Насилства во Македонија

Член од
20 мај 2008
Мислења
130
Поени од реакции
54
Као да маваш глава у ѕид човече, ко да не ти е нешто јасна ситуацијава тебе..
Абе ситуацијата ми е кристално јасна, само ако се навратиш погоре кај што почнав да пишувам ќе видиш дека поентата ми беше дека иако знаеме со кој си имаме работа, нивното истерување или чистење е само фантазија бидејќи единствен начин како да немаме допирни точки со нив ќе биде ако се оддели Западна Македонија. Тоа ми беше поентата. Е сеа, кое е всушност решението не знам.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.629
Поени од реакции
5.282
Пуно еве да ја цитирам и подржав твојата идеа. Значи факт е дека со децении се вртиме во круг и никако да разбереме дека вака никаде не одиме а млади животи си заминуваат од овој свет. Јас сум за тоа веднаш да запре насилството и сериозно да се работи со младите луѓе. Да застанеме сите заедно против хулиганството и криминалот.
Јас сум имал и ќе имам пријатели Албанци и ги уверувам сите кои немале дека не секој македонски Албанец е лош Албанец. Дури има многу Албанци кои живот би дале за Македонија но од вакви или такви причини не се во состојба тоа јавно да го кажат. Мислам дека веќе и на Албанците им е преку К.Р од имиџот и товарот кој мора да го носат поради криминални поединци. Проблемот е што сите тие работи неможат јавно да ги кажат затоа што имат страв, затоа што се оставени сами на себе. Мислите дека на сите Албанци во Чаир или во Сарај им е ќејф што законите и полицијата не функционират на овие територии. Еве нека кажат Албанците но верувам дека не им е сеедно кога ги пуштат децата на школо а знаат дека во сооседните кафичи седат разни сомнителни фаци и знаат дека нема кој да ги штити. Мислам дека во Чаир имаше и протести поради недоволното присуство на полицијата. Пробајте и ставете се во кожата на тие луѓе. Ставете се во кожата на ИБРАИМИ кој срцето го остава на терен за Македонија многу повеќе од повеќето други репрезентативци а на крај како заслуга за тоа добива навреди и свирежи. Значи работите треба да се гледат од двете страни без разлика колку и да сме револтирани во моментов.
Токму така, се вртиме во круг, веќе две децении де викаме да се делиме, де да се цепаме, де да се федерализираме де не знам што. И свака чуда три дана, после се по старо некое време. Мене ми изгледа дека случаевиве повеќето ги употребуваат за лечење фрустрации, а не проблем кој не треба да се повторува.
Ете ги, читај ги сите страници, сигурно повеќе од половина постови се вон темава, пишуваат смешки, нацистички пароли, за јанко пишуваат, за шпоновите пишуваат, бараат уривање на мостови, градење ѕидови.
Најмалку за тоа што треба.
Ако очекуваме дека овие од власт ќе ни ги решат проблемите, сме се нае....

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Ајде сега истерување бла бла бла...

Не се сите албанци криминалци и убијци, тоа размислување е надвор од здрав разум исто како и истерување, отцепување...

Проблемот е што нема заштита од криминалот ете полицијата не може секаде да постигне, и тука останува опцијата за самозаштита т.е. формирање на маалски стражи кои ќе чуваат јавен ред и мир, и ќе вршат превенција од криминал и вандализам.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.629
Поени од реакции
5.282
Не друже, така брутално из чисте мире да изрешеташ тинејџери кои пецале риба ако сака и татко ми нека е, нека си дреме у затвор ич око нема да ми трепне а не па да идам да протестирам и да барам правда. Нонсенс.
Тогаш како можете да замислите дека секој нормален албанец ќе постапува поинаку од тебе?

W

Werther

Гостин
Не требаше да има воопшто протести кога се случија убиствата во Смилковци, не беше ни време, немаше ни порака.
И не го одбранев протестот за ослобдување на убијците, затоа што таков протест немаше, но истотака знам дека требаше да има билокаков протест после тој случај...
Како бе не ти е смачено говна да јадеш?

