Насилства во Македонија

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.029
Поени од реакции
36.841
Има разлика помеѓу индивидуалец и множина во се.
Нема разлика бидејќи за делата што ги прават вашите индивидуалци протестира вашата множина.

Член од
14 јуни 2008
Мислења
1.369
Поени од реакции
1.075
Добро еве ти може не си таков ( многу е посигурно дека не си). Нели можеш да си признаеш дека голем дел од етничките албанци се баш такви како што ги опишуваме?
Не си го поставил прашањето зашто голем дел од нас имаме ваков тип на мислење?
Нон стоп им се случувало на ѓорчевци да го јадат од криминалци од Сарај, ваљда не лажат колективно...

Не дека и од наша страна нема такви. Еве јас ти кажувам дека има македонски села на Скопска Црна Гора што може и се бетер од овие у сарај. Среќа што се подалеку.

Исто така, не си се запрашал зошто вас ве бие лош глас ( не мислам конкретно на тебе туку зборам генерално за малцинството).
Нели сфаќаш дека е излишно се што збориш поради тоа што мнозинството од твоето малцинство се сељаци и криминалци ( не луѓе од село, сељак како душевна состојба ).
Дека векови наназад сте ни ебавале мајката, дека во 2001 имаше војна за човекови права каде што терористи од ова малцинство убиваа наши луѓе...
Да не раскажувам за секојдневните провокации од страна на ДУИ ( мнозинството етнички албанци гласаат за нив) и од страна на вахабистите.
У топанско има шипптари што се жалат од вахабистите, во чаиџилниците не се пие веќе алкохол ( можеше да се пие пред 6-7 години), има неколку диви џамии, има легални џамии кои намерно ги рокаат звучниците за никој да неможе да спие и тн...

Како сакаш ние сега да имам позитивно мислење?
Дури и да се смени состојбата за 180 степени ќе пројде долго време дур некој почне да ви верува во оваа држава.

И на крај, еве ти пишуваш кирилица, голем број од твоите сограѓани не. Од ова се гледа дека мнозинството не ни ја почитува нашата азбука и култура.
Дали во учулиштата во Гостивар и Тетово етничките албанчиља го изучуваат нашиот јазик?

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Според мене треба да излезат родителите и сите оние кои се загрозени со зачестените кражби и да барат од полицијата да ги заштити. Зошто како што слушам во Ѓорче само минатата година имало околу 700 нерасчистени кражби (две кражби на ден). Се работи за криминални групи кои непречено си хараат и прават лом по Ѓорче Петров. Факт е дека убиството е последица на сето она што со години тлеало во Ѓорче и за жал мораше да заврши со згаснување на еден млад и недожен живот. Државата и полицијата мора да се справат со криминалот за да не остават граѓаните да се осеќаат незаштитено и да ги зимат работите во свои раце.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.628
Поени од реакции
5.277
Ај да се кладиме дека за некои нема разлика![DOUBLEPOST=1400873814][/DOUBLEPOST]
Војната се води на повеќе начини, а некупувањето од нив е само еден од тие начини.Добро е тоа што лугето почнаваат да се освестуваат за ова.Па ако они заработуваат од некој, заработуваат од нас.Цело Скопје пазари од Бит Пазар.

Сите се жалат дека нашите се многу скапчии.Како да бидат ефтини кога вие купувате прво од гнидиве,ги финансирате,а после они можат да набават роба од Турска за џабе.После гнидиве ем што ни продаваат на нас, на тезги,ем им продаваат на нашите пазарџии,зашто нашиве немаат доволно буџет да си набават сами роба.На пример, јас сум хоби електроничар и наместо да купам делови од Биту која што ми е и поблиску и дупло поефтина,ќе одам во Логинг.20 денари ништо не менуваат многу,па и на посиромавите луѓе, ама 70 посто од популацијава да не оди по нивните дуќани,менува и тоа како.

И уште нешто треба да се земе во обзир.Нели мислите дека треба да им се стави крај на тие турски серии,на тие шамии и фереџиња.Во секој филм има силувач кој е преставен како момче кое погрешило.Тоа е така бидејки според куранот,силувањето не е престап туку жената е крива што провоцира.Гледав малечки деца за први април се маскирале како некој турски бек или како оној лик хурем.Што ќе биде од нив понатака.Гледам некои девојки,што не треба да плукнеш на нив,одат со шпони,со торбеши.По маала ни се шетаат,никој не го заболе.И немојте да ми кажувате ,не се исти,торбалињава се наши,зошто сум ги осетил и двете групи, и погодете кој е за нијанса полош
Браво за модераторите.

Албанофобија во сржта, не знам што ќе се случи ако и албанците ќе почнат да мислат како вас, не сакам да знам.

Последно уредено:
Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Ај да се кладиме дека за некои нема разлика!
Бато гледам од Куманово си ти прошја ли си куде пазар, џамију итд у задњо време?

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Член од
25 март 2012
Мислења
8.628
Поени од реакции
5.277
Според мене треба да излезат родителите и сите оние кои се загрозени со зачестените кражби и да барат од полицијата да ги заштити. Зошто како што слушам во Ѓорче само минатата година имало околу 700 нерасчистени кражби (две кражби на ден). Се работи за криминални групи кои непречено си хараат и прават лом по Ѓорче Петров. Факт е дека убиството е последица на сето она што со години тлеало во Ѓорче и за жал мораше да заврши со згаснување на еден млад и недожен живот. Државата и полицијата мора да се справат со криминалот за да не остават граѓаните да се осеќаат незаштитено и да ги зимат работите во свои раце.
Не, главниот проблем е исчистење од дуќаните на албанците од чистата општина. Нели забележуваш дека кражбите не се приоритет, ниту биле.

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Секој ден скоро поминувам.
Супер што проваѓаш и тебе тој личи ли ти на нешто нормално што му личи на нормалан град?

Член од
14 јуни 2008
Мислења
1.369
Поени од реакции
1.075
Ај да се кладиме дека за некои нема разлика![DOUBLEPOST=1400873814][/DOUBLEPOST]
Браво за модераторите.

Албанофобија во сржта, не знам што ќе се случи ако и албанците ќе почнат да мислат како вас, не сакам да знам.

Правото на слободен говор е основно човеково право.
Дали ти предлагаш модераторите да одат против основните човекови права, исто како што голем број од етничките албанци правеа во 2001. Одеа против основното човеково право на македонците - правото на живот?

Член од
25 март 2012
Мислења
8.628
Поени од реакции
5.277
Супер што проваѓаш и тебе тој личи ли ти на нешто нормално што му личи на нормалан град?

Ме искрено ми личи на запуштен град, заборавен од институциите, семафорите не работат, локацијата на пазарот е целосно утнат, коли вријат, се паркираат насекаде. Горе доле сум го фатил моментот?

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Ме искрено ми личи на запуштен град, заборавен од институциите, семафорите не работат, локацијата на пазарот е целосно утнат, коли вријат, се паркираат насекаде. Горе доле сум го фатил моментот?
Комај ваљда ке сватиш..
А ту куде тачно седиш?

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.750
Поени од реакции
27.755
не знам што ќе се случи ако и албанците ќе почнат да мислат како вас, не сакам да знам.
Да да, моментално сте полни со љубов кон нас. :D

Puno, на глупостиве што ги трескаш не можам а да не им реплицирам со сарказам и иронија.

Kajgana Shop

На врв Bottom