Setiranjeto e na 0.1° i e mnogu precizno i da se setira so opseg i zaboravas deka imas voopsto ladenje vo ovoj period .Vidi go pocituvam tvoeto znaenje ama so primerov koj si go pisal ni LNot na Zlate nit, mojava RW nit pak Amberkata na Strelco ke isporacaat rezultati
ako baras 22 i da go podesis uredot da gasi na 22 smetam deka e ludost, uste pomalku da pali odma pod 22 pa celo vreme ke si pravi pali gasi beter od on-off klima.
I sega ako baras 22 stepeni i mu dades plus minus nekoj offset kade ke mu bide dozvoleno da modulira moze i ke dobies nesto. Primer na barani 22 stepeni da se gasi ako temperaturata dojde 23 ili blisku do toa, a se pali na 21.5 ajde da razberam.
Drugo sto treba da se zapazi na ovie senzorcinjava (ne se sekavam bas na toa sto Vlado ili nekoj go postavi ama obicno imaat vrednost ±1 stepen, so samoto toa duri i moevo scenario e maltene nevozmozno a ne pak tvoeto.
Sepak ovoj ured e da go olesni(avtomatizira) upravuvanjeto na uredot a ne deka ke mu ja podobri modulacijata na istiot.
Kaj mene imam zasega na ladenje nekolku sceni za vo dnevna , megju koi krajna mi e vo 23:00 se gasi ,nema ja iskluciv ili ne , a utredenta bidejki sme od sabajle narabota e zadadeno posle 11casot da pocnat da vazat zadadenite parametri i do vrakanje doma kaj 13:00 e taman izladeno dostignata temperatura na masicka 23.4 - 24.7 i taka si idrzuva .
Mnogu bitna rabota da napomnam deka dalecinskoto za klimata nezavisno dali klimata e vklucena ili ne ako treba da e komandata da se vkluci togas se praka signal koj znaci vkluci a ne kako na dalecinsko edno isto kopce za vkluci iskluci.
Sent from my SM-N975F using Tapatalk