"Исто така се гарантира дека уредот ги задоволува официјално објавените спецификации за неа".
Е ова е многу моќна реченица, ова е доказ зошто е важен ЕУРОВЕНТ. Ова е што ГРЕЕ го нема.
Може се добри уреди, не сум имал никогаш и не знам, само немој да го потценувате сертификатот.
znaci gream okolu 65 kv kukja vo sonje,izllacija bukvalno minimalna samo stiropor 5 sm fasada,dupli drveni prozori,tavan neizoliran(samo ploca gore),dolu podzemna garaza i podrum,prv pat kupuvam inverter so namena da bide primarno greenje(i uspeva vo toa)
primarno za greenje mi bese okolu 37 kv(otvorena dnevna trpezarija kunja) megjutoa so ogled deka imame blaga zima uspeva da zagree i spana banja i hodnik(okolu 65 kv vkupno)
nemam meraci za potrusuvacka i ne mi ni trebaat posto sum zadovolen od smetkata za struja(dekemvri skoro 5800)
defrost kolku pravi ne brojam posto od 07:30 do 17:30 nema nikoj doma,koga pravi defrost ne duva laden vozduh,edeino koga ke postigne temperatura kompresorot isklucuva i togas samo vnatresniot ventilator duva mlak vozduh
stavena na 24 stepena celo vreme
pozdrav[DOUBLEPOST=1517106181][/DOUBLEPOST]
@orce6624 Pred 5 месеци ти е купена.....збориме за сега у моментов што има и како има.
@Ljesh Njeri
Интересен е и делот дека Уредот ако треба може да се замени со нов, за да неколку реда подоле стои дека ако се срвисира Уредот или делот што ке се замени, може и да не биде нов, но ке бил во добра работна состојба

[/Q
[DOUBLEPOST=1517106509][/DOUBLEPOST]
@orce6624 Pred 5 месеци ти е купена.....збориме за сега у моментов што има и како има.
@Ljesh Njeri
Интересен е и делот дека Уредот ако треба може да се замени со нов, за да неколку реда подоле стои дека ако се срвисира Уредот или делот што ке се замени, може и да не биде нов, но ке бил во добра работна состојба
vo energija mi bese kazano deka imam 3 god bezuslovna garancija (drugo ne me interesira)
do lani se greev na drva i mi izleguvase matematikata poskapo nego na struja
tada da jas za 2-3 godini ke si gi vratam parite od inverterot pa posle toa i da se rasipe pak sum vo prednost,posto ne se zamaram so drva ne zagaduvam i gream 24 casa(a od energija ako nesto ima ako sakaat neka stavaat polovni delovi,mene mi e bitno 3 god uredot da funkcionira ispravno)