Најекономично греење и ладење

Член од
2 август 2014
Мислења
1.798
Поени од реакции
4.158
Дај сподели линкови од тој српскиот форум... има нешо таму конкретно споделено да се види или сал муабети?
Nemam namera nikogo da ubeduvam vo ništo, ne mi pađa na pamet da preporačuvam bilo što.
Zošto misliš deka konkretniov model ne e prikažan verodostojno? Po defolt kinezive lažat i koga imaat Eurovent. Eve mojov Haier e baš kako što e prikažan vo dokumentacijata i deka e podobar od mnogu japonci so cena povisoka za 30%. Ne sum nepismen i znam da gi tolkuvam parametrite. E sega tebe ti e reper model star 10 god, vo međuvreme site učat na greškite ili i ponataka misliš deka nikoj ne e sposoben da napravi dobra klima osven japoncite. Mene kako tehničko lice ova mi e mnogu SMEŠNO razmisluvanje. Ili misliš deka ako kinezive odat napred ama japoncive se sekogaš edna glava povisoki?
Nema da može, sepak ima plafon na razvoj na prizvodite koga nema ponatamu, otprilika se tuka sega klimive.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.472
Поени од реакции
8.202
Па и не само што ќе измерам, туку и непристрасно ќе ја судам!
На крај-краева не ми е поклон, сам сум дал пари за неа, па…
Први впечатоци после 4 дена…
1. Ми фали што нема дисплеј на неа кој ќе ја прикажува моменталната температура.. за ова бев свесен кога ја купував дека нема, ама не очекував да ми фали толку! Ипак не е исто да гледам термометар, или да фрлам поглед на климата… (плус дека термисторот е на усис горе високо, стално највисоката и најреална температура ја прикажува). Не е тоа, тоа… технолошко уназадување според мене…

2.Свингот е на степени или чекори! Е ова не го очекував! Непријатно изненадување за мене…
Фуегото можам да го заглавам крилцето кај сакам! На оваа не :confused:
Уште едно технолошко уназадување… 0:2 за фуегото!

3. Бука… (да појаснам малку… далеку дека е бучна климата, а и не намеравам да мерам децибели! Многу побитно ми е субјективното чувство тука, па така и ја судам!)
На нејзина 4та брзина(максимална), фучи прилично гласно! Би рекол дека оваа брзина за мене е неупотреблива :confused:
Додуша исфрла и повеќе воздух него фуегото или квадрото, ама ипак е прегласна за мене!
Фуегото е сосем употребливо во неговата 3та (и максимална) брзина!
Митсуто на прва воопшто и не се слуша, ама за воља на вистината и нема некој издув на таа брзина. Втора брзина засега ми е најокеј оти ем дува ем е тивка! Сепак фуегото е потивко во негова прва(иако исфрла помалку воздух) отколку митсуто на 2ра! Квадрото е исто тивко на прва-втора, ама ете… некое чудо ми пречи на спиење… фуегото и митсуто не!
Објективно, сите три клими ми се тивки…
Така да, еве совет за некој што планира нова клима, а веќе има тивка клима дома…
“Не очекувајте чуда”! Бар не во тој аспект! Ипак турбина си е турбина..
Ова би рекол дека е статива на голот на Митсу! За малку спаси газ :D а пофалба за “старите” играчи кои ете малку троми, ама знаат да изиграат кога највеќе треба…

Ce razberish na germanski?

Член од
14 август 2018
Мислења
4.983
Поени од реакции
11.322
Ce razberish na germanski?

Не за жал. Да пробам ако ја преведе страницата..
edit: да, има превод… викаат гласно било…
Епа у меџувремену… симнав една апликација(бог знае дали и колку е точна, па посебно со телефон) и мерев! Пред сите на 2 метра, висина на глава, свингот најзгора што може на сите, мод вентилатор!
И нот со сарпрајзинг… митсуто е објективно најтивко…
Митсу:
1ра: 30dB 2ра: 32dB 3та: 38dB 4та: 46db

Fuego
1ра: 35dB 2ра: 40dB 3та:44dB

Quadro
1ва: 36dB 2ра:39dB 3та: 42dB 4та: 41dB

Последнова за квадрото не е грешка! Турбо оди само во драј мод и со активен свинг…
Фуегото после 20 години на тоа место, сега звучи поинаку во другата соба…
Може е и до просторот, а моѓе и после хемиско/преместување/траскање нешто да се сјебало… тек сега чув дека има нешто како зуење/гребење што го немаше претходно….

