Најдобар производител на матични плочи?

Најдобар производител на матични плочи?

• ASUS

Гласови: 109 36,5%
  • ABIT

Гласови: 21 7,0%
  • MSI

Гласови: 48 16,1%
  • JWELE

Гласови: 7 2,3%
  • INTEL

Гласови: 50 16,7%
  • GIGABYTE

Гласови: 64 21,4%

• Вкупно гласачи
    299
Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.237
Поени од реакции
30
I moze li nekoj na nekoja postapka da mi objasno ovie dve raboti od slikata so se potcrtani so crvena linija ?

Член од
18 ноември 2008
Мислења
85
Поени од реакции
6
I moze li nekoj na nekoja postapka da mi objasno ovie dve raboti od slikata so se potcrtani so crvena linija ?
Prvoto OC Jumper ti znaci deka na plocata mozesh da i pravish overclock so pomosh na dzamperite koj sto se vgradeni na nea, znaci so premostuvanje na dzamberite mozesh da ja menuvash rabotnata frekfencija i naponot, a vtoroto ti znaci deka na plocata se postaveni pokvalitetni kondenzatori t.e. celi se aluminski i se siva boja, ovie kondenzatori gi postavuvaav na poskapite ploci (pokvalitetnite) zs i samite kondenzatori se drasticno poskapi od obicnite koj se crni, violetovi, plavi i tn. Ovie kondenzatori se poizdrzlivi na temperatura, koja se zgolemuva pri overclock, a so toa istotaka imaat i pogolem raboten vek (vek na traenje).:wink:

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.237
Поени од реакции
30
U je :smir: Sum ja pogodil plocata. I zatoa ja plativ 6iljadi da ja ubam :pusk:\
Znaci dobra e.
Slika:

Socket 775 CPU (Max Support) Core 2 Extreme FSB / Hyper Transport Bus 800/1066/1333/1600 Chipset Intel® P45 DDR2 Memory DDR2 667/800/1066 DDR3 Memory N/A DIMM Slots 4 Max Memory (GB) 16

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
627
ASUS дефинитивно.

EDIT: Гледајки перформансите.. а не бојата или мирисот. :)
Малце тоа за мирисот... може некоја да ти мириса на шиТ и да си ја користиш.

Инаку си имам ASUS и супер е.
Мојот глас оди за ASUS

bubax_emir

чаирчанче
Член од
12 ноември 2008
Мислења
300
Поени од реакции
8
Intel si e intel :) za mene se naj izdrzlivi i naj kvalitetni.

asus plo4a za 2 meseca nova 24h uklucena bese i mi rikna :(

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Intel прават најшкарт плочи у свет. Ама ептен се шкарт!

bubax_emir

чаирчанче
Член од
12 ноември 2008
Мислења
300
Поени од реакции
8
богами не би рекол дека се шкарт припазија плочава,за мене е nr.1 сеа за сеа :pipi:

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
богами не би рекол дека се шкарт припазија плочава,за мене е nr.1 сеа за сеа :pipi:

Прво тоа е сервер плоча, второ и таа е ептен шкарт, ги има само основите, па и тие не функционираат баш како што треба.

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Кај мене еве го ја работи 8мата година од како е купен сосе компјутерот!

Ништо до сега ми нема прегорено или нешто слично...
Матичната ми е Via ...абе лудило е...процесорот ми е Intel(r) P4 1.4GH(меѓу првите P4 у Македонија)....нормално ми има заглавувано комов,се имам нервирано и со него(дури на 2-3 пати го шутирав куќиштето низ соба)....ама еве го веќе 3години лета без престан!(пу пу да не го урочам)

Инаку сеа глеав на Wikipedia....ASUS ,Foxconn , Gigabyte Technology, Micro-Star International(MSI)...сите биле Тајвански...само Интел бил чист американски...така да за тие што се скептични спрема источниот продукт најверојатно би се одлучиле за Интел!

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Зашо скептични? Тајван е најдобар и најквалитетен производител на хардвер во светот, заеби ти Америка.

k@z@n

RS power
Член од
3 март 2008
Мислења
997
Поени од реакции
53
Intel si e intel :) za mene se naj izdrzlivi i naj kvalitetni.

asus plo4a za 2 meseca nova 24h uklucena bese i mi rikna :(
Се согласувам со тебе интел си е интел нема гајле имам постар комп..незнам која година е турка 98win има 166mhz процесор 16 мб рам и 2 мб графичка целиот е интел што не му имам правено нема гајле работи како будала а овај поновиот што го имам и тој е целиот интел нема дефек еве 3 години целиот е интел....а комшијата има амд со asus плоча па до сега има повеќе пари дадено од што го купе.и матичната нова ја зеде и пак нешто не штима кочи...
интел си е интел

Член од
11 јуни 2008
Мислења
54
Поени од реакции
0
Дали приметувате дека луѓе што не се разбираат многу гласаат за интел? Ви кажува тоа нешто? :pos2:
П.С. А да не зборувам за објаснувањата од типот „ компјутерот ми работи веќе 5 години и супер е“... полаичко објаснување- амин.

Член од
5 октомври 2008
Мислења
1.287
Поени од реакции
314
Мојот глас иде за Gigabyte...
Користам P35-DS3L и све иде ок..

Kajgana Shop

На врв Bottom