Насилства во Македонија

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Крвава ноќ: Обид за убиство во Охрид

Вистинска драма се одвивала во Охрид кога 36-годишниот И.Р. пред неколку денови со неколку убоди со нож во пределот на десната препона и левата надколеница му нанел телесни повреди на сограѓанин. Како што соопштуваат од полицијата, настанот се случил околу 23 часот кога во угостителскиот објект „Ноа“ каде нападнатиот пристигнал во друштво со неговиот брат и уште неколку пријатели, при што насилникот започнал вербална расправија со него по што започнала и турканица во која двајцата паднале на подот. Тогаш извадил нож на преклопување и успеал да му нанесе неколку убоди.
http://www.press24.mk/krvava-nokj-obid-za-ubistvo-vo-ohrid[DOUBLEPOST=1417519102][/DOUBLEPOST]Шестмина насилници претепале младо момче од Куманово

Млади момчиња од Куманово си заработија кривична за насилство. Се работи за Ф.О.(18), Ќ.Р.(18), Ф.М.(18), Б.М.(18), Б.А. и Г.И.(16), сите од Слупчане. На 14 минатиот месец во Куманово откако настанала вербална расправија и турканица помеѓу Ф.О. и 18 годишно лице од Куманово, најпрвин тој, а потоа и останатите пријавени физички го нападнале момчето нанесувајќи му видливи телесни повреди.

http://www.press24.mk/shestmina-nasilnici-pretepale-mlado-momche-od-kumanovo

Последно уредено:
Т

Триптико

Гостин
Порано, најтешка повреда при тепачка беше пукната аркада. Да му скршиш нос...охооо тогаш си Рамбо и сите ти се плашат. Денес...ножеви, пиштоли...Кога зборев дека ќе дојде ден сите пиштоли да носиме ми се смееја, нарекувајќи ме шериф. Ете, дојде тоа време.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Порано, најтешка повреда при тепачка беше пукната аркада. Да му скршиш нос...охооо тогаш си Рамбо и сите ти се плашат. Денес...ножеви, пиштоли...Кога зборев дека ќе дојде ден сите пиштоли да носиме ми се смееја, нарекувајќи ме шериф. Ете, дојде тоа време.
Порано имало тепачки сега има етничко чистење. Се спуштаат гегите од планините и напаѓат. Така било и во историјата само што тогаш тоа се случувало во мијачко дебарскиот крај. Потоа се прошириле до Тетово а во поново време го окупирале и Гостивар. Пед окупација се и Кичево и Струга. А следни се Скопје и Куманово. Го повторувам ова милион пати тактиките се исти од пред повеќе векови а последен и најсвеж пример е Косово. Во Приштина исто се случуваше луѓе од планини се симнуваа и ги напаѓаа на Србите во градот се додека не почнаа да се иселуваат а на нивно место не дојдоа планинците.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Комотно од секојдневниве случки може некој режисер да си направи серија. Секој ден бе, секој можен ден страдаме у сопствена земја а никој за тоа не одговара...

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Инаку, како заклучивте дека вчерашните сторители се албанци ? (не велам дека не се)

Член од
17 август 2011
Мислења
10.358
Поени од реакции
18.471
Според тоа што при тепачка на луѓе од чаир и карпош,првиве извадиле ножеви и знаејки ги вашите животински инстинкти за брцање заклучокот е лесно да се донесе.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Според тоа што при тепачка на луѓе од чаир и карпош,првиве извадиле ножеви и знаејки ги вашите животински инстинкти за брцање заклучокот е лесно да се донесе.
Кој беше тој кој ја извади веста дека напаѓачите се од Чаир ? И тоа уште во првите часови од настанот.

МВР ни денес не излезе со конкретни имиња за сторителите. Треба да ги прашат Сител и Курир , они знаеја уште вчера.

König

Гостин
Член од
29 октомври 2014
Мислења
215
Поени од реакции
575
Прееска вестите на 24Вести идеа вака:
-на 21 ноември 29-годишен скопјанец во Аеродром прободува двајца врсници
-на 23 ноември во Лисиче 18-годишник боде двајца граѓани во населбата
-на 23 ноември, истиот ден, 38-годишен охриѓанец прободува и тешко ранува свој сограѓанин
-на 26 ноември, 15-годишен ученик во СГУ прободува со нож 16-годишен соученик
-на 29 ноември напаѓач прободува двајца скопјани
- на 29 ноември, истиот ден, група напаѓа момче, го тепа и го боде со нож во грб
-на 30 ноември, поради сообраќајна расправија момче е избодено со нож во Кичево
-на 31 ноември жител на тетовско Лавце три пати прободува соселанец во градите...

и одма се фатив за телефонот, ок гугл where am I?
Capture.PNG

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Прееска вестите на 24Вести идеа вака:
-на 21 ноември 29-годишен скопјанец во Аеродром прободува двајца врсници
-на 23 ноември во Лисиче 18-годишник боде двајца граѓани во населбата
-на 23 ноември, истиот ден, 38-годишен охриѓанец прободува и тешко ранува свој сограѓанин
-на 26 ноември, 15-годишен ученик во СГУ прободува со нож 16-годишен соученик
-на 29 ноември напаѓач прободува двајца скопјани
- на 29 ноември, истиот ден, група напаѓа момче, го тепа и го боде со нож во грб
-на 30 ноември, поради сообраќајна расправија момче е избодено со нож во Кичево
-на 31 ноември жител на тетовско Лавце три пати прободува соселанец во градите...

