Надал vs. Федерер

Навивам за:

• Вкупно гласачи
    393

Alien_sr

Ultimate Survivor!
Член од
14 мај 2007
Мислења
2.978
Поени од реакции
143
Браво за федерер го тепа надал на домашен терен. :helou: Баш ми е мило...

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.766
Поени од реакции
22.792
Честитки за Федерер..Полека се враќана старите патеки...

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Кај сте бе надалчиња???Ве нема нешто,се уќутавте.Баш се прашувам зошто....
И темава дефинитивно треба да се затвори.Сувишно е повеќе да се дискутира.

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.555
Што кога не игра што има да се дискутира?
Додека беше прв го газеше кај бевте?

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Газеше ? Хммм се прашувам каде ... :pos2:

Barbara.

Irreparable perfectionist
Член од
23 јули 2009
Мислења
369
Поени од реакции
15
Голем фан сум на Федерер, мајстор е чоекот!..но не се сомневам дека и Надал би можел да го стигне во иднина кога веќе Федерер ќе се пензионира, има шанси и талент..и двата се извонредни, браво!:smir:

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Сега во Монтреал го зима Надал.

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Тема за Монтреал има во подфорумов

Rogers Cup 1000, 2009.

С

сашенко

Гостин
Секоја чест и за двајцата.Голем фан сум на Надал ама и импресиониран сум од федерер и тој човек за мене е гениј.Најдобар на сите времиња заслужено.Само се изнервирав за надал повредата сеа и мислам деак оваа година никој немаше да го стигне да не се повредеше.Кога Надал беше број еден имаше 15,000 поени.Сега федерер е број еден зашто надал изгуби 7,000 од поените поради 2 месеца не играње тенис.Федерер е број еден со 11,000 поени.Кога ке надмине 15,000 тогаш стварно го престигнал надал а сега тоа многу и не ми значи што федерер е на топ ранкингот тој и не направи нешто посебно сезонава освен што го искористи отсуството на Надал.Па и немаше кој друг да го направи тоа.

CHELSEA_SR

SAXON
Член од
27 март 2009
Мислења
73
Поени од реакции
2
надал е историја веќе само се маче за џабе кога не го бива човекот е катастрофа како што тргнал подобро ќе му биде да оди во пензија за да не се брука и бламира пошо тешко дека ќе освои нешто можда два три турнири ништо повеќе но прашање е дали и толку ќе освои заврши неговото време кое беше кратко никогаш нема да биде на исто ниво како и федерер а камо ли близу едноставно федерер е најдобар и тешко некој да ги достигне неговите резултати............

Ovce_Pole-9

^Tennis Lover^
Член од
12 декември 2008
Мислења
234
Поени од реакции
14
надал е историја веќе само се маче за џабе кога не го бива човекот е катастрофа како што тргнал подобро ќе му биде да оди во пензија за да не се брука и бламира пошо тешко дека ќе освои нешто можда два три турнири ништо повеќе но прашање е дали и толку ќе освои заврши неговото време кое беше кратко никогаш нема да биде на исто ниво како и федерер а камо ли близу едноставно федерер е најдобар и тешко некој да ги достигне неговите резултати............
Дечко ти од кога почна да гледаш тенис?Од летоска претпоставувам оти ми изгледа дека не си баш упатен за резултатите на Надал пред да се повреди.Не да ме сфатиш погрешно дека го бранам Надал,напротив јас сум за Федерер но не можам да кажам ништо против Надал бидејќи сигурна сум дека но новата сезона пак ќе го гледаме стариот Надал:smir:

CHELSEA_SR

SAXON
Член од
27 март 2009
Мислења
73
Поени од реакции
2
Дечко ти од кога почна да гледаш тенис?Од летоска претпоставувам оти ми изгледа дека не си баш упатен за резултатите на Надал пред да се повреди.Не да ме сфатиш погрешно дека го бранам Надал,напротив јас сум за Федерер но не можам да кажам ништо против Надал бидејќи сигурна сум дека но новата сезона пак ќе го гледаме стариот Надал:smir:
абе дрогар како прво тенис гледам веќе 10 години ти тогаш не си знаел што е тоа тенис а за надал единствено каде вистински царуваше и каде беше без конкуренција беше на земјина подлога и второ самиот негов тренер тони изјави дека федерер е покомплетен играч од надал а самиот надал тоа го надоместува со неговото трчење кое и му ги разеба колената а за тоа дали ќе се врати во старата форма мало сутра пошо самиот андрае агаси го најави неговиот пад и дека нема тој да биде истиот уште пред пола година а за колената на надал дека се како на стар човек и дека нема да биде истиот веќе пишуваа сите спортски стручнаци и лекари.............

Ovce_Pole-9

^Tennis Lover^
Член од
12 декември 2008
Мислења
234
Поени од реакции
14
абе дрогар како прво тенис гледам веќе 10 години ти тогаш не си знаел што е тоа тенис а за надал единствено каде вистински царуваше и каде беше без конкуренција беше на земјина подлога и второ самиот негов тренер тони изјави дека федерер е покомплетен играч од надал а самиот надал тоа го надоместува со неговото трчење кое и му ги разеба колената а за тоа дали ќе се врати во старата форма мало сутра пошо самиот андрае агаси го најави неговиот пад и дека нема тој да биде истиот уште пред пола година а за колената на надал дека се како на стар човек и дека нема да биде истиот веќе пишуваа сите спортски стручнаци и лекари.............
Абе остај сега ти што рекол Агаси и не ми беше намерата да те навредам,таман работа,туку не ми е јасно зошто сите го плукаат толку Надал.Јесте да Федерер е најкомплетен играч на сите времиња тоа и го докажа затоа и толку му се восхитувам али сепак не можам да кажам лош збор за Рафа.Па секој може да доживее пад,сега спортист си е,боже мој,а и самиот Надал изјави,сега не можам точно да го цитирам но рече во смисла дека 5 сезони по ред избегнувал повреди но оваа(тендинитис)едноставно била неизбежна,а плус тоа дечкото доживеа и психички пад поради разводот на неговите родители,иако тој тоа никогаш не го истакнувал како причина сепак јас во тенисот пред физичката би ја ставила менталната снага така да и не е некое чудо што падна во формата.+кога се врати на терените по два месеци стигна до полуфинале на УС ОПЕН што значи дека колку и да падна во формата мораме да му дадеме признание дека лавовски се бореше,еве и за пример ќе наведам на завршниот турнир во Лондон кога играше со Џоковиќ,значи не можеше да добие ништо од тој меч и сите очекуваа дека ќе се откаже,а тој одигра до крај иако на некој начин беше и понижувачко да не речам ама вакви работи се случуваат во професионалниот спорт.Уствари со ова не сакам да наведувам дека Рафа е подобар од Федерер ниту обртно туку дека не можеме туку така да го отппишеме Надал бидејќи тој е веќе 5 години по ред (ако не се лажам) во самиот врв.Не можам ништо да тврдам но јас искрено се надевам дека ќе имаме прилика повторно да гледаме интересен тенис како и во почетокот на 2009тата.И уште само ова,ако те интересира,јас сум за Џоковиќ и се надевам да го видам на врвот во новата сезона ако ја сочува формата од 2009та.:smir:

CHELSEA_SR

SAXON
Член од
27 март 2009
Мислења
73
Поени од реакции
2
Абе остај сега ти што рекол Агаси и не ми беше намерата да те навредам,таман работа,туку не ми е јасно зошто сите го плукаат толку Надал.Јесте да Федерер е најкомплетен играч на сите времиња тоа и го докажа затоа и толку му се восхитувам али сепак не можам да кажам лош збор за Рафа.Па секој може да доживее пад,сега спортист си е,боже мој,а и самиот Надал изјави,сега не можам точно да го цитирам но рече во смисла дека 5 сезони по ред избегнувал повреди но оваа(тендинитис)едноставно била неизбежна,а плус тоа дечкото доживеа и психички пад поради разводот на неговите родители,иако тој тоа никогаш не го истакнувал како причина сепак јас во тенисот пред физичката би ја ставила менталната снага така да и не е некое чудо што падна во формата.+кога се врати на терените по два месеци стигна до полуфинале на УС ОПЕН што значи дека колку и да падна во формата мораме да му дадеме признание дека лавовски се бореше,еве и за пример ќе наведам на завршниот турнир во Лондон кога играше со Џоковиќ,значи не можеше да добие ништо од тој меч и сите очекуваа дека ќе се откаже,а тој одигра до крај иако на некој начин беше и понижувачко да не речам ама вакви работи се случуваат во професионалниот спорт.Уствари со ова не сакам да наведувам дека Рафа е подобар од Федерер ниту обртно туку дека не можеме туку така да го отппишеме Надал бидејќи тој е веќе 5 години по ред (ако не се лажам) во самиот врв.Не можам ништо да тврдам но јас искрено се надевам дека ќе имаме прилика повторно да гледаме интересен тенис како и во почетокот на 2009тата.И уште само ова,ако те интересира,јас сум за Џоковиќ и се надевам да го видам на врвот во новата сезона ако ја сочува формата од 2009та.:smir:
абе добро се е ок што напиша само што зборот ми беше што и федерер и надал нема да се тоа што беа доаѓаат нови сили како мареј.дел потро.ѓоковиќ и др и искрено и јас сакам да ги гледам надал и федерер како играат мечеви за паметење како финалето на вимбелдон,австралија опен...............:smir::smir::smir::smir:

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Каква ќе биде новата сезона останува да видиме, сè друго е шпекулација.
Надал речиси неколку години наназад имаше проблеми на крајот од годината и играше послабо, па и оваа година не беше исклучок, ама во секој случај беше најлоша серија на порази уште од 2004. Малку се извади во Дејвис купот, победи на двата натпревари што ги одигра.
Голема шанса да се сретнат постои за 10-ина дена на егзебициониот турнир во Абу Даби, треба само да победат на еден натпревар двајцата, па финалето ќе биде меѓу нив.

Kajgana Shop

На врв Bottom