Zdravo... sakam da prasam za inverter klima marka INVENTOR do -22 ima li nekoj iskustvo so niv da spodeli?imam salon 35m2 planiram da stavam 5.5 kw (18ka) i vo spalna imam 16m2 da stavam 3.5kw (12ka) na kukjata imam smeneto pvc prozori i vrati samo nemam stiropor izolacija.....
Prezadovolen sum od Invertor Nemesis 7kw gream okolu 80 kvadrata , kujna trapezarija i dnevna vo edna celina okolu 55 kvadrata plus hodnik i dve spalni edna spalna i kupatiloto ne go grejam ladam vkupna kvadratura spratot e 120 kvadrata. Potrosuvacka e okolu 1000w -1100w na saat konstantno i i sega za ladenjeto e 700w-1050w Podesena temperatura na dalinsko 23 stepena vo dnevnata zagreva 24 a vo spalnite 21 stepen, nemam poplaki od klimava Plazma jonizatorot e perfekten ja procistuva dimta od cigarive i od gotvenjeto vo kujna. Mislam deka i da kupev 5.5 kw ke mi vrsese rabota no dobra e i ovaa podobro vaka otkolku zimovo da dogrevam. zimoto ne sum e videl da zamrzne nadvoresniot del ni pak da pobele kapka voda ne kapnuva defrost ne znam sto e toa starata klima si pravese defrost na 1 cas ovaa ne.
Za tvoja kvadratura 5.5kw ke ti vrse rabota a i moze i poveke da grees.
Jas sum zadovolen jaka masina e proizvedena vo Gree samo za grcki pazar pod imeto Inventor Nemesis e mojava a ima i inventor Live taa e bes greaci na tacna i kompresor i bes jonizator i e poeftina. Kaj mene na profil ke vides sliki modulacija toa sto sum prikacuval ovde.