Најпотценети и најпреценети филмови на IMDb

penkaloto

......
Член од
17 април 2010
Мислења
412
Поени од реакции
269
Најпреценети
1 Donnie Darko 8.3
2 American History X 8.6
3 Apocalypse Now 8.6
4 El laberinto del fauno 8.4
5 Braveheart 8.4
6 Brazil 8.0

Најпотценети
1 The limey 7.0
2 Ninth gate 6.6
3 Limbo 6.9
4 The French Lieutenant's Woman 6.8
5 Reversal of Fortune7.2
6. Le locataire 7.7
7 Picnic at Hanging Rock 7.7

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
најподценет :

Hide and Seek - 5.6 - Мене филмов ми е некаде на исто рамниште со “шестото сетило“ и не можам да се изначудам како може да има олку слаба оценка ... Феноменален филм според мене ...

најпреценети:

Boulshitorious Basterds - 8.4 - од мене би добил една посна 5ка само заради глумата на Pitt и Waltz останатото една огромна 0 ... Впрочем не ни очекував нешто подобро од Тарантино ... Најмногу го мразам ова менување на историјата , а во филмов тоа е направено на преглуп начин. Веројатно високата оценка се должи на популарноста на режисерот и актерите , во спротивно филмов би бил огромен flop ...

Mysterious Skin - 7.9 - Ми се повраќа од филмов а уште повеќе од оценката ... од мене огромна 0 ..

The Dark Knight - 8.9 - Дефинитивно најдобар бетмен досега , али за 9ка ? ..хммм малку потешко

devil!

weirdo
Член од
19 јули 2008
Мислења
1.047
Поени од реакции
462
Kick-ass 8.3 - По преценет од овој филм ... досаден глупав, без цел! 3.0 од мене ради Николас Кејџ и шо се плесна таа со kick-ass.

Freddy Krueger

The Dream Master
Член од
18 март 2009
Мислења
2.236
Поени од реакции
2.028
Law Abiding Citizen IMDB 7.2 jas 8.5
Star Wars: Episode I - The Phantom Menace IMDB 6.4 jas 8.0
Clash of the Titans IMDB 6.0 jas 8.0
X-Men Origins: Wolverine IMDB 6.7 jas 9.0
Armageddon IMDB 6.1 jas 8.5

:toe:

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.444
Поени од реакции
6.120
Dreamcatcher (2003)

Минимум 7ца ...незнам тоа книгата што ги разочарала, јас кога го гледав ми се допадна(ако го гледам по 2 пут можеби ке сменам мислење)

--- надополнето ---

Fracture (2007/I)

само 7.1????

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Потценети:

GLADIATOR-8.3(IMDB) јас му давам чиста десетка филмот нема ниту еден недостаток.

BRAVE HEART-8.4(IMDB) исто од мене 10 ка

Преценети:
Vacancy-6.3(ИМДБ) јас 3.0 тапа жива е филмов

Cellular-6.5 од мене една голема 0 ,кој го гледал џабе потрошил саат ипол од животот

Член од
14 февруари 2010
Мислења
264
Поени од реакции
52
Ако гледаш така на секој филм можеш да му најдеш недостаток без разлика колку е добар.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.406
Поени од реакции
25.269
И Star Wars е серијал со најмногу грешки па пак е еден од најдобрите сф серијали.
(надоврзано на постот од металхамер за Гладијатор).

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.406
Поени од реакции
25.269
Има огромна листа на најпотценети и најпреценети филмови (оваа дури е поголема), ама ќе пишам за еден филм кој пред некој ден случајно ми текна да му го препорачам на еден другар и се чудам колку ретко кога станува збор за комедија е споменуван Idiocracy.
И е многу потценет филм, на имдб има едвај 6 и нешто (до пред една две години имаше 5.5). Нормално американците ќе му дадат дури и нула на овој филм затоа што јас го сфаќам филмов како многу паметен начин да се прикаже иднината кон која стремат американците (а Богами и ние). Една од најкултните сцени за мене е токму онаа кога Лук Вилсон ќе влезе во кино и сите на огромното платно ќе гледаат филм, а филмот е всушност само еден огромен газ кој одвреме навреме се мрда, па сите се смеат на тоа.
Филмов ќе биде чиста реалност како што е тргнат светов, па на многу интелигентен начин е избрано да се прикаже какви ќе бидат идните генерации и каков ќе постане светот. Интересна е симболиката на ѓубрето во филмот, нешто слично има и во Wall - E.

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
K-PAX е неверојатно добар филм.
Кевин Спејси и во него и во Usual Suspects е цар. Добро и во American Beauty, заради него вреди филмот.
Ми се бендисуваат филмови во кои има некој кој ќе си искаже, ко Man from earth.
Никакви ефекти, никава посебна средина, а маестрално изведено.
Исто да го спомнам, ако не сум веќе, еден од моите најомилени филмови. Man on the moon.
Ми се поврзаа многу работи со Енди. А Џим Кери достојно го изигра.
Исто да го спомнам Happiness. Го гледав во дом на Арм, пред едно 10 години.
Колку беше забеган, уште сцените за таткото педофил, за другарчето на син му кое преспа ми се култни.
Вчера, Undisputed 3. Одличен филм, Борат во UFC.
Ептен ми се бендиса, иако никаква реална вредност нема филмот, барем за критичарите.
Ме потсети на детството, какви се не филмови со тепачки гледавме.
10 од мене, сепак субјективно.
edit.
Undisputed 3 има рејтинг над 7. Хехе, има значи романтичари од времето на Карате Кид и..му ја скрши кичмата на брат му:).

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Подценет = Almost Famous

Не од поглед на оцена, него заради тоа што е заборавен и негледан! Маестрален филм! дело на одличниот режисер Cameron Crowe , којшто е уште режисер на Say Anything и Jerry Maguire да ги спомнам неговите подобри филмови.

Од тој поглед, исто така заборавен (негледан) и подценет филм (не од поглед на рејтинг) е High Fidelity

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Аввв, вчера го гледав најдосадниот филм у задњи 10 години (буквално)

Goodbye Solo

Имдб=7.5

јас =4.0

Само ради еден од главните актери Souleymane Sy Savane кој понуди добра престава, филмов е спор без поента, не ни кажува ништо за причината зашто едниот лик се приврзува за другиот иако тој го пцуе,брка, па дури и бокс ќе му закачи! :icon_lol: Но тој пак, со сите сили настојува да бидат еден покрај друг, да му помогне! :pos2:

У стилу, се гледаме првпат, ми се курчиш а ја те молам да ти правам услуги...Ужас, Сепак, ај си реков ваљда ке има некој добар пресврт?! Но ништо филм без емоции, у целата приказна од 100-на минути само во 10-на осеќаш емоции (колку толку) и се секираш за карактерите. Освем еден поглед од 10 на секунди на крајот кој успеа колку толку да ме наера да сочустувам со еден од ликовите НИШТО ДРУГО НЕ СЕ СЛУЧУВА! никаква друга емоција не побудува (иначе таков е филмот трагедија, демек) ИДИОТ РЕЖИСЕР ме накурчи многу!

Kajgana Shop

На врв Bottom