Наставник удрил ученик

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
Леее наставнициве ама многу почнаја да се опуштет..Мене никогаш никој не ме удрил пак сеа професор ке ме удрит и то раката да си ја скршам..Срамота за професорот...:tapp:

пробистипка

малечка
Член од
13 август 2008
Мислења
2.026
Поени од реакции
130
Пробистипка, секој професор има методи и "алатки" за да воведе дисциплина. Ќе го види аздисува, нека го крене на табла, па нека му рече, ајде сега збори да те видам. Еднаш ќе му стави кец, два пати, три пати, на полагање. Па ќе види дали другата година ќе сака пак во јуни да се поти и да полага на 40 степени.
Или па не мора со кецови, викни му педагог, психолог, директорка, па ако продолжи нека му ги дадат документите.:toe::smir:
Само што поентата е што твојот професор не сака да се заморува со таквите ученици, си знае дека ќе му стигне платата на први и си ужива.
Убаво си вика класната моја кога става неоправдани. Вели:"Јас нема да ве избркам, вие самите ќе си се избркате од школово". Па и во право е. Нека го избрка професорот твој секогаш кога ќе аздиса и фраерот сам ќе си се избрка.
да да во право си за тоа сосема се сложувам ама во моето училиште се води една многу друга политика сепак тоа е друга тема да не ја започнуваме тука бидејки оваа ема е за друго наменета:smir:

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Од шлаканица - кршење рака? Да те импресионира :)
Може "ученикот" скокал по клупите па шамарот бил доволен да се прврти.

Инаку бидејќи не знаеме што се случувало на часот... неможам да кажам т.е да оправдам ниту еден од двајцата.
Леее наставнициве ама многу почнаја да се опуштет..Мене никогаш никој не ме удрил пак сеа професор ке ме удрит и то раката да си ја скршам..Срамота за професорот...:tapp:
Ти шо викаш.... како и учениците така и тие... се опуштаат.

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Aм искрено има такви ученици шо можат од контакт да те извадат така да ако бил професорот постар и пред крај со живците ќе спобудалит..
Е сега плус и тоа што не се разбираат од збор да им речиш престани или излези надвор тие се праат ко да не те слушаат и продолжуваат по старо..ја оправдувам таа шлаканицата
ееееееее кај нас наставничката во основно по математика како маваше шамари и чврги за да престанат тие немирните.. ама никој не се бунеше зш сите знаевме дека беше со причина и дека не се разбираја од збор

Член од
21 септември 2008
Мислења
166
Поени од реакции
7
kako pomal ajde da me tepa ali sea u sredno neka PROBA DA MI MAVNE NEMA DA IZLEZE OD SKOLO INACE GOTOV E.:pos2::pos2::pos2::pos2:

C

cige

Гостин
lee voj ebate komunistot
so pravelo deteto be
sigurno mu pcuelo kerka
pa za da go udri kolku jako da padne na zemja

Член од
21 август 2008
Мислења
376
Поени од реакции
27
Aм искрено има такви ученици шо можат од контакт да те извадат така да ако бил професорот постар и пред крај со живците ќе спобудалит..
Е сега плус и тоа што не се разбираат од збор да им речиш престани или излези надвор тие се праат ко да не те слушаат и продолжуваат по старо..ја оправдувам таа шлаканицата
ееееееее кај нас наставничката во основно по математика како маваше шамари и чврги за да престанат тие немирните.. ама никој не се бунеше зш сите знаевме дека беше со причина и дека не се разбираја од збор
Многу често ова е оправдување за физичка казна.Го изнервирале-па што?Него тоа му е работа и несмее да си дозволи деца до го нервираат(или дијазепам нека се напие).Има безобразни професори кои нервираат одредени ученици-треба некој од тие ученици да им удри шамар и да рече безобразни се од контакт ме извадија?Или шефот да му залепи шамар на претпоставениот(последново знам дека во Македонија може да се случи-зборувам за НОРМАЛНА земја)

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Јас имам јадено еднашка удар од еден наставник, ама неговата метода беше „похумана“ ама БОЛНА. Типот имаше една тенка гума од оние што ги ставаат на касите од вратите за да дихтуваат вратите, ама не од оние неквалитетните крути што се туку од оние меките, и кога некој требаше да биде казнет ученикот ќе ја испружи раката со внатрешната страна од шакат нагоре и и ќе го плеснеше со таа гумата.
Али тоа боли партал прави, бетер е од тегнење уши и коса.
Ама овој наставников што е наведен во темава убаво го шлапнал тоа детето.

Kajgana Shop

На врв Bottom