Марли
Tci
- Член од
- 30 јануари 2008
- Мислења
- 13.986
- Поени од реакции
- 23.591
Канаваро тогаш беше најдобар италијански играч колку и да не ти се допаѓа тоа,после него беше Буфон,според тебе кој требаше да ја добие,Пирло грбавиот?што има везе ако е дефанзивец.
.
Тој Пирло грбавиот беше МВП на тоа светско лепи, како што кажа Пејо , наградата ја доби Канаваро зашто беше Капитен, пошто Малдини се одкажа од репрезентацијата година пред, иначе немаше ни тоа кускулето да го види.
Нејсе
Не се прајте будали со сила. Таа сезона како изиграл Тиери Анри ретко кој изиграл у историјата на фудбалот. Давањето на наградата на Канаваро беше чист промашај, имаше многу дискусии за тоа, многу добро знаете свите !Aко цела сезона се 3-4 натпревари тогаш добро...
Канаваро цела сезона беше одличен во одбраната на Јуве и Италија и сосема беше заслужен неговиот избор за играч на годината. Да не барам сега клипови од таа сезона каде Канаваро ги правеше смешни напаѓачите на противничките екипи.
И јас навивав за Италија на тоа светско, и сакав италијанец да ја добие, но не ја заслужи, исто како и било кој од овие тројца кускулиња горе.
Ја заслужи четвртото кускуле кое не е на листава

Тоа е мое мислење и неможе да ме убедат ни 100 колумни, јас највише им веруем на своите очи.
А моите очи лани видоа играч кој беше ДОМИНАНТЕН против секој свој директен противник, играч кој просек како Диего Милитио го направи најдобар стрелец во ЕВРОПСКИ ШАМПИОН, играч кој ПОСТИГНА 5 голови на светско првенство иако е играч од средината, играч кој освои 3 круни лани, играч кој успеа да го направи невозможното , на екипа како Интер да и донесе титула у ЛШ верувале или

Лани = Снајдер па празно место па ЧАви.
За Имниеста или како се викаше што беше повреден пола сезона не ми се ни прае муабет.
Меси е више клише да се стае у овие три а не да му се даде награда.
И затоа више кој мора ја би рекол од овие тројца најдобриот играч за врска лани Снајдер, овај ЧАви де