Божино
4815162342
Се думам дали да жртвувам две епизоди од Lost денеска за вилмотНекако не ми се менува, ја затерав работава.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Се думам дали да жртвувам две епизоди од Lost денеска за вилмотНекако не ми се менува, ја затерав работава.
прво СопраносLOST добра е ? Да и дам шанса ?![]()
прво Сопранос
Најдобро е што не сум спојлнат за серијава, а никако не можам да се натерам да ја гледам.Верувај, ништо немаш фатено од тоа шо ја пуштале Сопранос пред 15(ок не 15Абе глеано ми е се од добриве серии, ама LOST некако не ја можев. Дали ради хајпот или нз штоНајдобро е што не сум спојлнат за серијава, а никако не можам да се натерам да ја гледам.
) години на А1, ништо.
Брoј 1 серија ми е.Јас најногу се восхитувам на умот на Род Серлинг со Твајлајт Зоун. Без никаква приближна конкуренција на една серија. После идат останатите![]()

Оти Екошпар од каде е ? Поохридска од неа амин.DA, mojata najmala predstava e deka treba da gree. Ne e valjda za ladenje? Zboruvam samo za ovaa ohridska ne zboruvam za ecospar bidejci ne sum videl odblisku
Кој тоа виеВо РЕК Битола согорувањето го следат постојано инженери, опремени со мерни инструменти и се друго и постојано преземаат мерки да има што подобар степен на искористеност на горивото во котлите
И покрај сите мерки степенот на искористеност на горивото во котлите е околу 80%
Ние дома немаме такви можности ниту знаења. Значи за обично шпоре дома не сметајте на повеќе од 30%

Moeto mislenje e deka taa cena od 55000 den za Toshibata e previsoka.Ајде нешто конкретно да чујам мислење. Имам веќе сузуми13 и ја користам втора година. Живеам во куќа и на едниот спрат е таа, на другиот ТА печка. Сакам да земам уште една клима за другата дневна. Од тошибата сум задоволен, досега за 3 месеци и 20 дена користење оваа зима има потрошено 800кв. Грее 25 квадрати дневна со кујна, немам изолација и е стара дрвена столарија, температура зададена 20-21 степен кои прецизно ги одржува.
Се мислам дали вреди да се купи пак истата или да одам со нешто поефтина. Пример окото ми застана на Хаиер Геос, кинески, но со еуровент. Ме чуди само што Енергија и секаде по сајтови што ја продаваат е дека е на -15, а на еуровент е -10. Цената прашав е 28.000 без монтажа со 3000 за монтажа. Моментално сузуми13 е 55.000 без монтажа.
Климата е AS12GB2HRA/1U12BE5ERA
еве на еуровент за споредба со сузуми
http://www.eurovent-certification.com/en/Certified_products/Access_by_programme.php?lg=en&rub=04&srub=01&select_prog=AC&select_partic=133&select_marque=HAIER&select_class=AC1 / A / S / R&tri_chp=&debut_affiche=52&indice_affiche=4
http://www.eurovent-certification.com/en/Certified_products/Access_by_programme.php?rub=04&srub=01&ssrub=&lg=en&select_prog=AC&select_partic=64&select_marque=TOSHIBA&select_class=AC1 / A / S / R&select_model=RAS-13N3AV2-E/RAS-B13N3KV2-E&champ_php=champ_12&retourpage=100&quicksearch=ok&filtre_prog=&filtre_marque=[DOUBLEPOST=1423744582][/DOUBLEPOST]Еве од енергија спецификации
http://energija.com.mk/wp-content/u...from-2014-R410-RAC-General-catalogue-Geos.pdf