да да во право си за тоа сосема се сложувам ама во моето училиште се води една многу друга политика сепак тоа е друга тема да не ја започнуваме тука бидејки оваа ема е за друго наменета:smir:Пробистипка, секој професор има методи и "алатки" за да воведе дисциплина. Ќе го види аздисува, нека го крене на табла, па нека му рече, ајде сега збори да те видам. Еднаш ќе му стави кец, два пати, три пати, на полагање. Па ќе види дали другата година ќе сака пак во јуни да се поти и да полага на 40 степени.
Или па не мора со кецови, викни му педагог, психолог, директорка, па ако продолжи нека му ги дадат документите.:smir:
Само што поентата е што твојот професор не сака да се заморува со таквите ученици, си знае дека ќе му стигне платата на први и си ужива.
Убаво си вика класната моја кога става неоправдани. Вели:"Јас нема да ве избркам, вие самите ќе си се избркате од школово". Па и во право е. Нека го избрка професорот твој секогаш кога ќе аздиса и фраерот сам ќе си се избрка.
Може "ученикот" скокал по клупите па шамарот бил доволен да се прврти.Од шлаканица - кршење рака? Да те импресионира
Ти шо викаш.... како и учениците така и тие... се опуштаат.Леее наставнициве ама многу почнаја да се опуштет..Мене никогаш никој не ме удрил пак сеа професор ке ме удрит и то раката да си ја скршам..Срамота за професорот...
Многу често ова е оправдување за физичка казна.Го изнервирале-па што?Него тоа му е работа и несмее да си дозволи деца до го нервираат(или дијазепам нека се напие).Има безобразни професори кои нервираат одредени ученици-треба некој од тие ученици да им удри шамар и да рече безобразни се од контакт ме извадија?Или шефот да му залепи шамар на претпоставениот(последново знам дека во Македонија може да се случи-зборувам за НОРМАЛНА земја)Aм искрено има такви ученици шо можат од контакт да те извадат така да ако бил професорот постар и пред крај со живците ќе спобудалит..
Е сега плус и тоа што не се разбираат од збор да им речиш престани или излези надвор тие се праат ко да не те слушаат и продолжуваат по старо..ја оправдувам таа шлаканицата
ееееееее кај нас наставничката во основно по математика како маваше шамари и чврги за да престанат тие немирните.. ама никој не се бунеше зш сите знаевме дека беше со причина и дека не се разбираја од збор