Може некој да ми објасни што е тоа дефрост? Читам на форумов многумина што купиле ГРЕЕ дека климите често им прават дефрост. Како да го натерам мојот Хајер да прави почесто дефрост, ќе работи подобро така?
Пријателе, нема назад, малку си се заебал со Хаиерот ! Ако сакаше почесто дефрости, требаше да си земеш Грее, а најдобро Хансол -20 UDM ( The Ultimate Defrost Machine ) !
Грее господарите на дефростите, суви, влажни, полувлажни, важно дефрости да се...и нон стоп да се, дење, ноќе, на суво, на влажно, на топло , на ладно, на магла, на сонце ! Defrost Unlimited !
[DOUBLEPOST=1517220474][/DOUBLEPOST]
Уште еднаш.
Видеа од температури на издув, офф ги следам и Амбер и FH.
Ако сака и 2000000000 степени нека качи, ТЕЗГЕРЕ, крал на дуфрости со ладно дување.
Оффф уште еднаш, час до пола час дифрост на Амбер кој трае 7-10 минути и повеќе при што 1:30-2:00 минути дува ладно.
Го споделувам моето искутво, најчовечки ако успее уше некој да се заебе со Амберов, браво.
Споредување на FH со Амбер, немојте ве молам немојте.
Ми се гади ставајќи го Амбер во реченица со FH.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Добро е, море одлично е
, полека ама сигурно и несопирливо се зголемува бројот на постови од изгорени со Дифрист Машиниве !
Кога барем 10% од заебаните би биле присутни на форум и би се пожалиле, наскоро Тезгерињата ќе ги нудат 1+1 гратис како што е и нормално и очекувано за тезгере БЕЗ Еуровент ! Random Machine ![DOUBLEPOST=1517220610][/DOUBLEPOST]
Темата се затвара неколку пати заради еден лик пијаница со пет профили, јас мислам подобро е да се банира ликот со петте профили така и ќе дојде до квалитетна дискусија. Се до тогаш ќе биде вака како што е сега.
Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
И/Или да му се понуди искрена и неопходна помош...
[DOUBLEPOST=1517221642][/DOUBLEPOST]
Eve i na tebe da ti odgovoram na tvoeto mjaukanje....EUROVENT....EUROVENT.
Zemi uvezi klima uredi i prezentiraj im go na carina golemiot EUROVENT, kako dokument za kvalitet i dokaz deka E po EU regulativa klimata sto ja uvezuvas.
Ke ti kazat da odis da se slikas so nego na plostad, i da si doneses dokument od proizvoditelot so koj se potvrduva baranoto.
USTE EDNAS, ZAPOMNI, TOJ EUROVENT E EDEN GOLEM TERZGAROSKI DOKUMENT, PO TVOE KAZANO "TEZGERE".
Многу си смешен тезгере чорбаџи
, ти и твоите уште 3-4 подвоени личности !
Не знам како и зошто мислиш дека не се приметува дека сте една и иста личност !!!
Толку ли сте бедни во тоа ГрееМКД па не можете да најдете и платите уште 3-4 физички постоечки Тролчиња наместо Виртуелки као твоиве
Инаку ме радува што полека си го прифативте терминот Тезгере за Грее
Почна да ви се допаѓа, а ?
А дека Еуровент ви е прст во око се гледа со секој пост !
И за крај, логично е дека со тезгарошки докумнети за увоз се увезуваат само тезгериња, значи се увезува Грее
И не им се обраќај на луѓево овде као да се неписмени ! Знаат тие да прават разлика меѓу документи за увоз и тестови за сертифицирање како Еуровент со кои се докажуваат перформанси при точно одредени услови секогаш исти услови !
Грее инвертерите, сите веќе знаат, од 10 најмногу 3 работат како што треба , другите 7 се движат од полуфалични до тотално фијаско ! Сите имааат различни перформанси ! Затоа никад нема да добијат Еуровент !!! Тезгериња ![DOUBLEPOST=1517222400][/DOUBLEPOST]
@GT1 , во врска со сувиот дефрост, кај мене трепка сонцето, трае 3-6 минути и крева 600-1000W. Сега за сега не е преголем проблем (5-10 на ден, под нула кога е), затоа што досега немавме зима. Но во мисла ме става како ќе се однесува при нормални (ладни зими) наредните години когс просечните температури се со 10-15 степени помали. Ако и на -10 до -15 прави 6-10 дефрости на ден, би било ок, но да не почни на 30 минути да оди во дефрост. Здрави били па видели.
