Најпотценети и најпреценети филмови на IMDb

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Shutter предвидлив сериозно?
Јес да не е ремек дело, ама предвидлив, па и просек, ја претеравте малку мислам...
Па мене јасно ми стана за што се работи ептен рано уште кога се изгуби таму во гробиштата и имаше ураган ќе ти текне сигурно на сцената. Да не зборам за тоа колку мизерна беше сцената со онаа жената што живееше во пештера и јадеше глувци неколку години.

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
На светско ниво зборам премногу малку гласови филмов не е нагласен како некој други кој се краенало многу прашина ‎82,034 votes

А за тоа дали цел форум го има гледано одлично доколку е така

Box Office
Budget:
$47,000,000 (estimated)
Opening Weekend:
$1,612 (USA) (1 November 2013)
Gross:
$3,600 (USA) (29 November 2013)

:pos:

Член од
17 декември 2008
Мислења
4.232
Поени од реакции
3.868
Јас би дадал и предвидлив иако може малку повеќе од 5ка заслужува
Бρаво да го пρоцениш филмот споρед тие две сцени тρеба да си κρал,иаκо 90 посто од елементите удиρаа на тρета ρабота од κолκу на κлише κρај :)
Многу членови погоρе генеρализиρале, да се ρазбеρеме сеκој си има свој вκус..
Споρед мене пρеценети:
Шаншанκ ρедемпшн, добаρ филм ама не дотолκу κолκу што ми го фалеа..
Пианист исто пρевисоκ ρејтинг..
Џанго анчеинд, κласичен вестеρн а го напρавија да изгледа пρемногу бум..
Потцнети
Κингдом оф хевен потценет
Teјκен потценет
Шеρлоκ Холмс потценет
Зодиаκ исто потценет
Ноутбуκ потценет (Јаст κидинг :D)

Член од
7 јули 2013
Мислења
1.837
Поени од реакции
12.024
Phonebooth,ремек дело во времетраење од 70 мин.Многу добра приказна со добри дијалози,цело време држи неизвесност,а и крајот е добар.8/10

• Ми се допаѓа
Reactions: Nro
Џ

Џонтра Волта

Гостин
Најпреценет филм дефинитивно The Dark Knight а потценет Шесто Сетило.

Ако Бетменов заслужил да биде 4то место тогаш Шесто Сетило треба да биде прв со 200 места слободни па вториот.

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Најпреценет филм дефинитивно The Dark Knight а потценет Шесто Сетило.

Ако Бетменов заслужил да биде 4то место тогаш Шесто Сетило треба да биде прв со 200 места слободни па вториот.
Што е преценто најдобра улога,најдобар преформанс губење од реалност губење од себе доживување на една улога за која ја губиш сликата на реалниот свет и се внесуваш во тоа што го правиш на које се губи разумот секој дел од Леџер секој негов потег,пренесување на секоја реченица,секој дел од неговиот лик(уста,око генерално неоговото лице),секој дел парче кадар доловување на сцена,поново и поново ги враќам кадрите од филмот и сеуште ми доаѓа моментот ова е феноменално ко прв пат да го глеам ваква улога е оне ин а лифе тиме вакво нешто не глеаш и ти го нарекуваш најпрецент НЕШТО ШТО Е ПРЕМНОГУ ДОБРО неможе да биде преценето да не збориме во генерални рамки за целина како филм заслужено е на врвот секако не е само џокерот тука е и бетмен тука е и феноменалната акција која ги содржи сите потези на кој се игра,дијалозите,глумата,кадрите,снимањето ма се тука е и гери олдман тука е и Нолан се е тука вклучено сите се вклучени филмот ја има и заслужува таа оценка затоа се наоѓа таму и ајде џабе потиме изнакажано е доста

Докази се многу но меѓу поомилените ствари

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Па добро освен Леџер кој е фантастичен во филмов другото е апла досадно, да не речам глупо.
Како и да е филмов е преценет и не заслужува да биде 4то место а позади него да заостануваат ремек дела како Шесто Сетило, Primal Fear, Machinist, Usual Suspects...

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.725
Поени од реакции
11.565
Stoker (2013)

6,9? Да имаше опција -6,9 ќе го оценев. Запек ме фати додека го гледав.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
The People vs. Larry Flynt(1996)

Потценет. Комотно над 7.5 можи да оди. Вистинска приказна, одличноп претставена од Милош Форман, со добри пораки.

Kajgana Shop

На врв Bottom