- Член од
- 9 јануари 2006
- Мислења
- 5.768
- Поени од реакции
- 7.701
Еуровент тоа што го проверува е податокот деден од производителот за сезонско ладење SEER и за сезонск0 греење или SCOP греење од +15°C до -10°C.Нема.
Види си сам.
Ете имаат конзолна
GEH09AAXB-K6DNA1A
44000 денари со Еуровент
-10° 2.0kW
Mitsubishi Heavy Standard SRK25ZSP-W
45300 денари со Еуровент
-15° 2.4kW
Јас мислам оваа втората подобар избор би била
Значи споредуваме PRC vs Japan.
На Грее-то ставиле енергетска 2.6 па сега нека пресмета математичарот 2.6-2.0 колку фали
А тогаш да те прашам што ке ни е податок за -15 или -25?
Таков сертификат за до -15 нема неиздал Еуровент за Митсубишито пошто сертификатите се 99,99% за Средна зона до -10C...а ти докажи дека e поинаку

Основа немаш зони класи температурни подрачја и тестови по тие зони затоа и не разбираш
И втора работа споредуваш баби со жаби т.е различни типови на клими Конзолна на ГРЕЕ со зидна на Mitsubishi Heavy, а јасно е дека конзолните/парапетните се секогаш поскапи од било кој бренд да се.
Колку кошта конзолна/парапетна 2.5ка од Mitsubishi Heavy 60 или 80.000ден?
TOa sto go nudis kako model e ova zidna klima za 45300 so edvaj 2.5kw na -7 koga pocnuva da gubi kapacitet i bara bekap na -10

Е сеа за овие капацитети и COP има доста подобри опции од ГРЕЕ за тие пари околу 45.000ден.
Пример на -7 ГРЕЕ и тоа конзолна 3.5ка која кошта поефтионо од 2.5ката на Митсу Хеави наместо 2.5kw дава еве колку:

1. Kонзолна/парапетна единица 3.5kw за само 45.999ден.
Eurovent GREE Console 3.5kw со просечен капацитет измерен на -7°C од 2.72kw и COP 2.75 што е многу подобро од моделчето на Митсу со 2.5kw и 2.44 COP, што се резонира вака....за 46к кај Gree se dobiva i poveke Kw i povisoka efikasnost i toa so Sertifikat od Eurovent molim lepo.
И високозиднен модел AIRY PRO 3.5kw за цена 39.999.
Eurovent за моделот AIRY PRO 3.5kw
Автоматски споено мислење:
Неносиме 9000бту Fairy model. Сите модели се овде: https://mall.gree.com.mk/@Strelec zosto ne mi odgovori na prasanjeto.
Ако ти е за поефтина клима ја би ти го препорачал моделот MUSE 3.5kw за 21.999 koj pod brendot GREE nosi oznaka GWH12AFBXB a кој кај нас се носи под другиот бренд на GREE т.е ТОСОТ произведено во фабриката на ГРЕЕ, моделот е со со шифра TWH12AFBXB што е истиот модел и дури има Еуровент под ГРЕЕ брендот.
Вградено WiFi u cenata.
Последно уредено: