Научно фантастични филмови

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
1. Gabriel
2. Undead
3. Cowboys & Aliens
4. Artificial Intelligence
5. Underworld

Ете некои и од мене.

G

_Ghost_

Гостин
Што го форсирате толку Каубојци и вонземјани, јас ништо добро немам прочитано за него од кога излезе. Заради тоа и се решив да не го гледам, барем не во блиска иднина.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
Што го форсирате толку Каубојци и вонземјани, јас ништо добро немам прочитано за него од кога излезе. Заради тоа и се решив да не го гледам, барем не во блиска иднина.
Како може да коментираш, а не си го гледал?
Гледај го па после пиши, а не пред време со критиките.

G

_Ghost_

Гостин
Како може да коментираш, а не си го гледал?
Гледај го па после пиши, а не пред време со критиките.
Кај виде критика од моја страна? Ај препрочитај што имам напишано.:)
Иначе можи, одиш на тема најдолу, пишуваш мислење, и стегаш испрати. Така се коментира.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
Кај виде критика од моја страна? Ај препрочитај што имам напишано.:)
Иначе можи, одиш на тема најдолу, пишуваш мислење, и стегаш испрати. Така се коментира.
Јас твоето коментирање го сватив како негативно кон тој филм. Остај на тоа што си го прочитал. Гледај го па сам оценувај си, а не гледај што кажуваат другите и на тебе да ти биде исто ко и нив а кога не си го ни гледал.

G

_Ghost_

Гостин
Еве го изгледав, да не биди брблам на празно. И сега дефинитивно не го ставам во иста соба со класиците на овој жанр.
Арно филмче, ама далеку од било која моја топ 10 листа.

^X^

Член од
22 декември 2007
Мислења
1.457
Поени од реакции
376
Predators

Елитни воини, криминалци и др. од Земјата се киднапирани од вонземјаните (веќе добро познатите предатори) и се однесени на планета каде заради забава и подобрување на ловечките вештини ќе бидат ловени од вонземјаните.

Многу потсеќа на првиот филм со предаторот, оној со Шварценегер, вегетацијата на планетата е како
во Амазон. Значи филмот е веќе видено, но зошто и би измислувале нешто ново, оваа формула одлично функционира.

Член од
30 јануари 2012
Мислења
56
Поени од реакции
54
голем љубител сум на овој жанр, да не ги повторувам повеќе од филмовите од претходните постови, еве неколку што се класика и вредат да се гледаат

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Супер листа, некои не-толку-познати филмчиња кои треба да се погледнат како A Boy And His Dog, The Man Who Fell To Earth, Tetsuo...

само не би се сложил за Body Snatchers, за мене 56-та верзијата е е многу подобра од таа од 78ма, само што му наметнале на режисерот да досними и залепи нов почеток што го прави филмот предвидлив и нов крај кој е многу послаб од оригиналниот.

И МАјнорити Рипорт, really? Kога се работи за екранизирање на дела од ФИлип Дик, видовме Ридли СКот што направи (Блејд Ранер) а Спилберг тотално потфрли, филмот е предугачок, со неинтерсени акциони сцени, хумор кај што не му е место, итн... да не го заборавам и другиот SF промашај од Спилберг и Том Круз - War Of The Worlds.

За Галакси Квест претпоставувам дека бил субјективен + Стар Трек Фaн иначе не е ништо посебно фимот, можел наместо него на пр. да го стави Open Your Eyes (1997)
aka "Abre los ojos"

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
A boy and his dog е баш добар постапокалиптичен филм.Само таму имам респект за Дон Џонсон кога не е Неш Бриџис.Крајот на филмот ми испадна језив и тотално did not see that coming.

МР од друга страна ми беше ОК.Е сега дека има некои непотребни сцени има,ама го имам гледано неколку пати да не ми биде досаден.

Се на се има можеби 15-20 филма од листата што ги немам гледано.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.707
Поени од реакции
34.251
Па ако се водиме вака, и abre los ojos може да го класифицирамe како субјективен избор, нали? Така гледано, не постои топ100 листа. :) Се согласувам инаку за оригиналот, можеби си прв или втор овде што му е добар филмот како мене, сите Vanilla Sky го имаат гледано.

A Minority Report.. не се согласувам. :X3: Guilty pleasure ми е, носталгија ме фаќа со овој, за тв ерата. :)

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Иначе на некој начин е неправедно што го не му дале место и на Џони Мнемоник.За мене подобар од Матрикс. :)

wot Дека има субјективност има,ама 80 посто од филмовите заслужено се наошаат на списокот.

Е сега има една контроверзност-Star wars е упикан како сф,ама повеќе прилега на фантази жанрот сместен во веслената.

Уште нешто-дали ми се чини или The thing не е на листата?

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Се согласувам инаку за оригиналот, можеби си прв или втор овде што му е добар филмот како мене, сите Vanilla Sky го имаат гледано.
Еден другар ми го раскажуваше Ванила Скај кога искочи и заврши со коментар дека филмот му бил безвезе ама мене ми се виде многу интересна приказната и го изнајмив на VCD (кој формат еј видеоцеде:D) пошто уште немав DVD ROM, и се заебав прво В. Скај го глеав, не знаев дека е римејк.
--- надополнето: 18 април 2012 во 20:32 ---
A boy and his dog е баш добар постапокалиптичен филм.Само таму имам респект за Дон Џонсон кога не е Неш Бриџис.Крајот на филмот ми испадна језив и тотално did not see that coming.
Кучето му го "краде" филмот. :D

Kajgana Shop

На врв Bottom