@Strelec Ах бе Стрелчо
Оваа слика значи ја украдив од твојот пост, ти ја постави.
И викаш моделот на Mitsubishi од 2.5kW на -7 дава "едвај" 2.5kw
Е колку треба да дава 5.5kW?
Потоа продолжуваш, велиш на -10 бара бекап. Вау, коа некој те чита си вика шта је ово.
А доволно е да се погледне сликата што ти ја постира за Мицуто.
Вика капацитет на греење
-7° 2.5kW
-15° 2.4kW
Значи надворешната температура опаднала за -8 степени додека капацитетот на греење опаднал 100W.
Е ај да видиме Грее-то од 2.5 кW како се податоците.
Вика вака
-7° 2.29kW
-10° 2kW
Значи при опаѓање на температура од 3 степени капацитетот на греење опаднал НЕВЕРОЈАТНИ 300W
Среќа што немате испитувања на -15 оти капацитетот ќе и беше 1.5
Оваа е енергетската од Грее-то конзолна 2.5
Значи
@Strelec дали ќе можеш исто тако стручно како за Мицуто што објасни за бекап на -10, колку бекап тука треба?
За средна зона (-10) Pdesign 2.6kW
Капацитет на -10 2.0 kW
Јас кога одземам 2.6 - 2.0 = 0.6
Значи 600W ми иди бекап некако многу, ај ти постручен си види пресметај
Друго што имаше? Почна да споредуваш 2.5 Мицу со 3.5 Грее.
И викаш малку помоќна 3.5 од 2.5?
Не бе? Стварно?
Друго што кажа, као Еуровент правел испитувања само до -10
Сликата е од Еуровент од Даикин нордик модели и јасно се гледа испитување на -25 степени.
Додека тој моделот Airy кој што на вашата веб страна е прикажан као нордик има само за -10.
Прво зоните да ги разгледаме.
Испитувања при греење се прават на внатрешна температура од 20° и надворешна од:
Топла зона 2°
Средна зона -10°
Ладна зона -22°
Средна зона е mandatory или обавезна.
Меѓутоа кога продаваш нордик модел тој треба да биде испитан на -22 во Product Fiche и Еуровент треба да испита ТОЛ.
Значи за ова ти велам
Иначе како се дошло до вредностите во третата колона од енергетската без испитувања?
Сигурно не си ги пишел ти?
Уствари можиш. Напрај ги сите да бидат нордик модели.
И кога некој ќе ти рече, дај да видиме некои информации за капацитет на греење ба пониски темп од -10 ти тогаш речи им
"Еххх не знам ја тоа, не сум обврзан да давам такви информации, битно нордик е моделот"