Најдобар веб прелистувач

Најдобар веб прелистувач

• Mozilla Firefox

Гласови: 147 31,7%
  • Internet Explorer

Гласови: 12 2,6%
  • Opera

Гласови: 55 11,9%
  • Google Chrome

Гласови: 240 51,7%
  • Apple Safari

Гласови: 10 2,2%

• Вкупно гласачи
    464
Член од
19 декември 2010
Мислења
523
Поени од реакции
23
Mozilla ми е подобар од Chrome. Побрз ми е и така со Firefox увек.

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.856
Google Chrome е најбрз и најдобар. Нај лесен. Него го користам

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
IE9: Барем е доволен за нормална упортеба, не е катастрофа како претходните верзии.
Firefox 4: Брз, стабилен, сигурен. Редизајнот е добар, пофункционален е. Моментално него го користам, а и за него гласав во анкетата пред некое време.
Само што има еден баг, незнам дали сте го приметиле, ама откога го инсталирав (со нов профил, не со стариот од 3.6) првиот ден ми го затемнуваше екранот, после тоа немаше никакви проблеми. Веројатно проблем со акселерацијата и можно е да прави проблем со драјверите на графичката. Ама како што реков само на кратко е тоа, ден два, после тоа нема да трепка.
Chrome: Ептен прост, голема површина за работење и стабилен. Само незнам каде гледате дека Chrome е побрз од Firefox/Opera?? Баш кај мене еве е поспор.
Opera 11: Дефинитивно најбрз, скоро инстатно отвара страници, доста стабилен. Мала забелешка за дизајнот на табовите и малце е комплициран (според мене), ама се останато е супер.
Safari не сум пробал, па така не можам ни да коментирам за него.

Се на се, моментално користам Firefox и според мене е најдобар генерално, ако го заборавам чудниот баг на почетокот. Но како што реков Операта е многу брза и стабилна и може ќе се префрлам на Опера во иднина.

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.925
кога го користев интернет со ИЕ 9 бета и убави си тера без проблеми само треба да се дотера околу флеш и на крај сега го користам Гугл Хром поради интернетот што имам само 1Мб/с и затоа со хром одлично фура рулзззз

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
малку зеза хромот во последно време....
ама хромиумот е добар...:)
кај да е ќе се селам на него :)
и новата мозила е добра...само при послаб интернет иритира :(

Towelie

теХАЦЕ
Член од
26 јуни 2011
Мислења
307
Поени од реакции
254
Користев Гугл Хром,ради ''брзината'' на Фајрфокс 3. Со душа чекав да излезе 4-ката,еве се излезе и 5-ката дури,па моментално сум на Фајрфокс 5..
Исто така е добар и Aurora..поточно во тој браусер е покажана иднината на Фајрфокс.. :)

Мандроид

Гледам Калифорникејшн
Член од
1 јули 2011
Мислења
16
Поени од реакции
0
Најестетски, практичен и целокупно најдобар е Mozilla Firefox, а настабилен Google Chrome.

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Google Chrome и понатаму вртоглаво се искачува во однос на конкурентите.
Удел на пазарот според StatCounter:
Април - IE 45%, Firefox 30%, Chrome 18% (останатите проценти се други прелистувачи)
Мај - IE 44%, Firefox 29%, Chrome 19%
Јуни - IE 43%, Firefox 28%, Chrome 21%

Според други извори, малку различни се бројките, но тенденцијата на опаѓање и растење е секаде иста, а таа е кај Хром од Август 2010 па наваму секој месец уделот на пазарот се зголемува за околу 1 процент, IE опаѓа за околу 1 процент, а Firefox растеше до Февруари 2011, па стагнираше, за последниве 2 месеца да почни да опаѓа многу малку.

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
Според StatCounter за месец јули (worldwide):

Internet Explorer 42.45%
Mozilla Firefox 27.95%
Google Chrome 22.14%
Safari 5.16%
Opera 1.66%

Во Македонија:

Google Chrome 44.89%
Mozilla Firefox 40.52%
Internet Explorer 10.39%
Opera 3.37%
Safari 0.60%

W

WildChild

Гостин
Google Chrome - многу побрз прелистувач од Mozilla + не зема мн. рам.
Многу сум задволен од него :)

Kajgana Shop

На врв Bottom