Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Daj be ne zezaj, 27 kubika za 150m2 pa sto e mnogu, mnogu e.... Zavisi i sto drva, ako lozite samo buka da, so dab i zatvoren sporet bi trebalo pomalce da ve fati... Naftata mislam deka ne ti e isplatliva.
Za ekonomicnost samo od bojlerite smetkata mi se namali nekade -2000den 24000 godisno(solarno vo leto)+10000den od zasteda za gotvenje =34 000 den zasteda preku cela god. Taa e matematikata +- nekoj denar. E sega dali mi e ekonomicno e pa mi e, drvata legalno se 3300 a ne legalno 2000-2200den da ne se pravime pametni koj se gree so drva znae za sto zboruvam....ovaa godina kupivme 30m3 posto gi nacekavme poevtini... Za ekonomicnost samo od bojlerite smetkata mi se namali nekade -2000den 24000 godisno(solarno vo leto)+10000den od zasteda za gotvenje ...

Da de ceta zatoa pisav +- e ovie vmrovcive ni ebaa mamata struja plakame ko germanski plati da zemame.Ауу човек, па за колку (чети) готвите кај вас?![]()
Non-stop tropas gluposti, ne treba da ti se obrnuva vnimanie poveke.Da de ceta zatoa pisav +- e ovie vmrovcive ni ebaa mamata struja plakame ko germanski plati da zemame.
Da ne navleguvame vo privatnosti I voda e mnogu ama I za drugo se koristi osvem za kapenje da ne se objasnuvame

Non-stop tropas gluposti, ne treba da ti se obrnuva vnimanie poveke.
Primer za najgolemata glupost i dokaz deka neznaes sto zboris, bidejki ni smetka ne si videl kolku ti stiga po doma - 2000den za bojleri vi se namalila smetkata. Toa se 380 saati da raboti bojlerot vo mesecot ako se racuna po sredna cena na struja od 4.47den+18%ddv za kwh. Ili skoro 13 saati dnevno.
Aj cao.
Ako na tecnost vo zatvoren sad konstantno dodavas energija/toplina ne samo sto moze da ja dovedes do 80C tuku i do isparuvanje ti barem ova treba da go znaes. Zborime za bafer koga ne trosi voda (navecer) i koj samiot po sebe so site tie izolacii skoro i da nema toplinski zagubi. A vo situacija bez bafer samo so TP+radijatori i koga konstantno se trosi energijata togas jasno e deka ne nemoze da digne 80.Jas ne mislam deka so sekoja TP moze da se digne temp. na vodata vo baferot i vo radijatorite do 80C.
Tuka moze samo so dvostepeni (kaskadni) TP koi koristat dva kruga na freon (R410A i R134A)
^^ne znam so e ova pa spojler
da
Youth.2015.1080p.BluRay.x264.DTS-RARBG
[DOUBLEPOST=1447260627][/DOUBLEPOST]http://www.ign.com/articles/2015/11...iens?utm_campaign=fbposts&utm_source=facebook