Најдобар производител на матични плочи?

Најдобар производител на матични плочи?

• ASUS

Гласови: 109 36,5%
  • ABIT

Гласови: 21 7,0%
  • MSI

Гласови: 48 16,1%
  • JWELE

Гласови: 7 2,3%
  • INTEL

Гласови: 50 16,7%
  • GIGABYTE

Гласови: 64 21,4%

• Вкупно гласачи
    299

bubax_emir

чаирчанче
Член од
12 ноември 2008
Мислења
300
Поени од реакции
8
Се согласувам со тебе интел си е интел нема гајле имам постар комп..незнам која година е турка 98win има 166mhz процесор 16 мб рам и 2 мб графичка целиот е интел што не му имам правено нема гајле работи како будала а овај поновиот што го имам и тој е целиот интел нема дефек еве 3 години целиот е интел....а комшијата има амд со asus плоча па до сега има повеќе пари дадено од што го купе.и матичната нова ја зеде и пак нешто не штима кочи...
интел си е интел
haha slicen kom ko mojot mislam stariot i toj bese Celiot intel duri i maus i tastatura veke e star 8 godini i e vo podrum 100% sum siguren deka sea da go zapalam ke Furaaa :) Intel4ever :)

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Се согласувам со тебе интел си е интел нема гајле имам постар комп..незнам која година е турка 98win има 166mhz процесор 16 мб рам и 2 мб графичка целиот е интел што не му имам правено нема гајле работи како будала а овај поновиот што го имам и тој е целиот интел нема дефек еве 3 години целиот е интел....а комшијата има амд со asus плоча па до сега има повеќе пари дадено од што го купе.и матичната нова ја зеде и пак нешто не штима кочи...
интел си е интел
Леалеј компјутерот ама ти е јак.Појак е од мојот посебно графичката.А ни рамот ни процесорот не се лоши.:pos2:

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
интел си е интел
Тоа ти е од кај ќе земеш и што ќе ти стават. Претходниот компјутер ми беше AMD Athlon со Abit Fatality плоча, али мака немаше, overclock, 24/7 работеше 3 години некаде, се на се да беше исклучен во годината 15 дена (10-12 кога сум бил на одмор) останатото некогаш кога сум го исклучувал, одкако го продадов летово (зошто земав појак) немале никаков проблем тие и супер им вози, се е битно што ќе земеш, ако не се разбираш можат што сакаат да ти стават и што сакаат да ти кажат и колку сакаат да ти наплатат.

k@z@n

RS power
Член од
3 март 2008
Мислења
997
Поени од реакции
53
Тоа ти е од кај ќе земеш и што ќе ти стават. Претходниот компјутер ми беше AMD Athlon со Abit Fatality плоча, али мака немаше, overclock, 24/7 работеше 3 години некаде, се на се да беше исклучен во годината 15 дена (10-12 кога сум бил на одмор) останатото некогаш кога сум го исклучувал, одкако го продадов летово (зошто земав појак) немале никаков проблем тие и супер им вози, се е битно што ќе земеш, ако не се разбираш можат што сакаат да ти стават и што сакаат да ти кажат и колку сакаат да ти наплатат.

Да тоа најмногу ако не се разбираш ке ти стават шкарт роба и пак ебан ама имам чичко во австралија работи програмер тој ми вика дека од интел нема подобра машина валда се разбира чоекот од нешто...
интел си е интел...

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Да тоа најмногу ако не се разбираш ке ти стават шкарт роба и пак ебан ама имам чичко во австралија работи програмер тој ми вика дека од интел нема подобра машина валда се разбира чоекот од нешто...
интел си е интел...
Во јаките земји нема фуш роба, фуш робата е за земјите ко нашата :) Така да таму што и да земеш ти е добро, ако нешто имаш проблем ќе ти го заменат одма. За процесори моментално Интел се најдобри за персонални компјутери али муабетот е матични плочи, и да имаат добар chipset али другите фирми подобро им го произведуваат.

R

RAYTHEON23

Гостин
super ASUS pa da oni kako kompanija uste odamna pravat maticni ploci..vsusnost samo toa i proizveduvaa..no potoa se pustija vo drugite sektori:helou::helou:

oprem

google master
Член од
2 февруари 2009
Мислења
17
Поени од реакции
0
Momentalno mislam deka e toa pokraj Asus, Gigabyte koj pravi mnogu dobri ploci i legendarniot DFI koj go nema gore na listata neopravdano a e son na sekoj overkloker.

snowmen

The Rock
Член од
26 јануари 2009
Мислења
108
Поени од реакции
1
да ја земам ли оваа ако е добра???

Attachments

Член од
29 октомври 2008
Мислења
1.394
Поени од реакции
259
да ја земам ли оваа ако е добра???
Кинеско срање.....избегавај матична плоча со АМД чипсети. Неколку души кажаа позитивно мислење за J&W, али некако според мене не ми се сигурни....
Земај или Asus или MSI.
Еве ќе ти понудам една, значи за ниска цена да добиеш солидни перфоманси:

MSI P6N SLI-F V2, Nforce 650I SLI Chipset, FSB 1333, 4xDDR2 800Mhz, 7.1Ch. , Gbit LAN, 2x PCI-E x16 SLI
Цена - околу 3500 ден

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Човекот бара матична за АМД процесор, а ти му нудиш матична за интел и тоа со нвидиа чипсет :uvo:

Член од
27 јануари 2008
Мислења
1.611
Поени од реакции
85
Мислам дека ASUS се топ-најдобри, а и GIGABYTE добро се покажуваат...

Член од
29 октомври 2008
Мислења
1.394
Поени од реакции
259
Човекот бара матична за АМД процесор, а ти му нудиш матична за интел и тоа со нвидиа чипсет :uvo:
Се извинувам.... не сум го разбрал баш...

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Кинеско срање.....избегавај матична плоча со АМД чипсети. Неколку души кажаа позитивно мислење за J&W, али некако според мене не ми се сигурни....
Земај или Asus или MSI.
Еве ќе ти понудам една, значи за ниска цена да добиеш солидни перфоманси:

MSI P6N SLI-F V2, Nforce 650I SLI Chipset, FSB 1333, 4xDDR2 800Mhz, 7.1Ch. , Gbit LAN, 2x PCI-E x16 SLI
Цена - околу 3500 ден

Си ги измешал работите тоталка. АМД чипсетот е оној кој што е многу јак во моментов(сепак Интеловиот е подобар) а Нвидиа чипсетите се тешко срање.

Член од
24 декември 2008
Мислења
19
Поени од реакции
16
хмм интересна тема како мој фаворит ќе ги земам ASUS и Abit ( кои за жал повеќе не се произведуваат ). Во последниве 6 години ( пошо сменив прилично многу компјутери и матични плочи ) можам со гордост да кажам дека Abit се покажа како многу стабилна плоча, квалитетна и феноменална за оверклок, иако во моментов користам Asus, сепак Аbit на срце ми лежи !! :)))))

п.с. Поквалитетна плоча од Abit мислам дека нема ни да излезе, без разлика какви плочи да излезат тоа си е тоа :vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom