Нема да ги редам според важност, ама ќе ги ставам по бројки, чисто за прегледност. Внимавајте, спојлери секако...
1. In the name of the father (последната сцена, еден од најдобрите завршетоци на филм, кожа да ти се наежи).
2. Eraserhead (сакав да ја ставам цела сцена кога за прв пат ги запознава родителите на девојката, ама не ја најдов, па еве мал исечок, многу ужасна сцена.)
3. Across the Universe (кога Jim Sturgess ја пее All you need is love)
4. Dead Poets Society (една од најкултните сцени според мене, и кој друг ако не Робин Вилијамс!)
5. Le scaphandre et le papillon (не можев да ја најдам според мене најдобрата сцена од филмов, во колата со син му кога вози, и кога конечно добиваме претстава како се случил неговиот напад...сценава беше при крај, еве насловнава слика од клипов е од таа сцена, ама никако не можев да ја најдам)
6. Rocky Balboa (Rocky 6 - еден од најинспиративните цитати некогаш!!! Овој дел ме изненади позитивно, после долгото чекање мислев дека ќе бидам разочаран, ама не!)
Без спојлери, оваа мора да ја погледне секој, без разлика дали го гледал филмот или не.
7. Irreversible, сцената кога ја силуваат Моника Белучи, која за жал (или среќа) ја нема нигде на интернет, затоа што е... гледајте го филмот.