- Член од
- 25 септември 2015
- Мислења
- 106
- Поени од реакции
- 197
znaci vaka:toa sto ja vikaat economic neznaci deka kako 18ka pomalku ke trosi .....ne nego taa voopsto ne e 18 ka...ako gi vidis karakteristikite pre bi rekol deka e poblisku do 12kata..znaci tocno kako sto rekov i predhodno taa e 4kw -4,5kw..inace 18kata lomo e odlicen klimatizer.steta sto ja nema viola serijata na gree.razlikata megju dvete 18ki lomo e sto poeftinata ja narekuvaat "economic"i po karakteristiki odgovara na 4kw-4.5kw (provereno)
I mene mi kazaa deka razlikata e deka ednata ja vikaat economic, ama mene toa nisto nemi znaci.
Koga otidov vo Energija tie tamu ne mi kazaa deka Daisekai e poskapa od suzumi poradi imeto.
Sto vsusnost e razlikata, za sto treba da dadam okolu10000 poveke???
Ako taa e poekonomicna treba da bide poskapa, ama i tie vrska si nemaat sto prodavaat.
A kako sto gledam uste malku u-crown ke bidne poskap i od zubadanot
A aeci vivax e tuka negde so koe lomo, bidejki znacitelno e poeftino od poeftinoto lomo, i ima grejac na tacna, a mislam deka lomoto nema.
Pa na kraj kraeva so rastot na dolarot ne porasnaa cenite na drugite klimatizeri (toshiba, daikin, mits...), zatoa velam ovie od greemak go preteraa, i sega so doaganje na zima gi kacija cenite
Inace ona vivaxot mislam deka e odel na midea.Na kraj koga se kupuva invertor klima za GREENJE ako nemas dovolno pari za japonec togas gree lomo....i nisto drugo..ona neo..beko..fuego..st..favorit..i drugi slicni...se e toa boranija...podobro skini gi parite odma nego li da se nerviras potoa...pozzz
pozzz[DOUBLEPOST=1443202453][/DOUBLEPOST]