Дечко ти од кога почна да гледаш тенис?Од летоска претпоставувам оти ми изгледа дека не си баш упатен за резултатите на Надал пред да се повреди.Не да ме сфатиш погрешно дека го бранам Надал,напротив јас сум за Федерер но не можам да кажам ништо против Надал бидејќи сигурна сум дека но новата сезона пак ќе го гледаме стариот Надал:smir:надал е историја веќе само се маче за џабе кога не го бива човекот е катастрофа како што тргнал подобро ќе му биде да оди во пензија за да не се брука и бламира пошо тешко дека ќе освои нешто можда два три турнири ништо повеќе но прашање е дали и толку ќе освои заврши неговото време кое беше кратко никогаш нема да биде на исто ниво како и федерер а камо ли близу едноставно федерер е најдобар и тешко некој да ги достигне неговите резултати............
абе дрогар како прво тенис гледам веќе 10 години ти тогаш не си знаел што е тоа тенис а за надал единствено каде вистински царуваше и каде беше без конкуренција беше на земјина подлога и второ самиот негов тренер тони изјави дека федерер е покомплетен играч од надал а самиот надал тоа го надоместува со неговото трчење кое и му ги разеба колената а за тоа дали ќе се врати во старата форма мало сутра пошо самиот андрае агаси го најави неговиот пад и дека нема тој да биде истиот уште пред пола година а за колената на надал дека се како на стар човек и дека нема да биде истиот веќе пишуваа сите спортски стручнаци и лекари.............Дечко ти од кога почна да гледаш тенис?Од летоска претпоставувам оти ми изгледа дека не си баш упатен за резултатите на Надал пред да се повреди.Не да ме сфатиш погрешно дека го бранам Надал,напротив јас сум за Федерер но не можам да кажам ништо против Надал бидејќи сигурна сум дека но новата сезона пак ќе го гледаме стариот Надал:smir:
Абе остај сега ти што рекол Агаси и не ми беше намерата да те навредам,таман работа,туку не ми е јасно зошто сите го плукаат толку Надал.Јесте да Федерер е најкомплетен играч на сите времиња тоа и го докажа затоа и толку му се восхитувам али сепак не можам да кажам лош збор за Рафа.Па секој може да доживее пад,сега спортист си е,боже мој,а и самиот Надал изјави,сега не можам точно да го цитирам но рече во смисла дека 5 сезони по ред избегнувал повреди но оваа(тендинитис)едноставно била неизбежна,а плус тоа дечкото доживеа и психички пад поради разводот на неговите родители,иако тој тоа никогаш не го истакнувал како причина сепак јас во тенисот пред физичката би ја ставила менталната снага така да и не е некое чудо што падна во формата.+кога се врати на терените по два месеци стигна до полуфинале на УС ОПЕН што значи дека колку и да падна во формата мораме да му дадеме признание дека лавовски се бореше,еве и за пример ќе наведам на завршниот турнир во Лондон кога играше со Џоковиќ,значи не можеше да добие ништо од тој меч и сите очекуваа дека ќе се откаже,а тој одигра до крај иако на некој начин беше и понижувачко да не речам ама вакви работи се случуваат во професионалниот спорт.Уствари со ова не сакам да наведувам дека Рафа е подобар од Федерер ниту обртно туку дека не можеме туку така да го отппишеме Надал бидејќи тој е веќе 5 години по ред (ако не се лажам) во самиот врв.Не можам ништо да тврдам но јас искрено се надевам дека ќе имаме прилика повторно да гледаме интересен тенис како и во почетокот на 2009тата.И уште само ова,ако те интересира,јас сум за Џоковиќ и се надевам да го видам на врвот во новата сезона ако ја сочува формата од 2009та.:smir:абе дрогар како прво тенис гледам веќе 10 години ти тогаш не си знаел што е тоа тенис а за надал единствено каде вистински царуваше и каде беше без конкуренција беше на земјина подлога и второ самиот негов тренер тони изјави дека федерер е покомплетен играч од надал а самиот надал тоа го надоместува со неговото трчење кое и му ги разеба колената а за тоа дали ќе се врати во старата форма мало сутра пошо самиот андрае агаси го најави неговиот пад и дека нема тој да биде истиот уште пред пола година а за колената на надал дека се како на стар човек и дека нема да биде истиот веќе пишуваа сите спортски стручнаци и лекари.............
абе добро се е ок што напиша само што зборот ми беше што и федерер и надал нема да се тоа што беа доаѓаат нови сили како мареј.дел потро.ѓоковиќ и др и искрено и јас сакам да ги гледам надал и федерер како играат мечеви за паметење како финалето на вимбелдон,австралија опен...............:smir::smir::smir::smir:Абе остај сега ти што рекол Агаси и не ми беше намерата да те навредам,таман работа,туку не ми е јасно зошто сите го плукаат толку Надал.Јесте да Федерер е најкомплетен играч на сите времиња тоа и го докажа затоа и толку му се восхитувам али сепак не можам да кажам лош збор за Рафа.Па секој може да доживее пад,сега спортист си е,боже мој,а и самиот Надал изјави,сега не можам точно да го цитирам но рече во смисла дека 5 сезони по ред избегнувал повреди но оваа(тендинитис)едноставно била неизбежна,а плус тоа дечкото доживеа и психички пад поради разводот на неговите родители,иако тој тоа никогаш не го истакнувал како причина сепак јас во тенисот пред физичката би ја ставила менталната снага така да и не е некое чудо што падна во формата.+кога се врати на терените по два месеци стигна до полуфинале на УС ОПЕН што значи дека колку и да падна во формата мораме да му дадеме признание дека лавовски се бореше,еве и за пример ќе наведам на завршниот турнир во Лондон кога играше со Џоковиќ,значи не можеше да добие ништо од тој меч и сите очекуваа дека ќе се откаже,а тој одигра до крај иако на некој начин беше и понижувачко да не речам ама вакви работи се случуваат во професионалниот спорт.Уствари со ова не сакам да наведувам дека Рафа е подобар од Федерер ниту обртно туку дека не можеме туку така да го отппишеме Надал бидејќи тој е веќе 5 години по ред (ако не се лажам) во самиот врв.Не можам ништо да тврдам но јас искрено се надевам дека ќе имаме прилика повторно да гледаме интересен тенис како и во почетокот на 2009тата.И уште само ова,ако те интересира,јас сум за Џоковиќ и се надевам да го видам на врвот во новата сезона ако ја сочува формата од 2009та.:smir: