Клипче
asd
- Член од
- 8 јануари 2012
- Мислења
- 14.029
- Поени од реакции
- 36.844
Нема разлика бидејќи за делата што ги прават вашите индивидуалци протестира вашата множина.Има разлика помеѓу индивидуалец и множина во се.
Нема разлика бидејќи за делата што ги прават вашите индивидуалци протестира вашата множина.Има разлика помеѓу индивидуалец и множина во се.
Добро еве ти може не си таков ( многу е посигурно дека не си). Нели можеш да си признаеш дека голем дел од етничките албанци се баш такви како што ги опишуваме?Има разлика помеѓу индивидуалец и множина во се.
Ај да се кладиме дека за некои нема разлика![DOUBLEPOST=1400873814][/DOUBLEPOST]Има разлика помеѓу индивидуалец и множина во се.
Браво за модераторите.Војната се води на повеќе начини, а некупувањето од нив е само еден од тие начини.Добро е тоа што лугето почнаваат да се освестуваат за ова.Па ако они заработуваат од некој, заработуваат од нас.Цело Скопје пазари од Бит Пазар.
Сите се жалат дека нашите се многу скапчии.Како да бидат ефтини кога вие купувате прво од гнидиве,ги финансирате,а после они можат да набават роба од Турска за џабе.После гнидиве ем што ни продаваат на нас, на тезги,ем им продаваат на нашите пазарџии,зашто нашиве немаат доволно буџет да си набават сами роба.На пример, јас сум хоби електроничар и наместо да купам делови од Биту која што ми е и поблиску и дупло поефтина,ќе одам во Логинг.20 денари ништо не менуваат многу,па и на посиромавите луѓе, ама 70 посто од популацијава да не оди по нивните дуќани,менува и тоа како.
И уште нешто треба да се земе во обзир.Нели мислите дека треба да им се стави крај на тие турски серии,на тие шамии и фереџиња.Во секој филм има силувач кој е преставен како момче кое погрешило.Тоа е така бидејки според куранот,силувањето не е престап туку жената е крива што провоцира.Гледав малечки деца за први април се маскирале како некој турски бек или како оној лик хурем.Што ќе биде од нив понатака.Гледам некои девојки,што не треба да плукнеш на нив,одат со шпони,со торбеши.По маала ни се шетаат,никој не го заболе.И немојте да ми кажувате ,не се исти,торбалињава се наши,зошто сум ги осетил и двете групи, и погодете кој е за нијанса полош
Бато гледам од Куманово си ти прошја ли си куде пазар, џамију итд у задњо време?Ај да се кладиме дека за некои нема разлика!
Не, главниот проблем е исчистење од дуќаните на албанците од чистата општина. Нели забележуваш дека кражбите не се приоритет, ниту биле.Според мене треба да излезат родителите и сите оние кои се загрозени со зачестените кражби и да барат од полицијата да ги заштити. Зошто како што слушам во Ѓорче само минатата година имало околу 700 нерасчистени кражби (две кражби на ден). Се работи за криминални групи кои непречено си хараат и прават лом по Ѓорче Петров. Факт е дека убиството е последица на сето она што со години тлеало во Ѓорче и за жал мораше да заврши со згаснување на еден млад и недожен живот. Државата и полицијата мора да се справат со криминалот за да не остават граѓаните да се осеќаат незаштитено и да ги зимат работите во свои раце.
У негов дел си проаѓа бе друже,шошонче е.Бато гледам од Куманово си ти прошја ли си куде пазар, џамију итд у задњо време?
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Секој ден скоро поминувам.Бато гледам од Куманово си ти прошја ли си куде пазар, џамију итд у задњо време?
Гледам га ја што е и нешто се кочопери чек да виду од кој дел е..У негов дел си проаѓа бе друже,шошонче е.
Поентата е?Гледам га ја што е и нешто се кочопери чек да виду од кој дел е..
Супер што проваѓаш и тебе тој личи ли ти на нешто нормално што му личи на нормалан град?Секој ден скоро поминувам.
Ај да се кладиме дека за некои нема разлика![DOUBLEPOST=1400873814][/DOUBLEPOST]
Браво за модераторите.
Албанофобија во сржта, не знам што ќе се случи ако и албанците ќе почнат да мислат како вас, не сакам да знам.
Ме искрено ми личи на запуштен град, заборавен од институциите, семафорите не работат, локацијата на пазарот е целосно утнат, коли вријат, се паркираат насекаде. Горе доле сум го фатил моментот?Супер што проваѓаш и тебе тој личи ли ти на нешто нормално што му личи на нормалан град?
Комај ваљда ке сватиш..Ме искрено ми личи на запуштен град, заборавен од институциите, семафорите не работат, локацијата на пазарот е целосно утнат, коли вријат, се паркираат насекаде. Горе доле сум го фатил моментот?
Да да, моментално сте полни со љубов кон нас.не знам што ќе се случи ако и албанцитеќепочнат да мислат како вас, не сакам да знам.