Насилства во Македонија

Член од
14 август 2006
Мислења
45.351
Поени од реакции
84.560
Родителите на децата како и нивнии другари очевидци, видно потресени сведочат дека избила тепачка помеѓу неколку момчиња од оваа населба кои биле нападнати од група момчиња од Чаир, поради сообраќаен прекршок направен од страна на момчињата од Чаир кои се обиделе со возило да влезат во спротивен правец во оваа еднонасочна улица.

Едно дете со повреди е префрлено во Градската болница 8 септември, а неговиот другар даваше изјава пред полицајците за настанот.

Во моментов улицата Разловечко востание, во близина на Скопје сити мол е блокирана за сообраќај од страна на полицијата која врши увид.

Присутни се и припадници на Специјалната полициска единица.

Ситниот дожд ја брише крвта што остана на улицата после уште една крвава тепачка во главниот град.

Повеќе информации ќе соопшти полицијата во текот на утрешниот ден во редовниот полициски билтен.

Член од
16 септември 2013
Мислења
687
Поени од реакции
514
Па државата ќути, редно е да ги превоспита малце овие дивјаци. Ако не ние само ќе мора тоа да го правиме.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Пред неколку години чекајќи автобус во центарот на Скопје доцна навечер , ми се приближи еден албанец непознат и ми вели: Дали носиш нешто со себе, пошто може некој да те нападне, мене пред некое време ме нападнаа Комити ни крив ни должен , и никој ништо не презел за тој настан , од тогаш не излегувам со празни раце, затоа биди внимателен и ти.
Исто така мој подалечен роднина беше претепан од македонци , и од тогаш никогаш не излегуваше без нож , но сепак со тој нож при една тепачка прободе албанец.

И од други разговори јас констатирам: Носењето оружја е последица на скандалозните судски одлуки, како и непрофесионалноста на МВР:

Има многу случаи кога напаѓачи нападнале ученици во група, им нанеле тешки повреди, и ниедниот не лежел ни 24 часа. Или имаме случаи на палење на приватни имоти за кои ниедниот не лежел ни 24 часа.

За секој ситен криминал треба да се има сериозен пристап, и да не се разликуваат делата според националности и полики. Да им се суди на сите сторители еднакво.

Како се губи довербата во институциите? На пример ако вечерашните напаѓачи не се пронајдат. Или ако истите се пронајдат, но од судот бидат ослободени.
Ова е најголемиот проблем кај сите меѓуетнички проблеми, немањето правда.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.053
Поени од реакции
74.636
Државата како и секогаш, трага по сторителите.
А во случај ако ги најде ќе ги почести со министерско место или работа во општина.

Член од
16 септември 2013
Мислења
687
Поени од реакции
514
@Dardan-ia бројот на нападнати албанци од страна на Македонци е многу понизок од бројот на нападнати Македонци од страна на албанци. Од ова можем да заклучам дека албанците се насилна, невоспитана нација.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Пред неколку години чекајќи автобус во центарот на Скопје доцна навечер , ми се приближи еден албанец непознат и ми вели: Дали носиш нешто со себе, пошто може некој да те нападне, мене пред некое време ме нападнаа Комити ни крив ни должен , и никој ништо не презел за тој настан , од тогаш не излегувам со празни раце, затоа биди внимателен и ти.
Исто така мој подалечен роднина беше претепан од македонци , и од тогаш никогаш не излегуваше без нож , но сепак со тој нож при една тепачка прободе албанец.

И од други разговори јас констатирам: Носењето оружја е последица на скандалозните судски одлуки, како и непрофесионалноста на МВР:
:pos:

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Ја не знам за вас, ама у се најмило се колнам било кој да ми извади нож (македонец/албанец/марсовец) и да тргне да ме коле или да замавне - со задњи сили ќе земам ќе го удавам како куче па макар умрел/лежел робија .... се да им ебам, ко клучеви почнале со ножеви да носат ...да ти е страв да погледнеш некого ....

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
За мали сообраќајни незгоди ќе те избодат, да ти ибам примитивноста.

Некои племиња сеуште не го достигнале цивилизациското ниво за технолошки и социјални аспекти како автомобил и сообраќајни правила и култура. Сеуште се во среден век и се понашаат како друмски бандити.

Шота Буби

нотар
Член од
4 март 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.780

Има многу случаи кога напаѓачи нападнале ученици во група, им нанеле тешки повреди, и ниедниот не лежел ни 24 часа. Или имаме случаи на палење на приватни имоти за кои ниедниот не лежел ни 24 часа.

За секој ситен криминал треба да се има сериозен пристап, и да не се разликуваат делата според националности и полики. Да им се суди на сите сторители еднакво.

Како се губи довербата во институциите? На пример ако вечерашните напаѓачи не се пронајдат. Или ако истите се пронајдат, но од судот бидат ослободени.
Ова е најголемиот проблем кај сите меѓуетнички проблеми, немањето правда.
Е моја пуста наркотика,што направи од овие лични,убави дечиња,анѓелчиња...

Член од
21 септември 2011
Мислења
710
Поени од реакции
2.165
А што ако момчињата беа вработени во полиција извадеа сужбени пиштоли и ги застрелаа ш ипците од Чаир ...како ќе гласеше насловот Дардан-чо и која ќе беше реакцијата на племето?

Е токму тоа се случи во Гостивар само што полицаецот не доволи да биде прво прободен со нож па после да пука!!! Ги отреби со време!!!

Член од
16 септември 2013
Мислења
687
Поени од реакции
514
Тогаш ш ипците ќе се дигнеа сите на нозе, ќе направеа нереди и на крај македончето виновно. Сите знаеме ситуацијата на полицаецот од Гостивар.

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.912
Поени од реакции
11.267
Има ли инфо за инцидентот во Ново Лисиче со тие што излегле на џогинг, сменија 300 стории уште тогаш. Ова па е најголемата гомнарија, вести и инциденти се трупаат секојдневно а никој ништо не решава и не известува за претходните случки.

Член од
16 септември 2013
Мислења
687
Поени од реакции
514
@AceCaleb едниот е пресечен на ногата, му пресекол артерија и му праеле 5часа операција на скопската државна болница и засега е добар. А другиот е полесно повреден.

Kajgana Shop

На врв Bottom