Најубаво село во Македонија

Член од
30 мај 2011
Мислења
554
Поени од реакции
130
Ајде малце да ја заживееме темава.
Повеќето кажаа дека најубаво село во Македонија е Лазарополе.
Колкаво е селото,колку жители има,како се движат цените на плацевите за градба дали има вода струја телефон...?

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Дефинитивно Гургуница. Селото се наоѓа во Тетовско, на падините на Шара, до кој води тесен пат и зимно време е непристапен. Во селото живеат само од Албанска националност, претежно жени, деца и стари лица, бидејќи мажите им се по Швицарска. Селото е во самата планина со поглед на Козјак:
гургуница.jpg

Ова е сликано од терасата на една од куќите во селото.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.663
Поени од реакции
14.538
Џабе тој поглед Леандра коа патот е недостапен зимно време... Па не дај Боже да му се слоши на човек не можат да стигнат до основна помош... Ќе седат и ќе го гледаат езерото, па ќе им мине? Си треба и инфраструктура добра на денешно време за да едно село биде НАЈУБАВО

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Џабе тој поглед Леандра коа патот е недостапен зимно време... Па не дај Боже да му се слоши на човек не можат да стигнат до основна помош... Ќе седат и ќе го гледаат езерото, па ќе им мине? Си треба и инфраструктура добра на денешно време за да едно село биде НАЈУБАВО
Секако. Мислев за природа и поглед во кој уживаат, иначе ни вода немаат имаат посебни канали направено, па се собира водата во подрум :D
Вода им носат со цистерна и пијат вода флаширана. Професорите во училиштето спијат :)

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.401
Поени од реакции
16.631
Kako be, neli u Gurgurnica im napravija asfaltiran pat?

Член од
30 мај 2011
Мислења
554
Поени од реакции
130
Не е џабе,секој различно си го сваќа одењето во село.
Многу повеќе ме привлекуваат села потешко достапни без водовод со изворска или бунарска вода топлена на ќумбе одколку “викендиците“ во селата со сателитска интернет џакузи...

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.431
Поени од реакции
11.348
Битола е нај нај. со инфраструктура, најголемо е абе се знаете што да ви кажувам :P

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.663
Поени од реакции
14.538
Секако. Мислев за природа и поглед во кој уживаат
Е тоа да, само да знаеш каква желба ми е да имам прекрасен поглед кој никогаш нема да здосади, ама... ај може некогаш ќе биде и тоа

Член од
9 февруари 2011
Мислења
9
Поени од реакции
2
Јабланица едно од најубавите села во Западна Македонија:
Кого го интересира повеќе може да прочита на страницава.
http://www.mojatajablanica.com

Член од
12 септември 2012
Мислења
70
Поени од реакции
72
Стојаково.
Многу интересно место. Има посебен дух.
Село со голема желба за град.
Улиците се селски, такви стандарт, а куките гратски. Многу интересен микс ми е.
Плоштадот му е едвај плоштад а има и кафичи :cool:

Посебно ми се допага патот кога одиш кон селото. Не знам точно зошто, но има посебен шмек.

Сакам еден ден кога ќе сум во пензија, да си изнајмам мала мала кукичка, и да живеам таму, и во дворот да си имам кокошки, и да си ги шетам по центарот на селото :vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom