Најдобар избор на TV

koj e najdobriot tv na pazarot so najdobra cena i slika

• Вкупно гласачи
    176
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.834
Поени од реакции
2.928
I QUART bea brend na AMC pa super tv bea proizvedeni vo Vestel ( Turcija ) e sega ST TV koj gi proizveduva neznam inaku otvoriv www.tehnomarket.com.mk ama Hisense vo odnos na ST-vo skapo nekako 43"
За околу 10к ТВ не очекувај ништо и Хисенсе не се сппредува со СТ ,а ако ти е скапо тогаш оди за TCL во агро техна

Sent from my Samsung Note 20 Ultra 5G SM-N986U using Tapatalk

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.388
Поени од реакции
8.602
Што ќе кажете вие поискусните за Samsung ue43tu7172uxxh? Добар модел на Samsung телевизор?

Член од
29 октомври 2021
Мислења
10
Поени од реакции
0
Zdravo dali nekoj ima iskustvo so koristenje na Xiaomi Mi tv stick ili nesto slicno?

Член од
7 декември 2019
Мислења
5.058
Поени од реакции
9.230
Член од
9 јануари 2021
Мислења
1.127
Поени од реакции
1.205
Ај мислење од некој кој го има или нешто слично!
Јас 11 години јузам LG па си викам ваљда има нешто штом пробрмче толку години без проблем.
Исто се мислам и за https://www.neptun.mk/categories/televizori/HISENSE-55-U-7Q-F
Буџетот е тука некаде 30-42к
Според мое мислење, земи го вториот HISENSE и кој било да го одбериш нема да згрешиш.
Двата телевизори се ТОП и имаат одличен квалитет на слика, како што можев да забележам дури ги разгледував и другите телевизори.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.232
Поени од реакции
34.533
Член од
14 август 2018
Мислења
5.036
Поени од реакции
11.596
Ај мислење од некој кој го има или нешто слично!
Јас 11 години јузам LG па си викам ваљда има нешто штом пробрмче толку години без проблем.
Исто се мислам и за https://www.neptun.mk/categories/televizori/HISENSE-55-U-7Q-F
Буџетот е тука некаде 30-42к
Јас го имам имам UN7400 од 55".
Вака по изглед исти буквално, но овој што го меркаш треба да е и подобар!
Слика џам, системот брз, даљинското е како нинтендо Ви, убав и лесен за користење.
А да, ќе заборавев... има и македонско мени што е супер ако и постари луѓе го користат.
Препорака од мене!

Член од
7 декември 2019
Мислења
5.058
Поени од реакции
9.230
Јас го имам имам UN7400 од 55".
Вака по изглед исти буквално, но овој што го меркаш треба да е и подобар!
Слика џам, системот брз, даљинското е како нинтендо Ви, убав и лесен за користење.
А да, ќе заборавев... има и македонско мени што е супер ако и постари луѓе го користат.
Препорака од мене!
Фала за препораката!
Јас и до сега користев LG па не беше тешко да одлучам :D
Го земав и го уклучив, супер е! Има за брчкање околу опциите, ама јас во моментов бокс и фудбал гледам така да ќе остане за понатаму! Реално во овој ценовен ранг телевизорот е супер. Здравје ќе видиме понатаму, ама како викаат: денот по утрото се познава!
Фала уште еднаш!

Член од
22 јануари 2012
Мислења
660
Поени од реакции
421

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.241
Поени од реакции
36.548
No ne znam sto e razlikata vo brendovite, kvalitet i tie raboti
Нема да ги коментирам конкретните модели, туку генерален совет.

Квалитет нема кај ниту еден бренд гледај да има подолга гаранција, и се сведува на "како ќе ти се погоди".

Во поблизок круг роднини/пријатели имам видено да рокнат после гарантниот период: Самсунг (43к купен, дефектот беше поскап од нов тв, околу 400 евра дел +работна рака), ЛГ 37к купен(2 пати поправан во рок на гарантен период, таман помина гаранцијата пак на сервис 8000ки, прашање до кога ќе гура пред да летне на ѓубре), Панасоник (откако помина гаранцијата 2 пати носен на сервис, екран и диоди, вториот пат не се исплатеше поправка и пензиониран со 5 год старост), Philips (28k купен, еднаш сервисиран во гарантен период уште е под гаранција, ќе видиме до кога ќе гура), quart (5 години гаранција, 0 сервиси, 7ма година како се користи, а овие со јаките брендови ме заебаваа кога го купив).

Инаку ноунејм брендовите најчесто имаат мака со софтвер/кодеци, али ако ти е на хдми и стримаш од лаптоп ова не те загрижува, плус квалитет на екран (фанатици може да те убедуваат секако, боите, освежување, бла бла, дел од нив не ни разбираат/можат да ги видат тие разлики ако им го покриеш брендот, али ај...).

Последно уредено:

Kanye.brt

Пропо
Член од
29 ноември 2019
Мислења
772
Поени од реакции
1.048
Zdravo lugje,
Iskreno za odbiranje televizor sum bajmak pa zatoa ve prasuvam za sovet. Ovie 2 izbori mi se nekako naj za oko
No ne znam sto e razlikata vo brendovite, kvalitet i tie raboti

ако ти над буџет од тие 2 што ги имаш филипсот.

Член од
7 декември 2019
Мислења
5.058
Поени од реакции
9.230

ако ти над буџет од тие 2 што ги имаш филипсот.
Јас го гледав минатата недела, ми беше или или со овој
Од карактеристиките само некој диминг имаше Хајсенсот повеќе, кога расчепкав дека ЛГ то е 2021 година модел се решив за него. 100 евриќи плус за мање више иста работа и не се малку.

Kanye.brt

Пропо
Член од
29 ноември 2019
Мислења
772
Поени од реакции
1.048
Јас го гледав минатата недела, ми беше или или со овој
Од карактеристиките само некој диминг имаше Хајсенсот повеќе, кога расчепкав дека ЛГ то е 2021 година модел се решив за него. 100 евриќи плус за мање више иста работа и не се малку.
ее тој некој диминг не е баш мање више иста работа, има многу 110 мислам беа диминг зони и во темни сцени е многу подобар контрастот
без локал диминг катастрофа се темните сцени

и јас имам лџ сличен на твојот, не ми се да ваше повеке пари дека ке ми биде привремен ама следниот тв обавезно ке земам со локал диминг.

Kajgana Shop

На врв Bottom