Најлоши возачи по скопските улици?

Најлоши возачи по скопските улици?

• Копиљаците на скутери

Гласови: 97 17,0%
  • Штипјаните

Гласови: 37 6,5%
  • Таксистите

Гласови: 135 23,7%
  • Децата со тазе возачка

Гласови: 59 10,4%
  • Тетките со југовци

Гласови: 77 13,5%
  • Плавушите со џипови

Гласови: 110 19,3%
  • Возачите на автобуси

Гласови: 33 5,8%
  • Тетовчани

Гласови: 24 4,2%
  • Сите од Бит-пазар до Чаир

Гласови: 160 28,1%
  • Не сум од Скопје и ич не ме боли кој како вози :)

Гласови: 121 21,2%

• Вкупно гласачи
    570

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
Хотмаил мислам дека е од тие Бит-Пазар Чаир категорија на возачи. Што пичат ориентална музика внатре, брчат и свиркаат по девојки, жени, баби и мали девојчиња зашто немаат појма што возраст е индивидуата од женски пол. Е такви се најлоши возачи. Битно е народ да ги види дека возат кола. Нема везе дека после може да ги гледаме по весници дека згазиле некој пешак. Битно се во Полат филм и пичат 9000 на саат по градов. Ај да не бидам толку со затворен ум, ете и таксисте се најлоши. Се паркираат каде што ни куче неможе да помине. Битно се паркирани и чекаат муштерии. Нема везе што позади нив пола Скопје му свирка и му колне до 7мо колено од Австралија, битно он си седи таму.
Како прво ја не возам кола за пичење. Незнам кој ти даде тебе право да пишуваш тука за мене врз база на претпоставки, бидејќи нит ме знаеш нит знаеш како јас возам, и дали додека возам свиркам по девојки.

Потоа нит сум од чаир нит спаѓам на таквата категорија. Но во тоа место, и да сакаш неможеш а да не стиснеш газ докај 80-100(само тетките го можат тоа, а да не стиснат). Имаш отворен пат почитуван господине, немаш раскрсници имаш прегледност и се. Но колку и да имаш прегледност кога некој сприnт ќе ти излезе на патот како да е на олимпијада, неможе а да не те испаши, и 30 да бидеш.

Едитирано од Џиш. Господин, никако поинаку.

tha CaspeR

NV.mk
Член од
1 мај 2006
Мислења
1.508
Поени од реакции
162
1. Жените
2. Провинција
3. Копињаци на шо било

Јас сум од Чаир, и овде се вози неарно, ама ние што сме овде од далеку препознаваме кој е нормален и кој како вози, за другите чим видите голф сигурно бегате а? :)
--- надополнето: Dec 9, 2011 5:13 AM ---
П.С. У чаир јас кога полагав прва помош, пола луѓе со кола си доаѓаа.... just sayin'

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Како прво ја не возам кола за пичење. Незнам кој ти даде тебе право да пишуваш тука за мене врз база на претпоставки, бидејќи нит ме знаеш нит знаеш како јас возам, и дали додека возам свиркам по девојки.

Потоа нит сум од чаир нит спаѓам на таквата категорија. Но во тоа место, и да сакаш неможеш а да не стиснеш газ докај 80-100(само тетките го можат тоа, а да не стиснат). Имаш отворен пат почитуван господине, немаш раскрсници имаш прегледност и се. Но колку и да имаш прегледност кога некој сприnт ќе ти излезе на патот како да е на олимпијада, неможе а да не те испаши, и 30 да бидеш.
Имаш пешачки премини ако немаш раскрсници - пред нив мора да намалиш, а не да стискаш газ.

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.537
Поени од реакции
2.229
1. Жените
2. Провинција
3. Копињаци на шо било

Јас сум од Чаир, и овде се вози неарно, ама ние што сме овде од далеку препознаваме кој е нормален и кој како вози, за другите чим видите голф сигурно бегате а? :)
--- надополнето: Dec 9, 2011 5:13 AM ---
П.С. У чаир јас кога полагав прва помош, пола луѓе со кола си доаѓаа.... just sayin'
Па и чаир не е нешто центар, ниту пак има нешто интелектуално да се издвои па да важи над провинција или како и да ја нарекувате таа област што не е припоена за скопје!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Според моето искуство имам да ги издвојам следниве 3 категории:
а)Таксисти, Секогаш се во брзање и комотно може да те изгази на пешачки, зебрата не значи ништо за нив.... и имаат многу арогантно однесување, еднаш ми се случи прво да ме изгази за малку и кога му избегав излезе од кола да се расправа со мене зошто сум минувал улица... мислам дека кога се дава возачка треба подетално да се вршат прегледите за психичко здравје.......

б)Комбисти, безразлика дали се од Чаир, Тетово и Куманово.. ај кумановчаните се пак по-цивилизирани ама другиве две категории... катастрофа! За нив нема пешачки, нема кружен тек, нема предност, правило од десна страна никое правило не важи, а кога ќе се земе предвид нивната брзина, од причина што целовреме се тркаат со автобусите за соодветните градови (скопјани читајте: провинции (мислам хелоу:гомце: )) крајно невнимателно возење!