и одма се фатив за телефонот, ок гугл where am I?
Прегледај го приврзокот 108218
Ни во Турско ни во првата ни во втората светска војна не гинеле толку луѓе како денес што гинат од тепачки, насилстви, освета, кримина и пред се од сообраќајќи.

Член од
16 септември 2013
Мислења
687
Поени од реакции
514
Јас си носам пиштол со мене, кој ќе ми извади нож од овие смрдлививе нека се пази.

@König 28ми ноември 15 годиншник прободе 16 годишник во Тетово. Памтам по денот на нивното скапано знаме.

König

Гостин
Член од
29 октомври 2014
Мислења
215
Поени од реакции
575
Ни во Турско ни во првата ни во втората светска војна не гинеле толку луѓе како денес што гинат од тепачки, насилстви, освета, кримина и пред се од сообраќајќи.
Цела среќа што живееме во деценија на Преродбата, инаку можеше да биде многу полошо...

o_O

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Пред неколку години чекајќи автобус во центарот на Скопје доцна навечер , ми се приближи еден албанец непознат и ми вели: Дали носиш нешто со себе, пошто може некој да те нападне, мене пред некое време ме нападнаа Комити ни крив ни должен , и никој ништо не презел за тој настан , од тогаш не излегувам со празни раце, затоа биди внимателен и ти.
Исто така мој подалечен роднина беше претепан од македонци , и од тогаш никогаш не излегуваше без нож , но сепак со тој нож при една тепачка прободе албанец.

И од други разговори јас констатирам: Носењето оружја е последица на скандалозните судски одлуки, како и непрофесионалноста на МВР:

Има многу случаи кога напаѓачи нападнале ученици во група, им нанеле тешки повреди, и ниедниот не лежел ни 24 часа. Или имаме случаи на палење на приватни имоти за кои ниедниот не лежел ни 24 часа.

За секој ситен криминал треба да се има сериозен пристап, и да не се разликуваат делата според националности и полики. Да им се суди на сите сторители еднакво.

Како се губи довербата во институциите? На пример ако вечерашните напаѓачи не се пронајдат. Или ако истите се пронајдат, но од судот бидат ослободени.
Ова е најголемиот проблем кај сите меѓуетнички проблеми, немањето правда.
Кои се' ментални гимнастики не ги употреби само за да го оправдаш вашето варварско однесување. Наместо ко мужи да се вдадете во тепачка, па нека го изеде ќотекот послабиот, вие ко пичиња со ножеви/пиштоли. И навистина сте пичиња, само кога се во група, и тоа барем 4:1 сте силни и се впуштате во тепачка. Во спротивно се криете под мантилите на нусињата. Нема мажи кај вас, само пичиња.
Ама рака на срце, планот за етнички чисти територии ви се остварува, само не знам до кога ќе биде така. Ќе ви се одбие од тоа кривите носеви еден ден, наскоро. Е тогаш ние (читај Македонците) ќе си земеме пуканки и ќе гледаме комедија.

Член од
25 април 2009
Мислења
369
Поени од реакции
136
Најрает статистички гледано за живеење у мк е велес прилеп битола. На што се должи тоа не знам, али една причина е можда населението е грото македонци, со мал процент албанци, власи роми срби. А инаку и тие што се албанци, роми и тако даље се супер луге оти се староседелци.

Клошар.

Еднаш бев 4NHK0.
Член од
6 јуни 2014
Мислења
965
Поени од реакции
850
Најрает статистички гледано за живеење у мк е велес прилеп битола. На што се должи тоа не знам, али една причина е можда населението е грото македонци, со мал процент албанци, власи роми срби. А инаку и тие што се албанци, роми и тако даље се супер луге оти се староседелци.
Друже, во Неготино сме 99% македонци, многу малку има роми, турци, срби, бугари и сл. НЕМА, повторувам НЕМА ниту еден албанец и е да се рече најмирното место во Македонија за вакви настани... Е сега има ,,син ја искасапи мајка му/ороспија'', или ,,толку и толку млади лица загинаа во сообраќајна несреќа'', ама тие не се од овој вид, не се ни насилства воопшто. Одамна изумреа групните тепачки по чаршиите, кафиќите, бодењето со ножеви го немам слушнато како поим во Неготино. Не дека воопшто не се случуваат, ама мноооогу се ретки. За последната така поголема паметам пред 2-3г. кога на панаѓур се спукале некои дрва направени, дошле кавадарчани (пичк*) од страна на едниот и тоа со боксерки и го сомелиле другиот. 4-5 со боксерки против еден со голи раце и пијан (тешки пиздичк* ти се тоа ебаго). Ете ти, пред 2-3 години тоа се случи, во Скопје на 2-3 дена има такви случки. Неготино е мало место, на картата едвај се гледа, од другите градови освен Д.Капија и Кавадарци друг никој не го знае. Ете како што и ти напиша, ниту во статистиката не е рачунат, како да не постои...

Kajgana Shop

На врв Bottom