Насилства во Македонија

Член од
17 август 2011
Мислења
10.475
Поени од реакции
18.711
Инаку, наместо да им се лутите на Албанците, може да им се лутите на политичките партии кои ги гласате кои не го спроведуваат законот еднакво за сите.
Теоријата дека ради политичарите нема соживот е чиста глупост.Па тие се жив претставник на народот кој ги гласа.
Дуи од една страна,типични планинари бивши УЧК членови со којзнае колку криминални дела и без грам образование.Баш како и мнозинството Албанци.
Од наша страна Вмро,патриоти на име а пички продадени у душа.Баш како и мнозинството Македонци.
Стереотипите се некогаш и добра работа,ти дава генерална слика за одредена популација коа веќе нема поента за еден човек да се дискутира.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Што не пробате на следниот собир да ве придружуваат само лица кои имаат лична карта? Сите други можете да ги најавите на полицајците дека не се дел од официјалниот протест и немаат што да бараат таму, само ќе ви пречат. Со легитимирање ќе можете и да дознаете дали имате таму партиски кучиња од било кој табор. Само, за ова ви треба добра организација. Не како до сега. А и не треба како до сега, очигледно не функционира начинот до сега.
Се е супер, само не знам зошто мене директно ми се обраќаш коа ја нити сум бил на протестиве, а уште помалце ги организирам.

Член од
20 мај 2008
Мислења
130
Поени од реакции
54
Теоријата дека ради политичарите нема соживот е чиста глупост.Па тие се жив претставник на народот кој ги гласа.
Дуи од една страна,типични планинари бивши УЧК членови со којзнае колку криминални дела и без грам образование.Баш како и мнозинството Албанци.
Од наша страна Вмро,патриоти на име а пички продадени у душа.Баш како и мнозинството Македонци.
Стереотипите се некогаш и добра работа,ти дава генерална слика за одредена популација коа веќе нема поента за еден човек да се дискутира.
Не не не, политичарите се само логичен чекор у целото срање... се сложувам со твоето гледиште и за ДУИ и за ВМРО и генерално за Македонците. Да не ја распостелуваме дискусијава, не е за во темава.

Член од
30 септември 2011
Мислења
101
Поени од реакции
38
Se iznacitav gluposti... sme bile neintelegentni a? Sto ve pravi vas po intelegentni od nas? Faktot deka protestirate a ne znaete za koja pricina? Vikate za nesposobnata policija a vo realnost ne ja napagate policijata tuku privatnite delovni prostorii, drugiot vika protiv tie bandite od grcec, kondovo, saraj... ako e za niv i ako imate malku muda soberete luge i cekajte gi koga ke pominat niz Gjorce. Ali polesno vi e so kamen da skrsite prozorci na zatvoreni prodavnici koi nema koj da gi brani. Ova ve pravi po intelegentni?!? Ova vazi za tie sto protestiraat i za tie sto gi podrzuvaat niv ne za site makedonci. Radi vas i radi takvite bandi albanski i ubijcite kako Naser patat site vo drzavava. Ako se prasuvate zs nemate golem broj na protesti odgovorot e vaseto nedolicno, huligansko, maloumno, necivilizirano odnesuvanje, vaseto nisko nivo na intelegencija i vasite neleceni kompleksi.

Cruise

Ja sam taj iz Cadjavice
Член од
1 јануари 2013
Мислења
2.038
Поени од реакции
940
Celta mi e boldiranovo da se trgne, oti nemoze site da ti se krivi barem za ovoj slucaj.. Kolku sto nasite tepaa vasi tolku bese i od vasa strana, i sto ke dobieme ako i dvata tabora odime na protesti ?
Sto dobija tie sto protestiraa osven toa sto go napisa ti
Lazes deka nekoj tepal nekogo, osven sto zavcera zaglavil starec od saraj sto ste go tepale, covek na 50 i kusur godini se vlecese od gradska bolnica do mavrovka, oti doktorive konstatirale deka zdrav e ...
Za komitite nemam komentar, oti za toa ke treba so toj pod tebe cel vecer da se zamaram :icon_mrgr:
Пријател ти знаеш ли дека сте малцинство вие?Дека нашите треба да ја водат земјата,а не вашите..Кои два табора,треба да ќутите како гомна..Неможе вие сте дошле кој од Косово,кој од Албанија и да бидеме исто..Што кур правиш споредби,вие сте многу помалку,место да си затворите џамовите и да се седите дома,вие чалами дигате..Се е ова од лоша полтика,од подлизурковци,од лижачи..На секој шипац му даваат државјанство,затоа и го прекинаа пописот,ќе испадневте 40%..Ваа па јанкуловска неможам да ја гледам,ако имаат малку морал ќе си дадат оставка

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.420
Моментално пред влада се протестира, веројатно за ова. Поставени се албанско и македонско знаме едно до друго.

