Наставник удрил ученик

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Наставник по историја, вработен во училиштето “Алија Авдовиќ“ во скопското село Батинци, вчера, му удрил шлаканица на 13 – годишен ученик. Од силината на ударот детето паднало на под и се здобило со повреда на десната рака.

Според првичните информации детето имало фрактура на раката. По делењето на воспитните мерки наставникот Ф.С. (49) од Скопје, со градски автобус го однел повредениот ученик во Градска болница, каде му била пружена лекарска помош. Откако отишол дома ученикот го пријавил случајот во полиција.

Како што велат од МВР, во моментот се работи на расчистување на случајот. Наставникот бил повикан во полиција на разговор.

Според пријавата, настанот се случил вчера во кабинетот по историја, кога 13 – годишникот бил удрен од страна на наставникот Ф.С. Тој му удрил шлаканица по лицето, притоа детето паднало на подот и ја повредило раката.

извор

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
самото место каде се случило тоа, се ти кажува...:nenene:

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Нема шанси?!!?!?!?!?!?!?! :shok:

Ова мора да е прв ваков случај од 1948ма наваму, кога професор Југовиќ му влепи шамар на малиот од 6то а)

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Е што е толку страшно. Јас имам 2 пати добивано воспаление (еднаш на ногата, еднаш на главата). Првиот пат класниот ме тепаше зошто не бев мирен, му простив на човекот, а вториот беше на час по Ликовно и го окрка човекот цела година зимаше 20 % пониска плата и тоа беше зошто јас го пожалив. Да не го жалев ке добиеше отказно решение, ама нормално требаше да го тужам за да добие отказно решение.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Занко од Војдан што му ги скрши сите заби на еден другар пред некои 4-5години .... па не доби отказ човекот ...

babydol

Copy...
Член од
15 јули 2008
Мислења
1.561
Поени од реакции
92
самото место каде се случило тоа, се ти кажува...:nenene:
е ајде сега ако се од батинци значи само таму може да се случи нешто вакво , демек они се подалеку од цивилизација?
А другиве се цвекиња за мирисање?
Јас не сум чула за ваков случај ама за таков каде ученикот го мавнал професорот дури сум видела, освен што сум чула

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
99
Batinci toj nekoj ucitel seljak teshka ruka imal izgleda :)

Abe u komunizam ne da tepaa , nas ne postroija ednas cel klas oti mu vikavme Hitelr, Hitler na eden ucenik i toa shamari po 3 na sekoj i toa profesorot po fizicko direktorot i drugi profesori gledaa... pa so ni fali ?

Sea svilenkovci :kesa:

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
More da se ubie toa odma! (hamurabiev zakonik) :)

Член од
19 април 2007
Мислења
629
Поени од реакции
37
Batinci toj nekoj ucitel seljak teshka ruka imal izgleda :)

Abe u komunizam ne da tepaa , nas ne postroija ednas cel klas oti mu vikavme Hitelr, Hitler na eden ucenik i toa shamari po 3 na sekoj i toa profesorot po fizicko direktorot i drugi profesori gledaa... pa so ni fali ?

Sea svilenkovci :kesa:
Што ти фали ? ти не си против овој што го удрил детето ? Кој е он да удира мое дете, ако незнае да се справи со деца, нека напушти работа.

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
99
Nekad treba cutek ama so merka :tv:

Rekov teska raka imal ovoj...

Abe nas ne gagaat so kredi profesorite , so tapovi ni krshele od glava pa nikome nisto...ajde taka rastat decata

Ama sea drugo vreme e sve ste pekmezi ne smee ni doma da Ve tepa nikoj kamoli u skolo ...

Ne vikam ja za nisto da Ve tepa nekoj , ama ako stvarno stvarno zgreshite ...i shamar e OK

ama ne kapirate djabe zboram

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Една моја другарка падна година во медицинско, затоа што ја удрила професорка, па оваа после и' се вратила со метлата.:toe:

пробистипка

малечка
Член од
13 август 2008
Мислења
2.026
Поени од реакции
130
Што ти фали ? ти не си против овој што го удрил детето ? Кој е он да удира мое дете, ако незнае да се справи со деца, нека напушти работа.
ако така ја напуштаат работата тогаш сите ке осѕанеме без професори бидејки денес во скоро секој клас има неподносливи деца што ке ти се качат на главата.Например во мој клас има едно разгалено детиште пушта музика на час игра пред табла ја навредува професорката јака и душа на нејзе јас што гледам од страна ми се стемнува а можам да замислам на нејзе како и е.А мора да има јака причина овој профрсор зошто го удрил абе зошто мене некој не ме удри ама тие си бараат па после плачат кога ке си го добијат

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Пробистипка, секој професор има методи и "алатки" за да воведе дисциплина. Ќе го види аздисува, нека го крене на табла, па нека му рече, ајде сега збори да те видам. Еднаш ќе му стави кец, два пати, три пати, на полагање. Па ќе види дали другата година ќе сака пак во јуни да се поти и да полага на 40 степени.
Или па не мора со кецови, викни му педагог, психолог, директорка, па ако продолжи нека му ги дадат документите.:toe::smir:
Само што поентата е што твојот професор не сака да се заморува со таквите ученици, си знае дека ќе му стигне платата на први и си ужива.
Убаво си вика класната моја кога става неоправдани. Вели:"Јас нема да ве избркам, вие самите ќе си се избркате од школово". Па и во право е. Нека го избрка професорот твој секогаш кога ќе аздиса и фраерот сам ќе си се избрка.

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Од шлаканица - кршење рака? Да те импресионира :)

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Јас имам добиено неколку пати шамари од наставникот по физичко во основно :)

Kajgana Shop

На врв Bottom