.726
Поени од реакции
1.997
Сребрена Ѕвезда ... Најмногу доверба имам во нив ... Еднаш ми падна телефонот во кола додека се возев , приметив дури кога се симнав ... се јавив во такси компанијата , кажав што како и и ми го вратија телефонот дури и бес да ми земе пари таксистот за тоа што се врати да ми го донесе . Мене ми е интересно пошто нигде освен во таа такси компанија немам видено женско да вози такси , имаат попусти и мислам дека се најдобри ... Ако сака некој број само за титка од нивна компанија нека ми пише ке ви кажам и ке се уверите и вие дека се најдобри . :)

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
На Лотус, најпрофесионално и најпријатно ми делувале секогаш.
Да не се помеша со бедниот обид за нивна копија Лотос.

The Wolf

I solve problems.
Член од
25 август 2010
Мислења
88
Поени од реакции
65
Рива - 15193. Имаат попуст, така што испаѓа поевтино од другиве такси компании, доаѓаат за минута до три во повеќето случаи, немаат нешто фенси коли, ама па тоа и не е толку битно.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
у такси не сум се возел од. ... од.... оооддд... пффффффф не памтам искрено ама вака како најдобра компанија ми изгледа наше такси а и лотус им се добра конкуранција. така да ако би морал да одам некаде со такси би бирал нешто од овие 2!

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.166
Поени од реакции
18.212
На ниедна!Особено во лето!

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Рива и Пролет! Одсекогаш со тие две компании и секогаш биле фини, љубезни и знаеле интересен муабет да напраат.

H

-HRO

Гостин
Рива и Пролет се разбира!
Не поради попустот, туку поради организираноста, точноста и односот кон патниците.

L

.Lost Angel.

Гостин
Повелете со вашите коментари околу овие такси компании. И по можност и по ваша желба наведете поради која причина се возите со компанијата која најмногу ја користите.

Оваа анкета е само за град Скопје

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Taa со попуст што е ofc,обично исти к*р друго пакување се компаниите само со попуст да е.

Kajgana Shop

На врв Bottom