Ај една сцена од мјузикл колку да ја вратиме темава во живот. И онака сцената 100 пати ја имаат ставено на youtube и 100 пати ја бришат поради „експлицитни материјали“ кои баш и ги нема, ама сега барем ја начекав во период кога стои и не е избришана па да ја постирам...
.. Заебанцијата настрана - ми текна на оваа сцена од Тарантино, единствената причина што овој филм излезе добар (Four Rooms), наводно четири хотелски соби, четири приказни, четири резисери - еден филм, а оваа е собата на Тарантино (при крајот)
"Forth, and fear no darkness! Arise! Arise, Riders of Theoden! Spears shall be shaken, shields shall be splintered! A sword day... a red day... ere the sun rises!"
2. Првата сцена од Кум.The I believe in America speech.
3. Последната сцена од Дони Дарко. Mad world + awakening scene= прајслес
4. Сцената со забите од American History X. Now say good night!
5. И за крај поздравче за сите hopelessly in love, Ингрид Бергман во Казабланка. Play it Sam, play "As time goes by".
Штета што не можам да ја најдам сцената кога Џон Мерик вика I AM HUMAN на железничката. Исто и сцената кога оди во домот на докторот во улога на Ентони Хопкинс. Последната сцена е исто тажна, ја има на јутјуб ама нешто не ми го отвора линкот.
Затоа, колку што успеав да најдам приближно перфектно видео, еве го овде.
*сите сцени што ги набројав се спојлери, така да кој не ги гледал филмовиве нека не чита
1. Kрајот на Angel Heart
Мики Рурк кога вика - I know who i am!!! А Де Ниро /Ѓаволот покажува на него со прст; и после кога иде со лифтот надоле, т.е. у пеколот
2. Reservoir Dogs - се знае која сцена
Мајкл Медсен (''оној типот со рапавиот глас кој увек изгледа покул отколку што би требало да биде'' :pos2
кога ќе му го исече увото на цајканот, а у позадина иде ''Stuck in the middle with you''. :music2: Ништо чудно што го избегавале на Медсен после тоа на улица
3. Мислам од овој филм беше - Mistress '92
Кристофер Вокен
треба демек да глуми у некој филм и одеднаш ќе се фрли од врв на зграда. Закон!:pos2:
4. Аmerican Werewolf In London
Сцената кога типот што е у главна улога ќе
сања дека наместо у болница е дома со семејството и одеднаш ѕвони некој, татко му отвора и се убацуваат Наци чудовишта !! со узи и ќе го испотепаат цело семејство, све ќе испокршат и ќе ја запалат куќата...:pos2:
5. 12 Monkeys
Одлична глума на Бред Пит у оваа малку подугачка сцена
кога ќе го прошета на Брус Вилис у лудницата и му кажува како стојат работите
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.