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Se iznacitav gluposti... sme bile neintelegentni a? Sto ve pravi vas po intelegentni od nas? Faktot deka protestirate a ne znaete za koja pricina? Vikate za nesposobnata policija a vo realnost ne ja napagate policijata tuku privatnite delovni prostorii, drugiot vika protiv tie bandite od grcec, kondovo, saraj... ako e za niv i ako imate malku muda soberete luge i cekajte gi koga ke pominat niz Gjorce. Ali polesno vi e so kamen da skrsite prozorci na zatvoreni prodavnici koi nema koj da gi brani. Ova ve pravi po intelegentni?!? Ova vazi za tie sto protestiraat i za tie sto gi podrzuvaat niv ne za site makedonci. Radi vas i radi takvite bandi albanski i ubijcite kako Naser patat site vo drzavava. Ako se prasuvate zs nemate golem broj na protesti odgovorot e vaseto nedolicno, huligansko, maloumno, necivilizirano odnesuvanje, vaseto nisko nivo na intelegencija i vasite neleceni kompleksi.
Aко сте толку силни како што кажуваш некогаш после натпревар рчнете се со комитите.
Што да правам кога IQ ви е едвај 30 и бразо заборавате како од обединети нации незнаејќи накаде попрво да фатите дали долно,средно или горно нерези гз преку глава како пички да бегате.
Да не го заборавам и кале.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.029
Поени од реакции
36.846
Ниеден од полицајците на терен не признал дека бришел слики :pos::pos::pos:

Толку прости методи користат на манипулација ама колку е тешко поголем дел од народот да ги види тоа е чудо.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.071
Поени од реакции
51.610
На моменти мислам дека форумскиве шипци овде прават муабет и се понашаат како да има странски амбасадор што чита, не оценува и кажува кој е крив, а кој не е.
Кои иронии човече божји, навивачи на Шкендија и Слога што секој викенд по саат и пол скандираат пароли како “смрт за каури, Илирида’’ и што ли уште не, овде да ми држат лекции за космополитизам и глумат господа.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Ниеден од полицајците на терен не признал дека бришел слики :pos::pos::pos:

Толку прости методи користат на манипулација ама колку е тешко поголем дел од народот да ги види тоа е чудо.
Брише слики, го прашуват кој е, си оди...па дојди ти докажи. Ако се спротиставиш, ќе јадеш ЧОтек, не зошто си се спротиставил при бришењето, туку ќе смислат нешто друго.
#ПоштоИмСеМоже

Член од
13 јули 2009
Мислења
902
Поени од реакции
123
На моменти мислам дека форумскиве шипци овде прават муабет и се понашаат како да има странски амбасадор што чита, не оценува и кажува кој е крив, а кој не е.
Кои иронии човече божји, навивачи на Шкендија и Слога што секој викенд по саат и пол скандираат пароли како “смрт за каури, Илирида’’ и што ли уште не, овде да ми држат лекции за космополитизам и глумат господа.
Ne ocekuvas deka nekoj ke ti stoji so skrsteni race valjda ?
Za razlika od vas , nitu Svercerite nitu navivacite od Shkednija ne napadnaa Makedonci po svoi stanovi-kuki niz Cair i Tetovo kako pickite so napagale vo naselba Nerezi .

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.732
Поени од реакции
88.885
Еден текст што го најдов на Интернет, а и те како има врска со денешнава ситуација во која живееме... Се надевам дека не е премногу оф-топик

"чиче сега да ви кажи... крај на 80 и почеток на 90 некаде до 1995... ноќниот живот беше најдоброто од Скопје. Време на големите дискотеки места каде што се собираа по 2000 / 3000 луѓе. Немаше турбо фолк, кафиќите имаа вратари кој вршеа строга селекција...секој си знаеше кај можи да влези и соодветно на тоа кафиќите се делае на сељачана и фраерско место. Денешното мизерно време и резултат на фрустрација од 90 тите години..во тоа време беше статус кој каде искача.Што сакам да кажам..епа на пример Грујо го паметиме се шеташе со темно плав капут 1 или 2 броја поголем од него а со него беа браќата босанци оние што денес го имаат центар шоп во трговски. Грујо неможеше да припари до фраерските места затоа денес сеуште влечи комплекс и фрустрација од тоа време.Миленко го познаваме по бингото кај кино вардар и по неговото дружење со Џо и албанецот Мамуш. Јанко ќебапот не го сметаа за жив...човекот изгуби невиност кога се ожени. Игор шема непознаница, Радмила Шеќеринска бубалица од корчагин и неебена пичка од тоа време. ..има многу за кажуење али ме мрзи сеа"

:cuc:

Член од
25 март 2012
Мислења
8.629
Поени од реакции
5.282
Поголема иронија е кога Македонија игра футбал/ракомет со Х земја а од трибините пеат клети шшиптари. На истите тие кои вака пееа да им пречат смрт за каурите, слоган кој впрочем произлегува од смрт шиптарима.

Kajgana Shop

На врв Bottom