Абе шо ќе ти е војна бркај женски :pos2:,да ослободиш фрустрација малцеВо основа ова на кратко е пичината зошто сте на врвот на листата на Македонски душмани. и зошто ве мразам од дното на душата. Толку ми се гади од вас....Доста е кога ќе цркнете сите тогаш ќе збориме. Дај боже да има војна и да се пресметаме еднаш за секогаш.
Деде се усра малку не се секирај за жал нема да има :nesum: А толку ми се тепаат Татари и други Бугарски животињи :violent1::pishtoldz:zlo: Многу сакам да тепам Татаро-Бугари и да ги пунам со трици и да ги ставам на ѕид како трофеиАбе шо ќе ти е војна бркај женски :pos2:,да ослободиш фрустрација малце
Просто незнаеш колко си во право.Голем дел от проблеми идат и се генерират от самото обштество во РМ.За некои работи се прави от мухата - слон.А за некои навистина сериозни работи даже не се видат.Листа на Најголемите Македонски Душмани :
ТОП 10 МАКЕДОНСКИ ДУШМАНИ!!!!!!!!!!!!
Убедливо прво место Самите Македонци...
Нешто нејасно?? Читај!Stefus ti zeli si ceso pri psihiatara bre ,.? Od de bre tolku zloba kam Bugarite?
Ostai gi ljudete da diskotirat normalno i begaj da si igras na pato.
УДБА-СУДБА Србо-ХрватоКомунисти МАНУ-САНУ ги знаме сите Татарски приказни ништо ново :pos2: Тотални кретени се.Одговор - УДБА.
Сфакаш?
Имате лажеш тоа е проблем со вашата смрдлива дволичност. Многу мраза повеќе лицемери како вас онака фини а уствари најголеми непријатрели на нас. Повеќе почитувам прави неприајлети од лажни пријатели како вас.Толкова глупости на едно место не бев видел от доста време.
Никоj нема против jaзикот,а против името на jaзикот.
Народот-наполно сте си во право да се викате както сакате-даже и малцинство во БГ имате.
Идентитет- ами за 2-3 години вие сами почнавте да го мените от словени ком антични македонци.Това е ваша политика,ние немаме ништо против.Можеш да гледаш едно интерву со Васко Ефтон,там човекот убаво рече-ако така брзо мениме идентитет,то ние сме слични со тесто и пластелин.
Историja-немаме ништо против вашата историja-само велиме един дел е заедничка.За другиja дел немеме ништо против.
Сега разбираш каде е проблема?!
Kako taka ist narod be prijatele?gl Стефчо, кавито сме ние такива сте и вие- един народ сме.
Виж каво пишуват от -economist.com:
www.economist.com/world/europe/displayStory.cfm?story_id=14584492
The row underlines Macedonia’s still-fragile national identity. Here is a non-exclusive list of possible views. One is that Macedonia does not exist at all. It is simply a bit of Bulgaria, amputated by the rise of post-war Yugoslavia and then hijacked by self-interested local politicians (some Romanian nationalists see Moldova the same way). Those who think they are Macedonians are “ethno-politically disorientated” Bulgarians.
Превод:
Проблемот се врти околу сеуште кревкиот национален идентитет на македонците. Еве една листа од можни гледања на проблемот кои не се исклучуваат помеѓу себе. Тоа е едноставно едно делче од Балгарија, ампутирано за време на подемот на поранешна југославија и потоа “киднапирано“ од локалните политичари за свои лични интереси (некои романски националисти гледаат на Молдавија на истиот начин). Тие кои себеси се сметаат за македонци се “етно-политички дезориентирани„ балгари(бугари).
Линк'т го пускам без коментар, а и това е световноизвестен сајт, не е б'лгарски, гр'цки, албански и тн сајт. Вие можете да кажувате дека бугарите са во грешка за македонците, добре и г'рците,, албанците , руснаците, немците, американцитер унгарците, рум'нците- сите ли са во грешка за произхода на македонците?
Vo Bugarija se kazuvaat Makedonci no vo Grcija ne smeat(za niv mislev).Drugo vo popisite koi gi pravite vo Bugarija na lifceto za popis nema grafa Makedonec dokolku nekoj saka taka da se popise treba sam da go ispise(svoeracno) sto e dokaz za vaseto nepriznavanje na nasata nacionalnost a deka ima politicari Makedonci znam no tie se custvuvaat Bugari(bugasrofili) i mislat deka sme ist narod a politicari sto znaat deka ne sme ist narod kako od OMO ilinden nema.Za sporot vo Strazbur znam deka e resen ama samo na dokument a vo praksa ne se sproveduva.Какви права сакат?Кои права немат?Мислам дека проблема со jaзика се разбравме-договор во 1999 имаме со вас.Относно партиите-ке ригистрират,кога почитуват закона имат право да дадат наново документите си за регистрациja според решението на суда во Стразбург.А това дека несмеели да се кажат македонци-абсурд.Даже сами се определиха един дел от нив како такви во официалните подписи 2001.Да не зборуваме дека во предишната влада премиер,спикер на собранието и председател-македонци.Ако уште не е разбрано во бугарската политика има голем дел македонци,а много от нив и беха на чело на целата држава.
Бидете различни-немате проблем,ама никакав.
Точно,когато некоj само са раката го изпише,после може да се докаже дека не е напишано от некоj,а точно от този дето се чувствувал македонец.Зер ти се притеснjaваш дека хората не са можели да напишат дека са македонци?Зер хората да не са неписмени?I kaj go najde ova za dezorientiranive bugari prosto da se cudi covek i na kraj ne e bitno sto pisuva tuka zatoa sto ako pocnime da barame ce najdime dokument za se i za toa koj se motivite i koj ste(sme) i sto sme i se.No sepak najbitno e kako eden narod se custvuva a ne kako drugite go gledaat.Bitno e deka nie se custvuvame Makedonci vekovi nanazat deka sme se borele za samostojnost isto vekovi nanazat deka imame svoj jazik,kultura,istorija,mentalitet...Ipokraj dokazite koi se poveke se na nasa strana isto i genetskite istrazuvanja go pokazuvaat istoto t.e deka nie sme razlicen etnikum od ostanatite koi ziveat na Balkanot odnosno nasite sosedi, i sto uste treba za da bidi se jasno i cisto i bez problem od vasa strana.
Vo Bugarija se kazuvaat Makedonci no vo Grcija ne smeat(za niv mislev).Drugo vo popisite koi gi pravite vo Bugarija na lifceto za popis nema grafa Makedonec dokolku nekoj saka taka da se popise treba sam da go ispise(svoeracno) sto e dokaz za vaseto nepriznavanje na nasata nacionalnost a deka ima politicari Makedonci znam no tie se custvuvaat Bugari(bugasrofili) i mislat deka sme ist narod a politicari sto znaat deka ne sme ist narod kako od OMO ilinden nema.Za sporot vo Strazbur znam deka e resen ama samo na dokument a vo praksa ne se sproveduva.