Хоуп
ümid edirəm
- Член од
- 13 април 2012
- Мислења
- 2.638
- Поени од реакции
- 9.862
А зошто инцестот е грев?Со братучеди : D
А зошто инцестот е грев?Со братучеди : D
Можеби не дава големи варијации на гени, на искуство... се повторуваат и со тоа се добиваат заостанати поколенија.А зошто инцестот е грев?
Ја не кажа дека е греф.А зошто инцестот е грев?
Не кажа ти, знаеме сите дека е грев и што ќе излезе од тоа.Ја не кажа дека е греф.
Него биолошки природан фелер ке се роди од тија блиски.
Нели не иде.
Никој не сака да сфати дека Адам и Ева се уствари клонови т.е. хуманоиди создадени со генетски инженеринг. Од таму е и причата со реброто. Од коскената срж е земена ДНК за создавање ново суштество. Рајската градина е каспсулата или пак просторијата каде што се испитувани дали и колку можат да се навикнат на земјениот живот и атмосфера и се пропратно како гравитација, воздушен притисок, микроби, клима, вируси .Клише муабет ќе правам.
Ама вечна дилема, господ го создал Адам, па Ева, па добиле два сина... И настанавме ние. Од верверички?
Сакам некој верник да ми го објасни ова, ама сите ми велат батали сега тоа глупости не прашувај.![]()
Кај се Креаторите маму им јебем?Никој не сака да сфати дека Адам и Ева се уствари клонови т.е. хуманоиди создадени со генетски инженеринг. Од таму е и причата со реброто. Од коскената срж е земена ДНК за создавање ново суштество. Рајската градина е каспсулата или пак просторијата каде што се испитувани дали и колку можат да се навикнат на земјениот живот и атмосфера и се пропратно како гравитација, воздушен притисок, микроби, клима, вируси .
На земјата веќе постоеле и други хуманоиди само што не биле хомоеректуси туку некој поглупи полумајмуни. Сите тие се геноцидирани. Во индиските епови Рамајана или Махабхарата пишува во еден пасус дека луѓето воделе војна против човеколики мајмуни која што ја победиле. Од таму е и легендата за Манки Кинг т.е. Sun Wukong .
Бтв Адам после Ева бил со Лилит. Таа е една од " локалките ".
А црквата е таа што не сака да прашуваме.
Ти кога ќе посадиш семка и ќе никне растение, секој ден идеш да му кажуваш дека ти си го создал ?!Кај се Креаторите маму им јебем?
Со муабетов ме потсети на легендарната мантра на Хистори каналот каде најмалку 3-4 пати ја кажуваат во епизодите што сум ги загледал од серијалот "Ancient Aliens" а тоа е ова:Никој не сака да сфати дека Адам и Ева се уствари клонови т.е. хуманоиди создадени со генетски инженеринг. Од таму е и причата со реброто. Од коскената срж е земена ДНК за создавање ново суштество. Рајската градина е каспсулата или пак просторијата каде што се испитувани дали и колку можат да се навикнат на земјениот живот и атмосфера и се пропратно како гравитација, воздушен притисок, микроби, клима, вируси .
На земјата веќе постоеле и други хуманоиди само што не биле хомоеректуси туку некој поглупи полумајмуни. Сите тие се геноцидирани. Во индиските епови Рамајана или Махабхарата пишува во еден пасус дека луѓето воделе војна против човеколики мајмуни која што ја победиле. Од таму е и легендата за Манки Кинг т.е. Sun Wukong .
Бтв Адам после Ева бил со Лилит. Таа е една од " локалките ".
А црквата е таа што не сака да прашуваме.
Ќе му пуштам водичка за да се развие.Ти кога ќе посадиш семка и ќе никне растение, секој ден идеш да му кажуваш дека ти си го создал ?!
Сеуште тоа ни го прават. Кога ќе станеме бескорисни ќе ни ја удрат секирата.Ќе му пуштам водичка за да се развие.
Еволуциски сме далеку од секира ич не му ја мислиСеуште тоа ни го прават. Кога ќе станеме бескорисни ќе ни ја удрат секирата.
Е ајде де. Само тоа ти посочив, дека не биле само Авел и Каин (според тоа книжулето што христијаниве го викаат библија).И? Со кого се пареле тие женски битија?
Не треба духовна книга да се разбира како историска.Затоа имате толку прашалници.Клише муабет ќе правам.
Ама вечна дилема, господ го создал Адам, па Ева, па добиле два сина... И настанавме ние. Од верверички?
Сакам некој верник да ми го објасни ова, ама сите ми велат батали сега тоа глупости не прашувај.![]()
Адам живеел 930г., Ева 935г., што е доволно долго време за раѓање и на други деца, не саде Авела и Каина.Клише муабет ќе правам.
Пророк ако Господ кажал изрично јасно и недвосмислено да не правиме/сликаме ништо што е на небото,земјата или под неа и да не им се молиме и да не им служиме тогаш чуму икони и такви работи..И кој е тој обичниот смртник(макар бил и патријарх)да ми преведува- Абе знаеш ОН уствари сакаше да каже тоа и тоа..Адам живеел 930г., Ева 935г., што е доволно долго време за раѓање и на други деца, не саде Авела и Каина.
Синовите се „парат„ со сестрите и во тие рани години од човештвото, таквиот начин на продолжување на родот човечки, откако Адам стана смртен, не бил проблем, затоа што генетската извитопереност кај првите генераци луѓе не постои, а истата се јавува со тек од време, како што тогашните луѓе постепено стануваат огревовени па последично и нивните гени се „расипуваат„.
Затоа денес не е дозволено стапување во брак меѓу сопружници најмалку до 4-то колено од нивна роднинска блискот. Кумулираните „грешни„ гени доаѓаат до израз ако блиски роднини зачнат нов човек.
Слободно прашувај, инаку како ќе дознаеш...