Свети бан, немој да лажеш, никого не сте обештетиле. Другарот на никола2004, кој на хансолот измерил цоп од 1.5 цели 2 години пробувал да ве добие, сте го откачувале со изговор дека немате време да се заебавате со поправки и се откажал, се грее на дрва веќе второ зимо, она ломото во ординација што не можеше да загрее не го обештетивте, другото ломо од пред 3 месеци што дуваше 40 степени на издуви не креваше на 18 не го поправивте и тој се вратил на ќумбе, на влавот хамберот што прави дефрости на 30 минути од нов, дојдоа од сервис рекоа се е во ред иако мрзнат двете цевки, што е дефинитивно знак за проблем. Ова само јас што знам а сум тука 2-3 месеци.
Од Греево не сум толку незадоволен, како што сум непријатно изненаден од грее продавачиве на форумот. Маркава ми стана грда затоа што тие се ноторни лажачи кои си ви вреѓаат муштериите и не верувам пак да земам грее. Целиов форум е инфестиран од ип клонови кои пишуваат лаги и навреди и си се лајкаат еден со друг. Пример шиткачот пак лаже, овај пат дека хаиерот 12 немал еуровент, еве го истиот. 12ката тундра е со Б, намерно предизвикува конфузија, ако проџе проџе, сака да створи конфузија дека има фалсификат на хаиери на пазарот:
Прегледај го приврзокот 184562
на ова слика може да се види и друго, а тоа е дека се што продава Енергија е со Еуровент. Еве ја понудата на Енергија:
Прегледај го приврзокот 184563
Интересно е што териростичко-индискиот-навредувачки-лажен-тролски маркетинг на ип клоновите има спротивен ефект, па сите овде почнаа да наоѓаат подобри понуди со еуровент и да рекламираат Хаиери. Сега цел форум испаѓа дека работи за Енергија и Енергија си доби бесплатна реклама, на сметка на ип клоновите и нашето скапоцено време.
Затоа во еден од моите претходни постови ги нареков Мајстори за аутоголи ! Фирма за која работат вакви антиталенти нема долго да работи...Ќе мора да смени нешто 100% !
Или вработени, или бренд, или газда, или дејност ! Да не беа толку надреално неспособни Грее во Македонија ќе го мразеа само тие што се заебани лично ! А вака секој што овде чита ќе си размисли дека каде има чад најверојатно има и оган ! Освен ако чадот е од многубројните дефрости на Грее Тезгериња !
А ако не размисли пред да купи , ќе мисли x 10 отпосле
Елементарна логика ...[DOUBLEPOST=1517222718][/DOUBLEPOST]
"Jajce na oko" si zaboravil uste eden brend, No.1 ti fali GREE.
Ke zarabotis nesto, vaka rabotis za niv bezpari.
Ти и мене ми пиша еднаш дека сум најголем промотор на Грее !
Јас ти одговорив дека ќе го проколнувате денот ти и твоите 3-4 подвоени личности кога си пишал таква ноторна глупост !
Сега гледам и на друг истото му го пишиш !
Jас ни во живо, ни на филм, ни во литература нит во сон не сум видел поголем антиталент од тебе, IP клоновите !
(нема граматичка грешка овде, еден и ист е, осамен и гневен... )[DOUBLEPOST=1517226145][/DOUBLEPOST]
Kakva reklama i napraivte na tundrata bas me ubedivte da zemam za kaj roditelite mislev da zemam kako mojata aeri18 ama izgleda ke bide tundra18 fala za pomosta vo izborot
)
Да ти кажам право, антиталентиве на веков од Грее го направија за Хаиер Тундра 18ка во МКД тоа што Енергија и Сетек никогаш не успеале !
Јас прв го спомнав чисто онака како споредба со Daikin FTX Или GV беше не ми текнува во моментот ! Ми падна во око лошиот Еуровент на Дајкиниве, лошиот однос цена /перформанси и се запнав да најдам доста поевтина клима која има подобри перформански по еуровент ! Клоновиве, т.е подвоената личност тотално попизде и распали по Тундра , по мене, по Еуровент по „В“ буквата по „Е“ буквата и тоа траеше десетици постови додека сите на форумов не дознаа дека подобра 18ка за парите не пoстои
Додека тотално сите не дознаа дека Хаиер има Еуровент, дека Мидеа има Еуровент и дека ГРее НЕМА Еуровент !
[DOUBLEPOST=1517226779][/DOUBLEPOST]
[DOUBLEPOST=1517104897][/DOUBLEPOST]
Конечно и од Енергија купец ! Сетек со „Е“, Енергија со „Е“ ! Подвоен, што е следно !/
Фотошооп се документите од Сетек и Енергија ! Да не им веруваат ! Само тебе да ти веруваат ! Само Грее има оригинални фискални, доуша БЕЗ Еуровент де !
IP клонови, да ви купам јаже или самите ќе си го купите
Камиказе Тролови