Cruise

Ja sam taj iz Cadjavice
Член од
1 јануари 2013
Мислења
2.038
Поени од реакции
940
Моментално пред влада се протестира, веројатно за ова. Поставени се албанско и македонско знаме едно до друго.
Што сеа ќе глумиме соживот,демек се е мед и млеко меѓу нас и албанците..Се е отидено во курац,цела наша држава..

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.601
Поени од реакции
29.427
Se iznacitav gluposti... sme bile neintelegentni a? Sto ve pravi vas po intelegentni od nas? Faktot deka protestirate a ne znaete za koja pricina? Vikate za nesposobnata policija a vo realnost ne ja napagate policijata tuku privatnite delovni prostorii, drugiot vika protiv tie bandite od grcec, kondovo, saraj... ako e za niv i ako imate malku muda soberete luge i cekajte gi koga ke pominat niz Gjorce. Ali polesno vi e so kamen da skrsite prozorci na zatvoreni prodavnici koi nema koj da gi brani. Ova ve pravi po intelegentni?!? Ova vazi za tie sto protestiraat i za tie sto gi podrzuvaat niv ne za site makedonci. Radi vas i radi takvite bandi albanski i ubijcite kako Naser patat site vo drzavava. Ako se prasuvate zs nemate golem broj na protesti odgovorot e vaseto nedolicno, huligansko, maloumno, necivilizirano odnesuvanje, vaseto nisko nivo na intelegencija i vasite neleceni kompleksi.
Прв болд:
1. Фактот дека не посегннуваме по ладно оружје за да решиме проблем.
2. Фактот дека проблемите ги решаваме на мирен начин, а не со убиства.
3. Фактот дека автобусите ги користиме за превоз, а не за групни напади.
4. Фактот дека коа сме во поголема бројка не идеме да се тепаме, обично идеме у диско или кафана зависи.
5. Фактот дека не се закануваме дека ќе бидете тепани ако не направите вака или онака.
6. Фактот дека ножевите ги користиме за сечење леб претежно, а не човечки органи.
7. Пиштоли користиме само на FPS и слични игри, небитно дали плејстејшн, компјутер или иксбокс.
8. Не лажеме, не крадеме и не убиваме.
9. Не јадеме тулумби.
10. И тако даље и тако даље....

Втор болд:
Протестираме против вас. Против вашето недолично однесување и против тоа што конфилктите ги решавате со ладно оружје и посегнувате по човечки живот. Протестираме против политичките партии што собираат поени од вакви настани. Против медиумите што немаат ни м од медиум и за новинарите што немаат н од новинар. Исто така и против бруталноста на полицијата. Бараме правда, и намалување на вашите права!

Трет болд:
Немој жити мајка да збориш ти за банди и убијци, кога едвај чекаш да се стемни за да искочиш со другарите и да напаѓате и брцате 10 вс 1. Другар ти Омер у сред трговски се шета со пиштол кој не му е легален, ама кому му е гајле битно у министерство си е, и после сте имале права, е не ние ќе имаме!

Четврт болд:
Немој ти да збориш за недолично, хулиганско и малоумно однесување. Да не беше трагично ќе беше смешно е работава. Како орки некој на битпазар уште тезга што не откорнавте и да фрлите по полицијата која интервенираше за вашето нелегално работење. Палевте автобус. Секој ден Македонци по автобуси се тепани, најчесто и се брцани. И ти најде да збориш за цивилизација?

Член од
14 април 2008
Мислења
1.257
Поени од реакции
914
Протестот е демократско право,но не и насилството, корегирајте се малку,на рана не се става сол, ова не е добро за државата, а инаку ние не сме Блиски Исток или Северна Кореја, ние сме демократска и цивилизирана земја, а криминалните убиства ќе се решат со максимални казни.. Секаде во светот проблемите се решаваат преку државни институции а не со граѓанска послушност или со хулигански инциденти.. Ние пред се како македонци и како граѓани на ова земја треба да им помогнеме на безбедносните служби на МВР, а не да им ствараме дополнителни проблеми..
Ти како од Марс да си паднат. Терористи, наркомани, убијци, шизофреници ни влегоа во врвовите на власта. И нема граница на лудилото и навредите и ти уште зборуваш да им веруваме на институциите, веруваш дека без силен граѓански притисок тие самите ќе си ги исполнат обврските.

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
Абе каков соживот,кога они се тие кои ги бркаа Македонците од нивните стари огништа од памти век,они се тие кои што нивните генерации од 94-95 навака,децата не им знаат Македонски,а и тоа што го знаат ако го знаат,е минимално без никаква граматика,и имаат фонд на зборови од околу 50-60 збора.Они се тие што не почитуваат ниту сообраќаен знак,ниту полиција,ниту судство,ниту паркинг служба.Они се тие што постојано омаловажуваат Македонци и напагаат ко во времето на Турско ропство.

И некој ке каже,соживот ? не дека само они напаѓаат,напаѓаме и ние,но во споредба со нив,сме НИШТО.Само нека си признаат колку нивни пријатели и познаници имаат избрцано Македонец,а да не зборам за другиве работи.

Член од
20 мај 2008
Мислења
130
Поени од реакции
54
Se iznacitav gluposti... sme bile neintelegentni a? Sto ve pravi vas po intelegentni od nas?
Да беше доволно интелигентен ќе ја знаеше разликата меѓу интелигенција и еманципација. Јебига. Тоа што се викаш ultras_liberty и мислиш дека си хулиган / навивач доволно ми кажува за тебе, не мора воопшто да навлегувам.

Член од
21 февруари 2014
Мислења
6
Поени од реакции
7
еее дојде време ‘албанците‘ (ако има некој од албанија) да не учат на ред ... истите тие кој кренаа војна, истите тиа кој протестирааа за убијци, истите тиа кој секојдневно малтретират македонци ...... Еднаш се кренаа на нозе дел од македонците направиа инциденти во СОПСТВЕНАТА ДРЖАВА кој се сооосема оправдани за се што им се случува на тиа во Горче и дојде ред да бидат осудени од тие кој не требе ни да помислат да коментират ..... И за крај ке ги молам да не се бламираат веке да не јадат гомна овде нека одат нека пробат да земат пасоши од албанија па нека дојдат нека кажат .... уфф заборавив не му дават :facepalm:....... ај гоните се у курац сега

Член од
13 септември 2011
Мислења
143
Поени од реакции
469
Една мала и интересна забелешка:
тие што повикуваат на мир, соживот и љубов тогаш и само тогаш кога алб. напаѓаат Македонец, се по *дефиниција* фашисти (ултранационалисти).
Прочитај до крај што сакам да кажам:
Сите што протестираат бараат да ПРЕКИНАТ нападите. Значи, ние сме донесени до состојба каде што во Македонија сме Македонци и ја „молиме“ државата да нѐ одбрани (веќе и) дома и тоа не на некој посебен начин, туку само бараме да важат законите кои се моментално во сила, кои како општество сме ги прифатиле.
Од друга страна, овие што се за соживот и љубов, тие кои организираа МАРШ НА МИРОТ откако ни егзекутираа 5 цивили, тие со самото нивно активирање *тогаш и само тогаш* кога Македонци се жртви, се *противат* (бидејќи САМО тогаш се активираат) на основните цели на протестот: да важат законите подеднакво.
Значи, ефективно тие ги заштитуваат* албанците. По дефиниција, тоа е национализам :(
Неверојатно звучи, но погледнете ги постапките и дефинициите една по една, и ќе увидите дека се сведува на тоа.

Исто така, некако во позадина, низ воздухот се чувствува нивната идеја и страв: „не сакаме да важат законите, албанците многу се лутат на законите и знаеш, тие се избувливи.. па МОРА ли сега да важат баш законите и за нив?“
Тоа им е во корен, во коски врежано и секој обид сега за еднаквост пред законот го сфаќаат како повик за насилство.

Размислете околу ова..

*(Најверојатно несвесно, бидејќи објективно се изгубени, сериозно - ако некогаш седнете да дискутирате со луѓе од тој тип, сфаќате дека многу доцнат со информации/резонирање а сакајќи да бидат сметани за продуховени, некако мислат дека ако делуваат на НЕКОЈ начин - макар и малоумен - тоа ќе ги направи различни а со тоа и „подобри“ од останатите. Од прилика, тоа се нивните сфаќања и разбирања. Верувам дека ни самите немаат точно што прават.)

Член од
20 јули 2011
Мислења
576
Поени од реакции
203
Дали ти си сериозен или имаш заглавено цел живот во подрум? Кој тука треба да чути? Вие. Вие сте малцинство, ве нема ни 15% во државава. Вашето ниско ниво на интелегенција, што слушате само еден, испрани во мозокот ве прави пониски од нас. Да и од наша страна има што се тепаат. Али на ваков начин како вие што демонстрирате НЕМА. Вас ве тинтраме 13год, Заради тој мочан рамковен договор вие што сакате правите во држвава. Имате бивши УЧК за минстри, со недоволно интелегенција, што сон вие за Голема Албанија. Тепате деца со калашников, тепате 20 спрема 1-3 македонци ако случајно ве погледнат. Тепате мали деца, стари луѓе.

Член од
11 јули 2008
Мислења
2.913
Поени од реакции
1.567
А, ќе доете утре? :O
ко џандарски шпиун си, ко да праиш списоци кој ќе иде, а кој не. уживај си пријателе ти битно биди таму, па кој ќе дојде негова работа и неговото доаѓање или недоаѓање ќе му служи на чест.

Kajgana Shop

На врв Bottom