Најдобар фудбалер за 2010 година - FIFA Ballon d'Or 2010

Кому би му ја доделиле оваа најпрестижна награда?

• Вкупно гласачи
    223
Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.986
Поени од реакции
23.591
Канаваро тогаш беше најдобар италијански играч колку и да не ти се допаѓа тоа,после него беше Буфон,според тебе кој требаше да ја добие,Пирло грбавиот?што има везе ако е дефанзивец.

.

Тој Пирло грбавиот беше МВП на тоа светско лепи, како што кажа Пејо , наградата ја доби Канаваро зашто беше Капитен, пошто Малдини се одкажа од репрезентацијата година пред, иначе немаше ни тоа кускулето да го види.

Нејсе

Aко цела сезона се 3-4 натпревари тогаш добро...
Канаваро цела сезона беше одличен во одбраната на Јуве и Италија и сосема беше заслужен неговиот избор за играч на годината. Да не барам сега клипови од таа сезона каде Канаваро ги правеше смешни напаѓачите на противничките екипи.
Не се прајте будали со сила. Таа сезона како изиграл Тиери Анри ретко кој изиграл у историјата на фудбалот. Давањето на наградата на Канаваро беше чист промашај, имаше многу дискусии за тоа, многу добро знаете свите !

И јас навивав за Италија на тоа светско, и сакав италијанец да ја добие, но не ја заслужи, исто како и било кој од овие тројца кускулиња горе.

Ја заслужи четвртото кускуле кое не е на листава :pos:

Тоа е мое мислење и неможе да ме убедат ни 100 колумни, јас највише им веруем на своите очи.

А моите очи лани видоа играч кој беше ДОМИНАНТЕН против секој свој директен противник, играч кој просек како Диего Милитио го направи најдобар стрелец во ЕВРОПСКИ ШАМПИОН, играч кој ПОСТИГНА 5 голови на светско првенство иако е играч од средината, играч кој освои 3 круни лани, играч кој успеа да го направи невозможното , на екипа како Интер да и донесе титула у ЛШ верувале или :pos:

Лани = Снајдер па празно место па ЧАви.

За Имниеста или како се викаше што беше повреден пола сезона не ми се ни прае муабет.

Меси е више клише да се стае у овие три а не да му се даде награда.

И затоа више кој мора ја би рекол од овие тројца најдобриот играч за врска лани Снајдер, овај ЧАви де :)

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.500
Поени од реакции
4.076
Незнам што им е целта на овие, што требаше да направи Снајдер за барем во конкуренција за освојувањето да биде?

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.601
Поени од реакции
6.806
Драго ми е што гледам повеке реални фанови него ли наивни, Меси , Чави ,Иниеста ? Да , тоа се врвни играчи и задоволен сум што се родив во период кој овие играчи можам да ги гледам како играат.Но во овој случај Снајдер е тој кој за чекор е пред нив,лани на секоја утакмица даваше 150 % и потполно заслужено ке биде доколку тој ја добиеше оваа награда која пред малку ја сметав за престижна.Прво исфрлија играчи од листата што заслужуваат да бидат а потоа Снајдер го сметаат како аутсајдер во ланската сезона? Иронично.

Ивица ЈМК

Forza Juve Per Sempre!!!!
Член од
28 март 2010
Мислења
1.399
Поени од реакции
270
Драго ми е што гледам повеке реални фанови него ли наивни, Меси , Чави ,Иниеста ? Да , тоа се врвни играчи и задоволен сум што се родив во период кој овие играчи можам да ги гледам како играат.Но во овој случај Снајдер е тој кој за чекор е пред нив,лани на секоја утакмица даваше 150 % и потполно заслужено ке биде доколку тој ја добиеше оваа награда која пред малку ја сметав за престижна.Прво исфрлија играчи од листата што заслужуваат да бидат а потоа Снајдер го сметаат како аутсајдер во ланската сезона? Иронично.
Самиот си се демантираше дека снајдер треба да ја добие наградата.Единствениот кој е константен со добри игри последниве 3 години од цела листа сите убаво знаеме дека е Лионел меси.крај.

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
гласав за иниеста поради голот постигнат во светкото некој викаа дека не требело да бидат овие 3 ца мегу нив требело снајдер јас мислам дека подобро беше пред некоја година кога се избираа 5 канидати и да нема забуни вака незнам збунувачки е ако знае некој повеке нека ме демантира

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.269
Поени од реакции
8.251
Не се прајте будали со сила. Таа сезона како изиграл Тиери Анри ретко кој изиграл у историјата на фудбалот. Давањето на наградата на Канаваро беше чист промашај, имаше многу дискусии за тоа, многу добро знаете свите !

И јас навивав за Италија на тоа светско, и сакав италијанец да ја добие, но не ја заслужи, исто како и било кој од овие тројца кускулиња горе.

Ја заслужи четвртото кускуле кое не е на листава :pos:

Тоа е мое мислење и неможе да ме убедат ни 100 колумни, јас највише им веруем на своите очи.

А моите очи лани видоа играч кој беше ДОМИНАНТЕН против секој свој директен противник, играч кој просек како Диего Милитио го направи најдобар стрелец во ЕВРОПСКИ ШАМПИОН, играч кој ПОСТИГНА 5 голови на светско првенство иако е играч од средината, играч кој освои 3 круни лани, играч кој успеа да го направи невозможното , на екипа како Интер да и донесе титула у ЛШ верувале или :pos:

Лани = Снајдер па празно место па ЧАви.

