Најубавиот град во Европа (главен град)

Најубавиот град во Европа (главен град)

• Вкупно гласачи
    113
  • Гласањето е завршено на .
Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
Градот на светлината,романтиката... симпли
Париз:smir:

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Гласав за Рим. Мислам дека е најдобар главен грат во Европа. Не сум биден таму ама од шо имам гледано на телевизија и од на час по историја изгледа таму многу има да се види.

С

Сатори

Гостин
Будимпешта е премногу накитена за мене.
Виена премногу модернизирана.
Но ... Прага ... злато, злато, злато и ЖИВОТ! :pipi:

Член од
30 јуни 2008
Мислења
493
Поени од реакции
13
Градот на Светлината ... Иако исто многу ми се допаѓа и Москва : )!

S

SSS-Stolica

Гостин
На прво место ми е Скопје тоа се подразбира, инаку на анкетава гласав за Москва од понудениве градови на анкетава ми се допаѓа највеќе

R

Razorblade Kiss

Гостин
Прага :)
И Лондон,што да правам слаба сум на се што е Бритиш. :)

П

Паган-др

Гостин
Сите се на различен начин убави ама некако Рим ми е најубав. Не дека сум бил ама од слики. :)

GoGo*

LSS
Член од
10 јуни 2008
Мислења
564
Поени од реакции
18
Пошто во ниту еден од овие не сум бил,освен Берн таму оди мојот глас. :)

rossoner stefan

Модератор
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.770
Поени од реакции
192

Brisel.Go posetiv pred nekoi 4 godini i se zaljubiv vo gradot.
Odlicno izdanie.Zasluzeno go nosi epitetot srceto na evropa.Grad vo koj se smesteni zgradite na EU i NATO.Grad koj izobiluva so istorija.Grad koj bil nem svedok na mnogu vojni, poplavi, poazari.Grad vo koe sekoe slobodno mesto e iskoristeno za zelenilo i spomenici.Grad vo koj se pravi preubavoto cokolado Marcipan.Samiot plostad Grand Palace e nesto izvonredno, nesto od koa ti zapira zdivot.Uste koga ke slusnes so kolku toni zlato se oblozeni predmetite na toj plostad, prosto zbudaluvas.Tuka e i interesnata statua Monikan Pis, coveceto koe vezden moca :D.Legendata veli deka taka e izgasnat eden od najgolemite pozari koj go zafatile Brisel.Tuka e i grandiozniot Atomium, koj navecer fascinira so svojata ubavina.Brisel si e Brisel i jas prosto go obozuvam!

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Лондон. Не сум била, но јас сум збудалена по се што се англиско, акцент, време, политички систем ама баш се.:) Најголема желба ми е да одам во Лондон, да го посетам и разгледам секое ќоше. Ама баш секое. Аххх...:back:

Хакет Мен

Juventus Till I Die
Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.227
Поени од реакции
3.414
Мене Рим најмногу ми се допаѓа,гласав за него.......

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
Сите овие метрополи имаат свој посебен шарм што им дава засебна убавина и ги одвојува еден од друг, но јас се одлучив за Москва, има нешто што ме привлекува кај овој град, пред се тоа е прекрасната архитектура, црквите , црвениот плоштад (само колку атрактивно делува плоштадот за пречекот на Новогодишната ноќ, можеби има најдобар огномет во светот).
Би сакала еден ден да ја посетам Москва

Fama

Bombin' thru the speakaz
Член од
10 февруари 2009
Мислења
518
Поени од реакции
19

Париз или како што многуте го нарекуваат ''Градот на светлината'' е мојот избор. Не сум бил, но ако се укаже можност со задоволство би го посетил. Едноставно има што да се види и запамти.

K

kaiser soze

Гостин
Сум посетил неколку од наведените главни градови на листава.Сите одлично изгледаат во секој можен аспект.
Гласав за Виена,град со прекрасна архитектура,со многу музеи,театри и споменици,а и еден од најзелените градови во Европа.Изобилува со фантастични императорски дворци како Шенбурнската палата,Хофбург...
Од градовите кои не сум ги посетил,а кои би сакал се Москва и Прага.

Kajgana Shop

На врв Bottom