Најекономично греење и ладење

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.503
Ti kazav deka nema potreba sovet od tebe a za volja na vistinata moze ti da si zemes ako e za laden vozduh taa gree na vlavot sto duva mraz laden vozduh maka macu coekot. Izborot e izmegu aeri(jas kako so pizitivno korisnicko iskustvo od istata) ili tundrata zatoa sto ti me ubedi da ja zemam bas so maabetot prethodno za euroventot. Ama nikoko ne e vo igra gree e sea ti raznisku zosto. Pozdrav sekoe dobro
Lazgo eden, jas ja imam taa klima a ti ne...a napisa i Vlavot kolku vreme duva, a duva najmnogu do 2minuti i stanuva zbor za situacija na zapocnat defrost ciklus. Ja izduvuva preostanatata toplina pred defrostot.

Kaj tebe duva CELO vreme kako sto vikas na postignata....e toa e lepi Ladenje so laden vozduh, i toa trae doolgo vreme. Sam si go napisal deka e toa taka.

Последно уредено:
Член од
2 март 2017
Мислења
1.396
Поени од реакции
441
Aj vaka sea jas da prasam ama samo konstruktivni odgovori molam. Za kaj roditelite se mislam dali 18 aeri sto ja imam i sum zadovolen od nea skoro cel stan go gream ili tundrata 18 ka. ????. (srelec nema potreba da sa maci da pisuva od nego nema potreba sovet. Takov recnik um ne dava.
I Vivax-ot i Haier-ot se dobri moj predlog ti e aeri bidejki imas iskustvo so aeri pozz

Член од
13 јули 2008
Мислења
1.397
Поени од реакции
1.886
I Vivax-ot i Haier-ot se dobri moj predlog ti e aeri bidejki imas iskustvo so aeri pozz
Баш така. Штом си задоволен и ти врши работа да идеш со аери 18ка.

Ем и има со што да споредиш а тоа е многу важно. Си знаеш како да ја работиш и капацитет и се.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.503
Kakvi izmislici...em na prv post se zali so duvanje bezveza na ventilatorot, i odma dvajca zaklucuvast deka on bil Zadovolen.
Uste i ke imal i da sporeduva???? Dve isti klimi li ke sporeduva?? Hahaha

Manipulanti...coekot se zali na taa rabota na klimata, ne ja fali, GoNervira

Dali i kaj tebe na tvojata vivax koga ke postigne zadadena temperatura vnatresniot ventilator ne se gasi vrti poleka a perkata se zatvara 2/3 jas zemav pred nekoe vreme vivax aeri 18 gree super ama ova strasni me nervita

Последно уредено:
Член од
26 август 2017
Мислења
422
Поени од реакции
895
@orce6624 @Nikola Gp bravo za spodeluvanjeto, za nivoto na konverzacija, za odmerenosta...
Vie ste vistinskata reklama za Tundrata, za Haier, Za Energija i za Setec..
Onoj pacienton (Govedono so se dere so najgolem font) koj za razlika od vas ne e skroz cist odnosno ima nekakov interes vo seto ova, od vas neka nauci kako kulturno se spodeluva bez da se lupaat gluposti i bez da se provocira i prodava pamet..
Poradi vas se razbistri dovolno enigmata za Tundrata koja so svojata pristojna cena pred se vleguva vo uzi izbor za 18ki so brkam za Dedoto..

Член од
15 јуни 2017
Мислења
62
Поени од реакции
95
Дали некој може да сподели колку е просечната потрошувачка на 5kw клима кога е во одржување на температура?

L

lleeoo

Гостин
Kakvi izmislici...em na prv post se zali so duvanje bezveza na ventilatorot, i odma dvajca zaklucuvast deka on bil Zadovolen.

Alo bre kako prvo nauci se da ne navreduvas a kako vtoro toa bea prvite denovi koga ne znaev da ja raboram a ne duva laden vozduh ruku mlak go mesa a na defrost koga ke se sluci ednas dnevno zapira ventilatorot oti ima zastita od laden vozduh a ne kako kaj tebe ili kaj vlavot sti se zaku 2 min mraz vozduh poleka ne sum jas na forumov 10 god kako tebe

Член од
26 август 2017
Мислења
422
Поени од реакции
895
Дали некој може да сподели колку е просечната потрошувачка на 5kw клима кога е во одржување на температура?
Grubo od 400-600W ama ima mnogu faktori i uslovi od koi ke zavisi potrosuvackata na odrzuvanjeto na T na edna 5.5ka..

L

lleeoo

Гостин

Aj sea ti prasah kako se odnesuvaar site ponovi klimi koga ke postignat temoeratura isven tvoite gree normalno[DOUBLEPOST=1517165583][/DOUBLEPOST]
Баш така. Штом си задоволен и ти врши работа да идеш со аери 18ка.

Ем и има со што да споредиш а тоа е многу важно. Си знаеш како да ја работиш и капацитет и се.
Pa na pocetokot ne znaev ama sega e bombona ke vidam so ke napravam ama sigurno ke bidi edna ot tie dvete

Член од
28 февруари 2017
Мислења
2.770
Поени од реакции
2.682
Во принцип освен првиот ден кога ќе ја уклучиш или кога ќе и смениш драстично зададена температура, останатото време климите тоа и работат, одржуваат температура.
Кај мене Мицубиши Сф 50 просек и испадна 0,644 кв/ч , кај некои е повеќе кај некои помалку, зависи од површината(кубатурата)што ја грееш и топлинските загуби.

Последно уредено:
Член од
2 октомври 2017
Мислења
183
Поени од реакции
330
Aj vaka sea jas da prasam ama samo konstruktivni odgovori molam. Za kaj roditelite se mislam dali 18 aeri sto ja imam i sum zadovolen od nea skoro cel stan go gream ili tundrata 18 ka. ????. (srelec nema potreba da sa maci da pisuva od nego nema potreba sovet. Takov recnik um ne dava.

Moja препорака ти е да земеш Хаиер 18 заради повеќе причини.
-имаш Аери, па ова е одлична прилика да земеш нешто друго и да споредиш кое е подобро. Цената е слична.
-Хаиер Тундра 18 моментално според еуровент и за парите е без конкуренција.
-јас ја видов во работа и ако може да му се верува на сопственикот, нема направено ниту еден сув дефрост досега. Дефрот прави само ако е замрзната единицата.
-Многу е моќна, за брзо време качува 2.6KW и дува жежок воздух.
-внатрешната единица дува со 900м3 што е услов за добро греење.
-минимална потрошувачка е 400w/h.
-COP-от е сличен со оној на Хансол -20.
-надворешната единица не се слуша во работа при одржување на температура.
-внатрешната единица е многу тивка.

Исто така види ја оваа клима, А+++ во moderate клима . Друг уред што е толку ефикасен е Митсубишито од 64.000 денари, но тоа работи до -15, а оваа клима работи до -32.
Vivax 35AEYI A+++ -32

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom