Најубаво село во Македонија

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Стојаково.
Многу интересно место. Има посебен дух.
Село со голема желба за град.
Улиците се селски, такви стандарт, а куките гратски. Многу интересен микс ми е.
Плоштадот му е едвај плоштад а има и кафичи :cool:

Посебно ми се допага патот кога одиш кон селото. Не знам точно зошто, но има посебен шмек.

Сакам еден ден кога ќе сум во пензија, да си изнајмам мала мала кукичка, и да живеам таму, и во дворот да си имам кокошки, и да си ги шетам по центарот на селото :vozbud:
A petli ne sakas da imas ? :vozbud:

Член од
27 март 2013
Мислења
43
Поени од реакции
13
Член од
12 ноември 2012
Мислења
132
Поени од реакции
47
Најнајубаво село за мене е дефинитивно Галичник.Чист селски и планински воздух,прекрасните шума во која се наоѓа прекрасната црква Св.Петка,прекрасната архитектура.Вкусното селско лепче и познатото галичко сирење!! Секако тука е и традиционалната Галичка свадба која што остава многу луѓе без коментар :)

ИвањушкА

some-thing
Член од
17 јули 2009
Мислења
342
Поени од реакции
526
Нежилово, селото се наоѓа после Богомила и е одлично за одмор, веќе неколку години има и мотел со рибен ресторан каде што не е ни скапо преноќување, а од ова лето има и базен така да е милина. :love:
DSCN4455.jpg
DSCN4346.jpg Panorama 3.jpg DSCN4480.jpg DSCN6347.jpg DSCN6357.jpg DSCN4320.jpg DSCN4726.jpg DSCN4562.jpg

Член од
1 јуни 2012
Мислења
277
Поени од реакции
31
Не не , не заради галичката свадба , туку народот сеуште живееше како што секогаш живееле , во подемот на 20 век тие сеуште излегуваа со носии и сеуште живееа според старите адети. Останативе села некако се глобализираа и капитализираа па гледаат што подобра стока да имаат за да можат да си пласираат продукти на пазарот и да заработат пари.
Во Галичник парите беа менлива единица , имаше луѓе кој беа буквално без примања а си преживуваа без проблем.

А погледот од Галичник надоле? ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom