Најпотценети и најпреценети филмови на IMDb

penkaloto

......
Член од
17 април 2010
Мислења
412
Поени од реакции
269
The Informant! (2009) - 6.7 Само што го изгледав и кога ја видов оценката на имдб ќе паднев во несвест! Па добро што им е на луѓево, филм кој е одлично раскажан, режиран, глумата мошне добра, а толку просечна оценка? Бог да чува:pop:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Titanic имдб= 7.5

Јас = 5 и тоа на стаклени нозе!!

Исфорсирана романса..и солидна кинематографија..ништо повеќе!

penkaloto

......
Член од
17 април 2010
Мислења
412
Поени од реакции
269
Prêt-à-Porter- Типичен Алтман филм, ненормално потценет.Моја оценка, вреди да се гледа.

noodle ®

Teetleh
Член од
3 декември 2005
Мислења
1.527
Поени од реакции
257
Kick-ass 8.3 - По преценет од овој филм ... досаден глупав, без цел! 3.0 од мене ради Николас Кејџ и шо се плесна таа со kick-ass.
Kick-Ass не е за луѓе што не знаат да уживаат во филм.

Член од
8 април 2010
Мислења
1.182
Поени од реакции
281
Toy Story 3 има 8.8 сега засега оцена на имдб како филм што излезе оваа година личо од мене 7 доста ќе му е
Avatar едноставно филмот ми беше предосаден 6.5 само заради ефектите содржината беше многу досадна и ништо ново

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
За фановите на маестрална Џоди Фостер, според оцена можеби не толку подценет, но со оглед на тоа колку е непознат и колку негледан го ставан во катерогиајта на подценети The Little Girl Who Lives Down The Lane

Колку и да го опишувам, фалам...све е малце.

На листата го додавам Before The Rain!!

Само погледнете ги оцениве на Амазон за саундтракот-филмот, никогаш во животот не сум видел толку многу рејтинзи со 5 ***** факинг брилиант!

Oва е ненормална работа....колку само е сакан и ценет на страна филмов,мислам дека тука не ја доби потребната слава и почит!

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
Kick-Ass не е за луѓе што не знаат да уживаат во филм.
Така е, сосем на место си е филмот и оцената(8.2), сметам дека не е уопште преценет ниту потценет, таман си е.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Знам дека темава е повече за филмови не за серии/епизоди, ама морам да го истакнам ова. Деновиве ја гледам серијата Мастерс оф Хорор, која е збир на најдобрите хорор режисери кои режираат по 1/2 епизоди од серијатлот. Постојат неколку епизоди што ми оставија огромен впечаток но морам да ја истакнам најдобрата (заедно со Сигарет Брнс на Карпентер)

Епизодатата се вика,

Саундс Лајк

Имдб = 6,4

Јас = 8,5

Невидена тензија....пропратена со језива класична музика (Виолини) кои ја прават истата и притисокот врз главниот карактер уште поголема и на моменти неподнослива, запрепастувачка...секој момент очекуваш да експлодира! Не е страшна епизода, но ваква напнатност не сум начекал одамнаааа во некоја епизода/филм!! Морам да кажам дека на моменти е и малце смешна (црн хумор) но со многу стил и пред се одлично осмислен концепт, секоја чест за Бред Андерсон. Режисер уште на одличните:

Session 9

The Machinist

Transsiberian

И 6 епизоди од серијата Fringe.

Епизода во стилот на големиот Хичкок или пак креаторот на Твајлајт Зоун, Род Серлинг!

Морам да го пофалам и Chris Bauer, кој е дел од Одличната True Blood и главна улога во филмот, одглуми како прав психопат :cuc:

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Еден од филмовите кои искрено и длабоко ги мразам, би му дал 0 на IMDB, да има таква опција. Овде, 5.0 просечна оцена, затоа што тоа е најмногу што заслужува ова подпросечно ѓубре од филм. Според мене се разбира :)
Толку разбираш ти... се срамам што навиваш за мојот тим. American Beauty го гледав одамна, без да знам колку е популарен/кое место е на имдб и слични ствари. Значи си го гледав без предрасуди. Филмот беше прекрасен, магичен. До некаде би разбрал да кажеш дека е просечен но за вака да го вреѓаш.. треба нешто да ти фали :D

T

Tetro

Гостин
Толку разбираш ти... се срамам што навиваш за мојот тим. American Beauty го гледав одамна, без да знам колку е популарен/кое место е на имдб и слични ствари. Значи си го гледав без предрасуди. Филмот беше прекрасен, магичен. До некаде би разбрал да кажеш дека е просечен но за вака да го вреѓаш.. треба нешто да ти фали :D
разбирливо дека секој може да си има свој став (вкусови) за различни филмови... да, и јас го гледав, а не сум по драмите, посебно со докажани актери, па сцени со гејска содржина, .... :zid:

:pov:
досаден филм, и џабе потрошено времето за гледање на истиот

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.186
3.141593.. океј, Pi.

IMDb - 7.5.
Jaс - 9 минимум.

The Fountain

IMDb - 7.4
Јас - 9 минимум.

Двата и Requiem for a Dream и Darren Aronofsky ми стана еден од поомилените режисери.

Песимист

Добро информиран оптимист
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
Fracture на имдб има 7.1 јас му давам 9ка
The Bone collector на имдб има 6.3 јас не знам ама мин вреди за 8мица(според мене)

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
досаден филм, и џабе потрошено времето за гледање на истиот
да де, за џабе е 39 место на една од најголемите листи за филмови на сите времиња :)
за џабе има 89% на rotten tomatoes каде што пишуваат и оценуваат едни од најголемите филмски критичари
ти и другар ти што го вреѓаше сте во право, батали податоциве што ги спомнав горе :D

како и да е да, секој си има право на свое мислење но кога тоа мислење е ПОТПОЛНО спротивно со мислењето на (да не речам) цел свет тогаш нешто не е во ред со тоа мислење

преценет филм: Juno
imdb: 7.9
јас: 6

penkaloto

......
Член од
17 април 2010
Мислења
412
Поени од реакции
269
^ Џуно е одличен филм и те како ја заслужува оценката,сигурно е еден од најдобрите филмови од овој тип,оригинален,предобро напишана приказна,да не ја споменувам уште и актерската екипа.

Kajgana Shop

На врв Bottom