Најлоши возачи по скопските улици?

Најлоши возачи по скопските улици?

• Копиљаците на скутери

Гласови: 97 17,0%
  • Штипјаните

Гласови: 37 6,5%
  • Таксистите

Гласови: 135 23,7%
  • Децата со тазе возачка

Гласови: 59 10,4%
  • Тетките со југовци

Гласови: 77 13,5%
  • Плавушите со џипови

Гласови: 110 19,3%
  • Возачите на автобуси

Гласови: 33 5,8%
  • Тетовчани

Гласови: 24 4,2%
  • Сите од Бит-пазар до Чаир

Гласови: 160 28,1%
  • Не сум од Скопје и ич не ме боли кој како вози :)

Гласови: 121 21,2%

• Вкупно гласачи
    570

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Ние од автошколите :pipi:
Земајки во предвид дека се на обука и мора да возат по правила не би рекол дека се најлоши едноставно така им се налага. Него има доста шутраци што забораиле како е да се биде почетник и како треба да возат па праат разни глупости се бутаат не им оставаат простор И.Т.Н.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
А зошто нема опција за избор на повеќе одговори? Ме стави во мислење....:unsure:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
А зошто нема опција за избор на повеќе одговори? Ме стави во мислење....:unsure:
Еве ви опција за појќе одговори... + тоа последното си го додадов за мене :)

Инаку, сепак мислам дека гужвата по улиците си го прави своето. Горе споменатите категории, само додаваат масло во огнот т.е. го продолжуваат одењето од точка А до точка Б за 15-20 минути во шпицот.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Јас,затоа што другите се влечат па морам слалом да правам по лентите.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Вчера една плавуша на партизанска со 200 возеше. Јас пред пешачки стојам, а каму ли да поминев. :cautious: Ќе требаа парцела и блок да ми бираат. Никаква почит према пешаците. Јас колку-толку ќе им застанам, ќе ги пропуштам доколку возам.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Вчера една плавуша на партизанска со 200 возеше. Јас пред пешачки стојам, а каму ли да поминев. :cautious: Ќе требаа парцела и блок да ми бираат. Никаква почит према пешаците. Јас колку-толку ќе им застанам, ќе ги пропуштам доколку возам.
Како виде дека плавуша била ако со 200 возела жити све, знаеш ли која брзина е тоа?

Со 100ка да шибала ај, ама 200 на партизанска моеш само навечер да развиеш, ако имаш гз. И тешко дека ти баш ќе видиш кој е внатре. :)

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
некој копиљ на скутер кој живеел во штип па се преселил во чаир, мајкаму е тетка со југо а таткому е од битпазар

Или вака:

Некој копиљ со тазе возачка кој што дошол од Штип во Скопје со скутер и ич кур не го боли кој како вози, зошто татко му е шофер на бус од Тетово, а мајка му го вози југото на тетка му како такси, оти сестра му е плавуша која сака да се вози само во Џип кога оди од Бит Пазар до Чаир.

Мислам дека опфатив се. :)

Инаку таксистите ми се смрт. Сабајле свирев и се дерев по еден. Како ме нервираат кај државна болница коа вртат на тоа пролазчето кај главната капија што е, што обично го користи Брза Помош за да не врти до горе, оти секунди се во прашање некад. Земал еден врти и стои. Се заглави целиот. Свирам, свирам, каде бе вол.. он ко мушмуле гледа.

Понекад ми иде да нагазам на гас и да ги пукнам директива, па нека дојде полиција да види кој каде врти.

И други коишто многу ме нервираат се спорите возачи. Мислам ок ограничување 60, некаде 50, ама да цепаш 40 цело време !? Боље земи оди пешки.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
И други коишто многу ме нервираат се спорите возачи. Мислам ок ограничување 60, некаде 50, ама да цепаш 40 цело време !? Боље земи оди пешки.
Ова се најчесто дедовци со стокецови или југовци кои више немаат ни рефлекси ни ништо па ради безбедност се спори. Ама се согласувам, еден ваков насабајле на Теодосие Гологанов (до пред да почне од кај што е проширена) и закаснија сите на работа.

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Ние од автошколите :pipi:
Ок сте си вие од автошколите. Не сте вие виновни што комисиите ви пропуштаат на испит недоволно обучени кандидати, до комисиите е ;):vozbud:

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Како виде дека плавуша била ако со 200 возела жити све, знаеш ли која брзина е тоа?

Со 100ка да шибала ај, ама 200 на партизанска моеш само навечер да развиеш, ако имаш гз. И тешко дека ти баш ќе видиш кој е внатре. :)
Абе така е зборот. Сакав со тоа да кажам дека многу брзо возела.

S

stefi

Гостин
Ок сте си вие од автошколите. Не сте вие виновни што комисиите ви пропуштаат на испит недоволно обучени кандидати, до комисиите е ;):vozbud:
Како лапаат сеа кеш, од прва малце поминуваат...

Член од
21 ноември 2011
Мислења
19
Поени од реакции
9
Нема полошо од жена возач,со чесни и ретки исклучоци.Коа ке ги видам го фатиле тоа воланот мислиш ке го извиткаат,по брзите ленти си возат по 40 и ич не се замараат,као Партизанска од баба им наследство да им останала,ама катастрофа се 100%.Исто и мангупи што мислат дека колата е заебанција и мислат дека ја владеат.У суштина сите сте лоши возачи,освен јас секако,и можеби сум пцуел некој од вас што возел бавно (130км/h) пред мене.:pos::pos: Шалим се наравно

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
По Скопје често си возам сега, башка и нешто стаж возење по Скопје... па имам колку - толку уста да зборнам и тука нешто.
Ме нервира пред се некултурата во сообраќајот спомната на повеќе места погоре во смисла на убацување од секаде, курчење со скапа кола и сл. демек јас сум поголем имам предност и слично.
Не би генерализирал кој и како... но би се согласил за таксистите.
А онака генерално... жмигавците се употребуваат секогаш кога менуваш правец... така ем учеа мене барем...

Kajgana Shop

На врв Bottom