в)Жени, не дека незнаат да возат туку мислам дека нивните киксови низ град се под стрес, барем кога станува збор за возење, верувам дека немаат доволно самодоверба и лошо им влијае кога некој нервозен им свири, мажите во секој случај полесно се снаоѓаат со таквите ситуации!

Во кратки црти тоа е тоа...... барем според мене!

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
Имаш пешачки премини ако немаш раскрсници - пред нив мора да намалиш, а не да стискаш газ.
Само еден пешачки премин имаш, и тој кај последната станица на двојка. И секако гас, не газ, печатна грешка. :)

пс.Потоа изгледа не си ме разбрал доволно, не реков дека пред него стиснав гас, туку напротив намалив брзина. Но ајде да не го тупиме повеќе.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Во Македонија има само лоши возачи семафор ? што беше тоа? треба да се застане на пешачки ? што беше тоаo_O? дозволена брзинаo_O ? што беше тоаo_O ? мислам дека сите од нас овие работи скоро и не ги почитуваме возачка култура 0 ама баш нула во анкетава не можам да гласам за еден бидејќи сите ги ставам на исто ниво. на автопат кој и да возел 100 % сум сигурен дека не почитува дозволена брзина сите скоро возат 100-120 и поеќе а дозволено да е 80 км.
Стандардна брзина за автопат е 120-130.Освен во Македонија, на Гостивар - Тетово (80 км ограничување на 25 км прав пат!:tapp: ).А дека сите возиме ко во Авганистан , точно!Во Скопје барем имаш пошироки улици, имаш опција и да избегниш белја.Во поглем дел од другиве места се улици со 2 ленти, а испопаркирани сегде (паркинзи нигде, ако ги имат никој не сакат да платит 30 ден., ама ќе фрлат 100 ден. за цигари и 100 за кафе) итн.
Сообраќајната култура ни е 0,53.
--- надополнето: Dec 9, 2011 6:17 PM ---
80-100 Автокоманда кај Алкалоид... супер....
И јас возам толку таму :oops:

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Имав така “фино“ искуство со еден “господин“ сељак од Штип, што колата ми е сеуште во сервис (веќе 2 и пол месеци) затоа што близу до тоталка ме оштети. Дечкото стои во колона во десна лента пред кружен тек кај хотел Континентал и одеднаш му текнало да сврти пуна лева и да даде гас до даска и некако јас да возам во лева лента со 50 случајно така... Кај што ми ги “среди“ и двете врати, крилото, браникот, ретровизорот и оската на десно тркало па уште и ми вика “Дека глеаш бе ти??“ Или неговото Цитроен Ксантија е тенк или мојов Матиз е ептен ко од пластелин. Успеав некако да го довлечкам до осигурителна полиса да потпише дека е крив и коа отвори тоа возачката што да видам: 23 години, одзимана возачка 5 пати!!:pos:
До Матизот е...

Член од
10 декември 2011
Мислења
2
Поени од реакции
0
најлоши се таксистите дефинитивно поради тоа што не гледа дали има кола позади него ни ништо само битно е некој да крене рака и на сред улица застанува за да земе патник тоа е нездрава работа дефинитивно....

tha CaspeR

NV.mk
Член од
1 мај 2006
Мислења
1.508
Поени од реакции
162
Па и чаир не е нешто центар, ниту пак има нешто интелектуално да се издвои па да важи над провинција или како и да ја нарекувате таа област што не е припоена за скопје!
Ако Чаир не е центар што е центар бе? Мавровка, центарот на градот е Чаир. Се од таму навака е Чаир. На 1,2км од центар, поблиску од Бутел, цела гази баба, кисела вода, аеродром, ново лисиче, лисиче, и СЕ после карпош. Ако те повреди тоа ПРОВИНЦИЈА не си го земај лично, не реков дека ТИ незнаеш да возиш, него дека 98% од тие што не од Скопје т.е. не живеат/работат или најбитно СЕКОЈДНЕВНО и ЧЕСТО возат во Скопје - кога ќе дојдат тука возат многу лошо. Пола од нив прв пат во живот гледаат семафор, да не зборам за кружен тек, пешачки, улици со повеќе од 2 ленти и т.н.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Стандардна брзина за автопат е 120-130.Освен во Македонија, на Гостивар - Тетово (80 км ограничување на 25 км прав пат!:tapp: ).А дека сите возиме ко во Авганистан , точно!Во Скопје барем имаш пошироки улици, имаш опција и да избегниш белја.Во поглем дел од другиве места се улици со 2 ленти, а испопаркирани сегде (паркинзи нигде, ако ги имат никој не сакат да платит 30 ден., ама ќе фрлат 100 ден. за цигари и 100 за кафе) итн.
Сообраќајната култура ни е 0,53.
--- надополнето: Dec 9, 2011 6:17 PM ---

И јас возам толку таму :oops:
ши мислиш зашто е 80 ограничено на тој автопат? некој бил будала што пишал 80?

