Најдобар веб прелистувач

Најдобар веб прелистувач

• Mozilla Firefox

Гласови: 147 31,7%
  • Internet Explorer

Гласови: 12 2,6%
  • Opera

Гласови: 55 11,9%
  • Google Chrome

Гласови: 240 51,7%
  • Apple Safari

Гласови: 10 2,2%

• Вкупно гласачи
    464

stick figure

#MiaSanArsenal
Член од
2 мај 2010
Мислења
4.811
Поени од реакции
3.705
Вчера симнав Опера и не знам зошто, pain in the ass ми е.
Пример еве на форумот кликам со средното копче на глувчето за да идам нагоре и неќе. Појма неам зошто е така и ужасно ме нервира. Изгледа пак ќе се префрлам на Мозила.
А и на фејсбук при отварање на слики ми прави проблеми неќе да ги лоадира, нешто што на Мозилата при брз интернет не го правеше.

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
Авант - не го бива...
Комет Брд....добар е :)
Мозила......слабо ја користам, но врши работа
Сафари - ич
хром и хромиум........се најдобри.......хром посебно :)

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933
Вчера симнав Опера и не знам зошто, pain in the ass ми е.
Пример еве на форумот кликам со средното копче на глувчето за да идам нагоре и неќе. Појма неам зошто е така и ужасно ме нервира. Изгледа пак ќе се префрлам на Мозила.
А и на фејсбук при отварање на слики ми прави проблеми неќе да ги лоадира, нешто што на Мозилата при брз интернет не го правеше.
Има неколку багови форумов со Опера. Тоа што не ти скрола нагоре-надоле, е што си кликнал на правоаголников за постирање и после одма сакаш со среден клик да скролаш, така?
Епа пошто Xenforo е "најдобар", не може тоа да се прави на Опера. Мора прво да кликнеш со лев клик надвор од правоаголников (т.е. да не ти трепка курсорот што означува дека можеш да пишуваш), па после да стиснеш среден клик и да скролаш.
За сликите на фејсбук - не знам. Не користам фејсбук. Мада мислам дека нема проблем со фејсбук пошто брат ми ми се нема пожалено досега (он користи фб).

M

Mr.InF3ction

Гостин
Сите четири веб прелистувачи ги уклучив во исто време. Почетна страна google.com и после 5 секунди сликата од Activity monitor ( task manager):

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Отварам 7 таба и на Фајрфокс и на Хром, истите страни, Фајрфокс зема 260МБ, Хром 210МБ. И сега?
Нема поента ова, во денешно време, 50МБ помалце нема да ти направат некоја голема разлика. Башка имам повеќепати кажано, Фајрфокс барем кај мене е побрз и многу повеќе ми се допаѓа UI-от.

Член од
13 мај 2009
Мислења
687
Поени од реакции
283
Сите четири веб прелистувачи ги уклучив во исто време. Почетна страна google.com и после 5 секунди сликата од Activity monitor ( task manager):
Го немаш мојот "омилен" IExplorer. xD
--- надополнето: Aug 28, 2011 11:47 AM ---
Отварам 7 таба и на Фајрфокс и на Хром, истите страни, Фајрфокс зема 260МБ, Хром 210МБ. И сега?
Нема поента ова, во денешно време, 50МБ помалце нема да ти направат некоја голема разлика. Башка имам повеќепати кажано, Фајрфокс барем кај мене е побрз и многу повеќе ми се допаѓа UI-от.
До вчера летав на фајрфокс се додека не почна нешто да паѓа, багира, цел комп. ми кочи од него. Се префрлив во хром ама за кратко.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Го немаш мојот "омилен" IExplorer. xD
--- надополнето: Aug 28, 2011 11:47 AM ---

До вчера летав на фајрфокс се додека не почна нешто да паѓа, багира, цел комп. ми кочи од него. Се префрлив во хром ама за кратко.
Ете ја видов, 34MB зима со еден таб, чим толку те интересира :)

Член од
13 мај 2009
Мислења
687
Поени од реакции
283
Ете ја видов, 34MB зима со еден таб, чим толку те интересира :)
Онака му забележав само дека го нема у листа. Инаку IE го користам само кога го преинсталирам џамот па мора да симнувам мозила и сл. ;)

M

Mr.InF3ction

Гостин
Абе ок е. И јас користам фајрфокс. Но ова го направив кога после 4/5 часа стоеше уклучено...и на крај имав само гугл отворено и зимаше 600 мб и ме зачуди. Пеонтава е дека фајрфокс уште од почеток зима 50% повеќе рам.

Инаку не е листа туку слика од task manager..што бара IE на Mac :D

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Абе ок е. И јас користам фајрфокс. Но ова го направив кога после 4/5 часа стоеше уклучено...и на крај имав само гугл отворено и зимаше 600 мб и ме зачуди. Пеонтава е дека фајрфокс уште од почеток зима 50% повеќе рам.

Инаку не е листа туку слика од task manager..што бара IE на Mac :D
Ааа на Mac си бил :D

Инаку, тоа што викаш дека FF по 4-5 часа зимала доста повеќе рам, е од memory leak-от, во 4-та беше многу поголем, по 1.2GB рам зимаше по неколку часа, сега селумно го закрпија со 5/6 верзиите, со 7-та конечо очекувам да го средат leak-от :)

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
Ааа на Mac си бил :D

Инаку, тоа што викаш дека FF по 4-5 часа зимала доста повеќе рам, е од memory leak-от, во 4-та беше многу поголем, по 1.2GB рам зимаше по неколку часа, сега селумно го закрпија со 5/6 верзиите, со 7-та конечо очекувам да го средат leak-от :)
Кој уопште глеа колку рам ти зима кога рамот(ДДР3) е околу 10-12 евра за 2ГБ? :D

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Кој уопште глеа колку рам ти зима кога рамот(ДДР3) е околу 10-12 евра за 2ГБ? :D
Тоа и ми беше поентата :) Во некое претходно мислење уствари тоа го кажав, дека денеска не се оценува еден браусер според цицањето на рам.

M

Mr.InF3ction

Гостин
Тој што има DDR2 мемоија и има 2-3 потешки апликации отворено кои трошат околу 3гб и не може да си дозволи FF после 2 часа со еден отворен таб да зима 700мб :)

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
Тој што има DDR2 мемоија и има 2-3 потешки апликации отворено кои трошат околу 3гб и не може да си дозволи FF после 2 часа со еден отворен таб да зима 700мб :)
И ја имам DDR2 во моментов али сеедно е, рамот веќе не е битен толку.

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.762
Поени од реакции
8.022
Mozilla Firefox, со него започнав и до ден денеска го користам. Како што и самите рековте заштита одлична.

Оние кој имаат послаби компјутери затоа и идат на Chrome-ов бидејќи самиот browser е некако и по лесен т.е. по брз.

... сепак Firefox си е Firefox, текст едиторите не ги прикажува во кодови, како хромот... во стил вака: <b>ТЕСТ</b>, место вака: ТЕСТ

А и кај хромот ме нервира фаќањето на целиот сајт со глувчето... додека на Firefox не може така.

За стабилноста нема да зборам, и самите знаете... хромот знае и тоа како да крашира.

Kajgana Shop

На врв Bottom