Ako citas medju redovi ce razberes deka ne postoi takva moznost ili e epten e mala da poseduva i Pulse Modulated Electric Valve
http://www.emersonclimate.com/Documents/FlowControls/pdf/electronicexvalves/EX2-Pulse-Modulated-Electric.pdf. Gledas i samiot od primerot so LG-to, ako si vo sostojba otvori ja nadvoresnata edinica i baraj nesto kako na slikata, nesto sto dobiva napojuvanje,a ima cevcinja za vlez i izlez na freon. Inace kapilara e tenko cevce so diametar od 0.8-1.0 mm so dolzina 0.5-0.8 m ( dolzinata i precnikot se razlicni i se proektirani za sekoja snaga i kapacitet, vsusnost i tuka e majstorijata pri proektiranje ) namotano vo spirala.....[DOUBLEPOST=1513531004][/DOUBLEPOST]
Trebase i manipulacija da e pod navodnici. Znaci ce strazaris i ce me "fatis" kako prodavam necii uredi i so toa ce me razotkries.... Abe ova e da ne veruvas! Ti mu pruzas raka a toj e na strek i ce razotkriva. Sakav samo da gi zakopame sekirite, ne mora lula na mirot, ne pusam vece 10 godini, ama izgleda tvojata selira e seuste otkopana.