spiros
Шалом Алеихем!
- Член од
- 7 септември 2008
- Мислења
- 3.225
- Поени од реакции
- 988
Албанците , Босанците , Косоварите , се радикални исламисти на балканов , исто како во Азија тие арабите , исто ти е..
.
А кој би бил твојот азиjски еквивалент?
.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Албанците , Босанците , Косоварите , се радикални исламисти на балканов , исто како во Азија тие арабите , исто ти е..
Најди ми еден албанец кој јавно го осуди Смилковскиот масакр и кој јавно ги осуди испраните мозоци кои протестираа за ослободување на егзекуторите. Најди ми еден албанец кој јавно ги осудува испранине мозоци кои масакрираат христијани и несунити во Сирија, кои се разнесуваат одземајќи невини животи во име на Исламот на Блиски Исток и Африка. Најди ми еден албанец кој ги презира испраните албанци кои заминаа доброволно да колат во Сирија. Најди ми еден албанец кој јавно кажува дека Исламот е зло и дека заедно сосе другите две моно-религии треба да се забрани. Ама онака јавно да се искаже со муда. Најди ми некој па после ќе прајме муабет.
Која е разликата знеш да кажеш?ima razlika pomegu nereligiozni i ateisti.
Која е разликата знеш да кажеш?
И дали го прочита насловот на темата?
А што значи да не си религиозен? Во кој смисол не си? Не одиш во џамија? Тоа те прави не-религиозен.... или?Jas pripagam vo religioznato opstestvo na muslimani, veruvam vo Bog no ne sum religiozen, ne mora da bides religiozen za da veruvas vo Gospod.
Jas pripagam vo religioznato opstestvo na muslimani, veruvam vo Bog no ne sum religiozen, ne mora da bides religiozen za da veruvas vo Gospod.
А што значи да не си религиозен? Во кој смисол не си? Не одиш во џамија? Тоа те прави не-религиозен.... или?
Јас се слагам со дечково, немора да припаѓаш на религија (да бидеш религиозен) за да веруваш во некој концепт за Господ, кој не е дефиниран во постоечките институционализирани религии.Плачеш за потпис.
Што според тебе означува религозноста?
Добро де, он згреши затоа што директно го кажа тоа...Oh, fuck-off!
Ја не ги мрзам Муслиманите и Албанците.
Јас се слагам со дечково, немора да припаѓаш на религија (да бидеш религиозен) за да веруваш во некој концепт за Господ, кој не е дефиниран во постоечките институционализирани религии.
Под религиозен, обично се смета личност која следи одредени норми и начела кои даваат дефиниции за тоа што е Бог, како треба да биде односот кон него и слично. Но, има многу луѓе кои имаат своја замисла за тоа што е Господ, која не се вклопува во општо прифатените концепти на општеството. Тоа ми беше зборот.Штом веруваш ти си веќе религиозен.Инаку значењето на самиот збор религија е изгубено со текот на времето и најчесто асоцира на институционализираните религии и тоа во негативна конотација,иако означува сосема друга работа која повторно има врска со Бога и наводно повторно поврзување со него,знам дека го знаеш ова.Ова е мојата почетна точка на која се повикувам кога е во прашање религиозноста и Бог.
Под религиозен, обично се смета личност која следи одредени норми и начела кои даваат дефиниции за тоа што е Бог, како треба да биде односот кон него и слично. Но, има многу луѓе кои имаат своја замисла за тоа што е Господ, која не се вклопува во општо прифатените концепти на општеството. Тоа ми беше зборот.
Под религиозен, обично се смета личност која следи одредени норми и начела кои даваат дефиниции за тоа што е Бог, како треба да биде односот кон него и слично. Но, има многу луѓе кои имаат своја замисла за тоа што е Господ, која не се вклопува во општо прифатените концепти на општеството. Тоа ми беше зборот.
Не обрнавте и двајцата внимание.Токму така,"обично" е клучниот збор и мене ми е познато дека скоро секогаш религијата се поврзува со институционализираните религии кои се меинстрим ширум светот,a се засноваат на туѓи концепти и искуства.Но сепак,доколку потеклото на зборот "религија" означувал повторно поврзување со Бога,зошто тоа би морало да биде поврзано со даден концепт за Бог,а не субјективен?Бог е крајно субјективен поим и таков треба и да биде.
Под религиозен може да се подразбира и личност кај која има само верба,иако обично тоа не се подразбира.Работите не се толку остро дефинирани како што се чини.Тоа ми е целиот муабет.
Jas pripagam vo religioznato opstestvo na muslimani, veruvam vo Bog
Контрадикторност пар екселанс.ne odam spored principite na religijata.....
Сепак го нема истиот ефект, кога религија преминува во традиција веќе е показател дека општеството се лекува, традицијата потешко се наследува од колено до колено. Така да далеку сме од некое конзервативно општество, и покрај тоа што има такви знаци, величината на знаците веќе е индивидуално толкување, безразлика што и за мене се ептен запрепастувачки големи, кога мојот најдобар другар не можам да го разубедам се нервирам до не знам колку........
Не обрнавте и двајцата внимание.
Контрадикторност пар екселанс.
Нека се изјасни каков е тој негов бог... Алах ли го вика? Куранот света книга ли е? Ако не е, дали е омнипотентен неговивиот бог.... или кој бог...каков?