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
ши мислиш зашто е 80 ограничено на тој автопат? некој бил будала што пишал 80?
Изгледа бил многу паметен.Ограничување на брзина на автопат надвор од сите стандарди.Не очекуваш 80 ограничување на автопат (особено странци) и ќе те репнат ХХХ евра казна.Па и не е баш добар тој дел, без лента за застанување е, само 2х2 за движење, нешто како експресен пат.Aма и на таков пат ограничувањето е обично 100.
Motorways are dual carriageways with a speed limit of 130 kilometres per hour (81 mph). They have white-on-green road signs as in Italy, Croatia and other countries nearby. Expressways are secondary roads, also dual carriageways, but without an emergency lane. They have a speed limit of 110 kilometres per hour (68 mph) and have white-on-blue road signs.
А од друга страна магистрален пат М5 Битола - Прилеп ограничувањето на брзината на одредени места е 100, па до 120 км/ч.Е сега кај е проблемот не знам, ама сигурно јас и ти не сме ги напишале тие ограничувања...

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Изгледа бил многу паметен.Ограничување на брзина на автопат надвор од сите стандарди.Не очекуваш 80 ограничување на автопат (особено странци) и ќе те репнат ХХХ евра казна.Па и не е баш добар тој дел, без лента за застанување е, само 2х2 за движење, нешто како експресен пат.Aма и на таков пат ограничувањето е обично 100.
Motorways are dual carriageways with a speed limit of 130 kilometres per hour (81 mph). They have white-on-green road signs as in Italy, Croatia and other countries nearby. Expressways are secondary roads, also dual carriageways, but without an emergency lane. They have a speed limit of 110 kilometres per hour (68 mph) and have white-on-blue road signs.
А од друга страна магистрален пат М5 Битола - Прилеп ограничувањето на брзината на одредени места е 100, па до 120 км/ч.Е сега кај е проблемот не знам, ама сигурно јас и ти не сме ги напишале тие ограничувања...
тетово гостивар знае многу пати да изненади зашто самиот асвалт ( ако може аслвалт да се нарече ) е со мали косини т.е благи нагиби од влијанието на самата почва + во тој предел често пати знаат луѓе да излетуваат од страна и стока башка да не зборам дека се само 2 ленти а уште помалце и што нема лента ни за запирање... а дека се вози и 300 на таа релација и тоа знам само тоа е на свој ризик. единствен асален пат кај нас у државава е обиконицава у скопје шо ја направија другото не ни личи на автопат! со крпеници и кратери огромни на сред лента. пример види го какво е велешко брдо или пак успонот према стража. МИЗЕРИЈА НЕВИДЕНА !

B

BooBojan

Гостин
Не сум ги прочитал сите постови во темава,утре ќе го направам тоа.
Гледам резултати за некои најлоши возачи низ скопје се оние со ШТ табли.
Не ми е јасно зошто така мислите,знам лично дека во источна македонија се вози најкултурно.
Уште не ми е јасно зошто некои скопјани се напаленковци.Свират,пцујат низ Скопјето на некој кој вози кола која не е со СК табли.А тие се поголеми ПОМОЧКОВЦИ од другите.Лично видов во Кочани како една СК празна глава,залета во еднонасочна улица.Знак има ставено на ептен видно место,и уште не ми беше јасно како тој можеже тоа да го направи.
Според мене најлоши возачи низ Скопските улици се скопјани.
Тоа треба да го има во анкетата.Делумно го има копиљаци,таксисти,тетки итн.Ама сите се лоши и можам само еден глас да дадам,на кој попрво да го дадам! :)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Не сум ги прочитал сите постови во темава,утре ќе го направам тоа.
Гледам резултати за некои најлоши возачи низ скопје се оние со ШТ табли.
Не ми е јасно зошто така мислите,знам лично дека во источна македонија се вози најкултурно.
Според она шо ми се мота низ глата... најчесто штипјани се подизгубени низ скопјето, па возат бавно и бараат некој објект за ориентација... и идиме до моментот дека некој батка од Ск излегол во 8 без 5 од влае, а треба во 8.00 да биди пред Влада...
Уште не ми е јасно зошто некои скопјани се напаленковци.Свират,пцујат низ Скопјето на некој кој вози кола која не е со СК табли.А тие се поголеми ПОМОЧКОВЦИ од другите.Лично видов во Кочани како една СК празна глава,залета во еднонасочна улица.Знак има ставено на ептен видно место,и уште не ми беше јасно како тој можеже тоа да го направи.
Според мене најлоши возачи низ Скопските улици се скопјани.
Е така де... од она погоре иди ова подолу.

Тоа треба да го има во анкетата.Делумно го има копиљаци,таксисти,тетки итн.Ама сите се лоши и можам само еден глас да дадам,на кој попрво да го дадам! :)
Имаш опција за повеќе гласови, ама ако си гласал веќе отиде...

Kajgana Shop

На врв Bottom