Најдобар производител на матични плочи?

Најдобар производител на матични плочи?

• ASUS

Гласови: 109 36,5%
  • ABIT

Гласови: 21 7,0%
  • MSI

Гласови: 48 16,1%
  • JWELE

Гласови: 7 2,3%
  • INTEL

Гласови: 50 16,7%
  • GIGABYTE

Гласови: 64 21,4%

• Вкупно гласачи
    299
Член од
21 ноември 2008
Мислења
61
Поени од реакции
0
хмм интересна тема како мој фаворит ќе ги земам ASUS и Abit ( кои за жал повеќе не се произведуваат ). Во последниве 6 години ( пошо сменив прилично многу компјутери и матични плочи ) можам со гордост да кажам дека Abit се покажа како многу стабилна плоча, квалитетна и феноменална за оверклок, иако во моментов користам Asus, сепак Аbit на срце ми лежи !! :)))))

п.с. Поквалитетна плоча од Abit мислам дека нема ни да излезе, без разлика какви плочи да излезат тоа си е тоа :vozbud:
Комплетно се слагам со тебе,но и ДФИ е тука негде

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.925
Sephiroth da ve prasam nesto ti sto bi preporacal za maticna ploca
posto razmisluvam i sakam da kupam maticna ploca inaku imam maticna P35 Q6600 taka nesto i razbrav deka ne podrzuva crossfaer i zatoa sakav da kupam samo maticnata za solidna cena ne mora mnogu eftino nesto sredina i moze maaalku poskapo ama intel da bide ili nesto drugo ti sto mislis, A procesorot ne menuvam barem zasega ne, imam CORE DUO QUAD 2.4Ghz od intel,a grafickata 3870HD.
Kazete nekoja dobra maticna ama da ima univerzalna podrska za ram,crossfaer,menuvanje procesor takvo nesto slicno. Fala

P.S. imam mnogu dilemi ili trilemi mnogu pati razmisluvam da menuvam grafickata ili pak maticnata ili da dodavam uste edna graficka.sto znam??:tapp::kesa:

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Пане, графичката што ја имаш не би ја ставил во crossfire. А што се однесува до предлогот за плоча, било која crossfire capable плоча на Asus или Gigabyte би ти завршила работа, само да знаеш цените им почнуваат од 100 евра, и завршуваат таму накај 250.

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.925
fala,ama maticnata od asus iako dobro vrsi rabota i ne mi prai kefot,Gigabyte taka i taka.tuku kazi mi po tvoe koja e aktuelna maticna od intel posto sum redoven kupuvac od anhoch taka da cenata mi e prifatliva i ne e problem znam deka postoi
maticna sto podrzuva ddr3 samo procesorot e nehalem i7 i taka natamu,no mi treba sto podrzuva mojot procesor CORE 2 QUAD 2.4Ghz za da stavam toj istiot procesor pa ponatamu drug procesor ke zamenam nov i taka natamu. no celta mi e poradi grafickata i moznost overklokabilna. A maticnata razmisluvam za JW-P35-PRO ili
JW-X48D2-EXTREME ili nekoe slicno takvo sto mislis koe??? drug predlog. zasto ako kupuvam pa potoa ne e toa sto treba i ke si cukam glavata:uvo: znaes na sto mislam FALA