Последно уредено:
Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.472
Поени од реакции
8.202
A eve ti i SERVICE MANUAL za nedaj bozhe

Simni si go odma duri go ima :pos:

A eve ti prevedeno na Makedonski

Член од
29 август 2019
Мислења
1.259
Поени од реакции
3.006
Zošto misliš deka konkretniov model ne e prikažan verodostojno?
Мислам дека не е веродостојно зашто до сега се што имаат објавено инфо за минимум при греење кај моделите им е фејк (невистинито при реално користење)... бар од што сум читал по форуми вака.
Освен... добро.... во тој тест модот... кај што фиксираа обртаи на компресорот за да има фиксна потрошна... што во пракса му праи АШ на инвертер режимот на работа.

И само побарав од тебе да споделиш линкови кај што си читал добри зборови за тој конкретен модел што го посочи... за и јас да прочитам.... може ете ќе видам некоја будала да снимила нешто слично како јас што снимав за да видат останати членови на форумиве... а не само на муабет да ја фалам без ниедна слика да споделам од климата што ја имам.

edit: да, има превод… викаат гласно било…
Епа у меџувремену… симнав една апликација(бог знае дали и колку е точна, па посебно со телефон) и мерев! Пред сите на 2 метра, висина на глава, свингот најзгора што може на сите, мод вентилатор!
И нот со сарпрајзинг… митсуто е објективно најтивко…
Митсу:
1ра: 30dB 2ра: 32dB 3та: 38dB 4та: 46db

Fuego
1ра: 35dB 2ра: 40dB 3та:44dB

Quadro
1ва: 36dB 2ра:39dB 3та: 42dB 4та: 41dB

Последнова за квадрото не е грешка! Турбо оди само во драј мод и со активен свинг…
Фуегото после 20 години на тоа место, сега звучи поинаку во другата соба…
Може е и до просторот, а моѓе и после хемиско/преместување/траскање нешто да се сјебало… тек сега чув дека има нешто како зуење/гребење што го немаше претходно….
Што убаво ова си измерил, ама без инфо кој модел колку проток на која брзина дава безвезе е да се споредува бучавата.
Според ова што си измерил треба 3тата брзина кај Мицуто да ја споредуваш со 2ра брзина кај Фуего-то и Квадро-то.

Според сервисното што ти го споделија погоре, Мицу DM35 има макс проток од 654м3/час со бука од 45db на 4та брзина при ладење.

Screenshot 2023-08-30 at 23.42.39.png

Последно уредено:
Член од
14 август 2018
Мислења
4.983
Поени од реакции
11.322
Мислам дека не е веродостојно зашто до сега се што имаат објавено инфо за минимум при греење кај моделите им е фејк (невистинито при реално користење)... бар од што сум читал по форуми вака.
Освен... добро.... во тој тест модот... кај што фиксираа обртаи на компресорот за да има фиксна потрошна... што во пракса му праи АШ на инвертер режимот на работа.

И само побарав од тебе да споделиш линкови кај што си читал добри зборови за тој конкретен модел што го посочи... за и јас да прочитам.... може ете ќе видам некоја будала да снимила нешто слично како јас што снимав за да видат останати членови на форумиве... а не само на муабет да ја фалам без ниедна слика да споделам од климата што ја имам.

Што убаво ова си измерил, ама без инфо кој модел колку проток на која брзина дава безвезе е да се споредува бучавата.
Според ова што си измерил треба 3тата брзина кај Мицуто да ја споредуваш со 2ра брзина кај Фуего-то и Квадро-то.

Според сервисното што ти го споделија погоре, Мицу DM35 има макс проток од 654м3/час со бука од 45db на 4та брзина при ладење.

Прегледај го приврзокот 389227
Ух, заборавам дека триста документи има за митсуво :ROFLMAO:
Ама баш сум ги трефнал фабричките податоци..! Освен таа глупост за 22дБ се разбира ;)

А за другине, само Господ знае податоци… па така не би тврдел со глава дека има поголем или помал проток од тоа што субјективно го осеќам..

Член од
29 август 2019
Мислења
1.259
Поени од реакции
3.006
Ух, заборавам дека триста документи има за митсуво :ROFLMAO:
Ама баш сум ги трефнал фабричките податоци..! Освен таа глупост за 22дБ се разбира ;)

А за другине, само Господ знае податоци… па така не би тврдел со глава дека има поголем или помал проток од тоа што субјективно го осеќам..
Toa 22db тешко подома да го измериш... ама сигурно би слегол пониско од 30db ноќеска во глува доба во 3 часот.

Зачувај она сервисното од погоре за Внатрешната единица, еве ти го и за Надворешната единица да си го имаш.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.472
Поени од реакции
8.202
Ova se kaj mene podatocite i kako shto gledam vo bucava se slicni samo shto vo LOW bi rekol deka kaj mene e stvarno 22 dB zatoa shto beshe epten tivka,
sedev 2m pod nejze i ne ja slushav.

Poslednata kolona !

Klima dB.jpg

Последно уредено:
Член од
30 август 2023
Мислења
2
Поени од реакции
0
Vivax AERI+ e odlicen model
Za kolku m2 ti treba klimatizer dali e stan ili kuka dali imas izolacija i pvc prozori ?
За 20 м2 во соба од куќа без изолација ,во една соба пвц а во другата нема .Сакам да ставам две клими Вивакс аери+ 3,5кв колку би трошеле и дали ке загреат во собите

Член од
25 февруари 2019
Мислења
351
Поени од реакции
203
За 20 м2 во соба од куќа без изолација ,во една соба пвц а во другата нема .Сакам да ставам две клими Вивакс аери+ 3,5кв колку би трошеле и дали ке загреат во собите
1 соба 20м2 или 2х20м2?

Член од
16 март 2019
Мислења
3.335
Поени од реакции
5.411
Vo 2-te sobi sekoja soba po 20m2 zemi dve Vivax Aeri+ klimatizeri odlucno ke toplat i ekonomicno

Airbus

Fighter Pilot
Член од
12 јануари 2008
Мислења
299
Поени од реакции
230
Другар шо се деси со табелава? После пар години ја побара па глеам ја нема. Беше топ напраена за преглед и споредба со конкуренти. :)

Airbus

Fighter Pilot
Член од
12 јануари 2008
Мислења
299
Поени од реакции
230
@tigar4e прашањево беше погоре за тебе. Те цитирав, ама нешто не испадна ко шо треба. :)

Член од
9 февруари 2023
Мислења
154
Поени од реакции
320
...
Дај сподели линкови од тој српскиот форум... има нешо таму конкретно споделено да се види или сал муабети?
//// Evo dok on ne pronadje nesto konkretnije na srb forumima i da potvrdi tu nisku modulaciju, ........da pomognem --- ja pronadjoh ovo za taj Amber Premium:

//// Ovo pise clan koji podosta favorizuje Gree na nasim forumima i dosta zna oko njihovih uredjaja. Znaci opet oko 400-500w -- ako nije smanjio za 20%. Ako je smanjio --- onda je modulacija kao i za sve jace Gree uredjaje 600-700w. Mnogo je to losa modulacija za taj rang i cenu uredjaja, a i za takav kompresor koji on ima ugradjen. ///

....
/// U pravu si 100% //
@tzlatko
/// Cenim tvoju diskusiju ovde, ...... ali takodje mislim da nijedno pravo tehnicko lice ne veruje nikakvim pretpostavkama ---- vec relevantnim cinjenicama i dokazima. U nekoliko zadnjih tvojih pisanija ovde , .... bavis se samo pretpostavkama. I to nije ni lose. Lose je sto pokusavas da pretpostavke pretvoris u istinite cinjenice ......+...... da ubedis i druge da je su pretpostavke istinite i dokazane ///

Последно уредено:
Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.534
Поени од реакции
2.834
//// Evo dok on ne pronadje nesto konkretnije na srb forumima i da potvrdi tu nisku modulaciju, ........da pomognem --- ja pronadjoh ovo za taj Amber Premium:

//// Ovo pise clan koji podosta favorizuje Gree na nasim forumima i dosta zna oko njihovih uredjaja. Znaci opet oko 400-500w -- ako nije smanjio za 20%. Ako je smanjio --- onda je modulacija kao i za sve jace Gree uredjaje 600-700w. Mnogo je to losa modulacija za taj rang i cenu uredjaja, a i za takav kompresor koji on ima ugradjen. ///

/// U pravu si 100% //
@tzlatko
/// Cenim tvoju diskusiju ovde, ...... ali takodje mislim da nijedno pravo tehnicko lice ne veruje nikakvim pretpostavkama ---- vec relevantnim cinjenicama i dokazima. U nekoliko zadnjih tvojih pisanija ovde , .... bavis se samo pretpostavkama. I to nije ni lose. Lose je sto pokusavas da pretpostavke pretvoris u istinite cinjenice ......+...... da ubedis i druge da je su pretpostavke istinite i dokazane ///
Pak greska, pisuvas samo kolku da napises nesto hejterski, isto kako drugarceto tvoe so meracinja.
Procitaj ubavo prvo pa komentiraj.

Kajgana Shop

На врв Bottom