Zavisi kolkava energija dodavas.
Ako freonot diga maks.65 stepeni,i konstantno da dodavas pak nema da dobies 80 stepeni,neli
Sent from my Redmi Note 2
Za sto zboris 65/80C za T na voda na izlez od TP vozduh-voda?
Aj vaka, primer i TP od 4Kw i TP od 12KW davaat na izlez 65C...zosto e ednata samo 4KW a drugata 12Kw, prvata 2500 a vtorata 5000eu koga i dvete ke dadat ista T na voda ?
[DOUBLEPOST=1447545145][/DOUBLEPOST]
Здраво. Дали поискусните би можеле да ми дадат совет за каков инвертер клима уред да купам.
Сакам да го користам претежно за греење на една соба од 20 м2. Имам буџет од 30 000 денари.
Која јачина би требало да земам и која марка?
Гледам во нептун нудат инвертер и сплит системи. Ако би сакале да ми појасните во што е разликата и што би одговарало за мојот случај?
Благодарам.
Jacina prema toplotnite zagubi za koi nisto ne spomna u tvoeto objasnuvanje na prostorot (osven m2).Inverter ke ti trosi 500W na cas a splitot 1KW, pa na edna grejna sezona obicnata moze da ti gi izede tie 10000den razlika od inverterot preku smetkata za struja.
A koja "marka" ima za 30000 vo Tehnomaket ?[DOUBLEPOST=1447547511][/DOUBLEPOST]
Иако подолго време ја пратам темата а баш и пред неколку дена барав наназад и не успеав да најдам ништо од тоа што ме интересира веќе подолго време?
Сакам да прашам дали и колку е сигурно да се остави климата вклучена додека си отсутен од дома 2-3 или повеќе денови?
Ова посебно ми стана како дилема откако пред неколку денови се појавија кометари и слики со прегорени панели.
Лани кога одев за викенди кај моите родители ја гасев ама после имаше напор додека да постигне бидејки не работеше повеќе од 48часа (зборувам за периодот од декември до кај март). За оваа година бидејки планирам да го греам скоро целиот стан (дневна, ходник и спална од околу 40кватрати) ќе биде скоро невозможно да после два дена без греење да постигне да ја затопли таа кватратура, а долколку ја оставам да работи нема да има проблем и нема да има терет после додека да постигне. Засега ги грее овие простории без проблем и планирам додека може да постигнува да не се затварам во дневната.
Ako ti vrsi rabota da zazvonis na broj i da ti se ukljuci klimata baraj na aliexpres Remote GSM controller, ili GSM relay...do 2KW neso kako
ova
Nesto poskapa varijanta e neso vakvo
GSM auto