Член од
16 јануари 2008
Мислења
180
Поени од реакции
1
fala,ama maticnata od asus iako dobro vrsi rabota i ne mi prai kefot,Gigabyte taka i taka.tuku kazi mi po tvoe koja e aktuelna maticna od intel posto sum redoven kupuvac od anhoch taka da cenata mi e prifatliva i ne e problem znam deka postoi
maticna sto podrzuva ddr3 samo procesorot e nehalem i7 i taka natamu,no mi treba sto podrzuva mojot procesor CORE 2 QUAD 2.4Ghz za da stavam toj istiot procesor pa ponatamu drug procesor ke zamenam nov i taka natamu. no celta mi e poradi grafickata i moznost overklokabilna. A maticnata razmisluvam za JW-P35-PRO ili
JW-X48D2-EXTREME ili nekoe slicno takvo sto mislis koe??? drug predlog. zasto ako kupuvam pa potoa ne e toa sto treba i ke si cukam glavata:uvo: znaes na sto mislam FALA
Ako planiras da gi zemes edna od ovie ploci ne da ja cukas glavata duri ke sakas i da se frlis od zgrada so se nea...
Podrskata za ovie JW ploci se 0 ne o znaci 0000...
Posto gledam asus i gygabite ne ti pravat merak JW ke ti naprvi pogolem merak :) t.e. izgleda cenata ne ti odgovara kaj asus i gygabite i zatoa ne ti pravat merak.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Пане, Асус и Гигабајт се 100х пати подобри од J&W. Второ неможеш да купиш плоча која ке ти го фати сегашниот процесор и во исто време ке ти пружи основа за понатака коа ке излезе некој подобар, од едноставна причина што новите интелови процесори имаат различно лежиште.

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.925
Fala na site za mislenje e pa togas podobro da go prodaam komp. no sega zasega
ne i ponataka ke kupam podobro so zdravje.Zadovolen sum i vaka koj znae sto?

PCU:CORE 2 QUAD 2.4GHz intel
maticna mi e mislam P35 takvo neso???
grafickata: HD3870 512MB RADEON
HDD:320GB
RAM:3GB
opticki rezac:pioneer ili sony-nec ne prepoznavam razlika??
O.S. Windows Vista ULTIMATE 32bit.-licenciran
p.s. maticnata ne sum bas zadovolen ili mozebi da e napojuvanjeto mi e 400W??

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
ASUS (i DFI) во својата понуда ги имаат и тие најскапите плочи за екстремни оверклокери. идат и до 400 Евра. Мси е одма под нив со најскапи плочи до само 300 Евра. (можи и да имаат поскапи). Гласав за МСИ оти се најдобри во средна класа, пример за интел со p45 чипсет. Имаат П45 Нео која е ниска средна класа, и п45 платинум (јас имам таква) која е висока средна класа. И двете вредат за парите (тие со п48 се веќе во висока). Оние од Асус во средна клса (нема голем избор тука) се тро поскапи од тие од МСИ, а имаат ист квалитет.
Gigabyte мислам имаат најголем избор на плочи, но и тие се послаби од мси во средна класа. Во ниска класа Gigabyte се можи најдобри, а во висока се исти со МСИ.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Што збориш бе? Gigabyte беа убедливо најдобри за 2008 година, а еве и во 2009та продолжува трендот.

Член од
16 јануари 2008
Мислења
180
Поени од реакции
1
Што збориш бе? Gigabyte беа убедливо најдобри за 2008 година, а еве и во 2009та продолжува трендот.
ne bi rekol so X58 ja ebaa rabotata.
dvajca poznavam sto imaat gygabite so x58 i imaat problemi :)

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Некој дава награди за најдобар призводител на годината? ...
Сите од наведените се добри. Секој на свое поле. Пример кажи ми плоча од gigabyte која се мери со некоја од Asus која чини 400-500 Евра. Такви gigabyte не ни прават. Само DFI можи има некој слична таква.

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
Некој дава награди за најдобар призводител на годината? ...
Сите од наведените се добри. Секој на свое поле. Пример кажи ми плоча од gigabyte која се мери со некоја од Asus која чини 400-500 Евра. Такви gigabyte не ни прават. Само DFI можи има некој слична таква.
Нема плоча што чини 500 евра, ни од dfi, asus или gigabyte.

Само ради компарација најскпата плоча од gigabyte e ~330 usd, од asus ~440 usd, dfi ~300, evga ~450. Цениве се од нормалните земји, не во мк.

Од аспект цена/перформаси/оверклок gigabyte и asus, се на врвот.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.759
Поени од реакции
5.036
Штета што не носат DFI кај нас......Одма ке купев една.
Мојата е ДФИ ..купена од Нико пред 4 години ...мислам дека има ДфИ кај нас ..,мои фаворити се дфи и мси

Kajgana Shop

На врв Bottom