За Имниеста или како се викаше што беше повреден пола сезона не ми се ни прае муабет.

Меси е више клише да се стае у овие три а не да му се даде награда.

И затоа више кој мора ја би рекол од овие тројца најдобриот играч за врска лани Снајдер, овај ЧАви де :)
Добро сега, кој се прави будала со сила? Прво 90% од вас викаат дека Снајдер требал да биде во конкуренција затоа што освоил се што може да се освои на клупски план и играл финале на СП, а после ти ми го спомнуваш Анри за 2006 година кој ништо не освоил таа година:toe:. Канаваро 2006 освои СП со Италија и домашно првенство со Јуве и беше апсолутно најдобар играч на тимот и репрезентацијата, истото она што беше Снајдер во својот тим и својата репрезентација.

По твојава логика апсолутно е апсурдно да се споредуваат како играчи Снајдер и Меси еден на еден. Победникот е однапред познат. Не само Снајдер туку и било кој играч на светот:toe:

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.200
Поени од реакции
52.501
Канаваро 2006 освои СП со Италија и домашно првенство со Јуве и беше апсолутно најдобар играч на тимот и репрезентацијата, истото она што беше

:icon_lol: :icon_lol:

знам дека посакуваш да е Канаваро ранг на играч достоен за таа титула(мада не знам зошто) ама ќе мора да прифатиш еден ден дека освен просек ништо друго не е. Еднаков на Барзаљи, Гросо, Закардо... сите овие заедно со него имаат само еден светски куп.......кој го има и Капдевила званично годинава..

Ивица ЈМК

Член од
28 март 2010
Мислења
1.399
Поени од реакции
270
Wesley Sneijder
Season 2009/2010 41 натпревар,8 постигнати гола
Season 2010/2011 18 натпревари,2 постигнати гола

Lionel Messi
Season 2009/2010 53 натпревари, 47 гола
Season 2010/2011 20 натпревари, 25 постигнати гола

А да не зборам колку по прљав играч е Снајдер него ли Меси.(еден од критериумите за наградата):smir:

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
glasav za cavi hernandez zatoa sto ne treba da se brojat golovite samo , treba da se vidi i koj gi mesti golovite na mesi poveketo se delo na cavi a mesi e egzekutor vo celata situacija , sekako da mozev da glasam uste ednas ke glasav za snajder deckoto minatata sezona ja odigra so 200 na saat

Член од
22 ноември 2010
Мислења
384
Поени од реакции
11
Самиот си се демантираше дека снајдер треба да ја добие наградата.Единствениот кој е константен со добри игри последниве 3 години од цела листа сите убаво знаеме дека е Лионел меси.крај.
i so treba toa da znaci? ja mislam deka za minatata fudbalska sezona izbiraat najdobar fudbaler?

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.269
Поени од реакции
8.251
Абе знам дека сакате сите да верувате во тоа дека Јуве ја наместија таа титула ама едноставно таа година момците беа прејаки за другите и немаа конкуренција. Таа им е одземена само за FIGC да има лице да им ја одзме и таа во 2005 и да ги исфрли од лига. Да таа 2005 кога се утепаа од местење со Милан (да твој Милан) и федерацијата пресуди дека Јуве местеле а Милан местел ама не доместувал и ги казни само со минус бодови.

Член од
22 ноември 2010
Мислења
384
Поени од реакции
11
Wesley Sneijder
Season 2009/2010 41 натпревар,8 постигнати гола
Season 2010/2011 18 натпревари,2 постигнати гола

Lionel Messi
Season 2009/2010 53 натпревари, 47 гола
Season 2010/2011 20 натпревари, 25 постигнати гола

А да не зборам колку по прљав играч е Снајдер него ли Меси.(еден од критериумите за наградата):smir:
druze se gleda samo minatata sezona i toa ne samo golovite!
gluposti se iznapisa u poslednite dva posta ejjj ne si svesen!

Ивица ЈМК

Член од
28 март 2010
Мислења
1.399
Поени од реакции
270
glasav za cavi hernandez zatoa sto ne treba da se brojat golovite samo , treba da se vidi i koj gi mesti golovite na mesi poveketo se delo na cavi a mesi e egzekutor vo celata situacija , sekako da mozev da glasam uste ednas ke glasav za snajder deckoto minatata sezona ja odigra so 200 na saat
не би рекол.

--- надополнето ---

druze se gleda samo minatata sezona i toa ne samo golovite!
gluposti se iznapisa u poslednite dva posta ejjj ne si svesen!
ај види у насловот шо пишува????сезона 2009/2010 или Најдобар играч за 2010????????????

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.200
Поени од реакции
52.501
Абе знам дека сакате сите да верувате во тоа дека Јуве ја наместија таа титула ама едноставно таа година момците беа прејаки за другите и немаа конкуренција. Таа им е одземена само за FIGC да има лице да им ја одзме и таа во 2005 и да ги исфрли од лига. Да таа 2005 кога се утепаа од местење со Милан (да твој Милан) и федерацијата пресуди дека Јуве местеле а Милан местел ама не доместувал и ги казни само со минус бодови.
хеаххехах муабетов со Калчополи со интерашите терај го.... јас поправив граматичка грешка.... и несакајќи му го одзедов на Канаваро единствениот трофеј со кој ве залажа дека е уствари играч :icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom