IE9: Барем е доволен за нормална упортеба, не е катастрофа како претходните верзии.
Firefox 4: Брз, стабилен, сигурен. Редизајнот е добар, пофункционален е. Моментално него го користам, а и за него гласав во анкетата пред некое време.
Само што има еден баг, незнам дали сте го приметиле, ама откога го инсталирав (со нов профил, не со стариот од 3.6) првиот ден ми го затемнуваше екранот, после тоа немаше никакви проблеми. Веројатно проблем со акселерацијата и можно е да прави проблем со драјверите на графичката. Ама како што реков само на кратко е тоа, ден два, после тоа нема да трепка.
Chrome: Ептен прост, голема површина за работење и стабилен. Само незнам каде гледате дека Chrome е побрз од Firefox/Opera?? Баш кај мене еве е поспор.
Opera 11: Дефинитивно најбрз, скоро инстатно отвара страници, доста стабилен. Мала забелешка за дизајнот на табовите и малце е комплициран (според мене), ама се останато е супер.
Safari не сум пробал, па така не можам ни да коментирам за него.
Се на се, моментално користам Firefox и според мене е најдобар генерално, ако го заборавам чудниот баг на почетокот. Но како што реков Операта е многу брза и стабилна и може ќе се префрлам на Опера во иднина.